Így rövidíthetem a nevemet? (tudásbázis)
nekem is így van a nevem,
én ha megengedhető akkor a példanévből kiindulva
KSZ Gizella formában használom,
Más helyen Kovács Sz.Gizella
Nagyrészt végig ki kell írni,de hát ez nem gond, hiszen mi választottuk ezt a formát.
középső jónak tűnik!
:)
Munkahelyen jelenlétinél.
A jelenlétit nálunk mindenki csak szignózza.
Egyébként hivatalosan ahol csak szignót kérnek, például több oldal alját kellene aláírni, ott használom és lehet is, de csakis a SZIGNÓ-kérésénél!
Szia, hol használod így?
Egyébként van egyáltalán olyan eset amikor lehet rövidíteni az egyik vezetéknevet?
Nem bántam meg, hogy így vettem fel, csak ha sietős akkor jó lenne nem kiírni mert elég hosszú.
Pl. a recepteket úgy írom alá hogy Kovács Sz. Gizella, viszont ajánlott levélnél nem lehetett.
Szia!
Mindenképp a K-Sz Gizella a jó.
Nekem is kötőjeles dupla vezetéknevem van, én is így rövidítem! :)
Tegyük fel hogy Kovács-Szabó Gizellának hívnak.
Szeretném rövidíteni a nevem egy oldalon - természetesen nem aláírásról vagy hivatalos papírról van szó - milyen formában helyes?
A lényeg hogy a vezetéknév ne legyen kiírva.
Pl.: K.-Sz. Gizella
vagy K-Sz Gizella
vagy K. Sz. Gizella
Azt hiszem hivatalosan nincs ilyen, de mégis melyiket szokás használni?
További ajánlott fórumok:
- Ha a férjem nevét felveszem és a születési nevemet nem tartom meg akkor is megkapom az örökségemet apám után?
- 18 éves leszek. A kérdés az, hogy megváltoztathatom szerintetek a vezeték nevemet? És ha igen ez, hogy zajlik?
- Válás után újra a lánykori nevemet szeretném viselni. Miket kell magammal vinni az ügyintézéshez?
- Exem magára varratta a nevemet. Nem értem, miért csinál...
- Mi a menete ha a lánykori nevemet szeretném megint használni?
- Szerintetek mennyire rövidítheti le a cicám életét az, hogy beszűrődések vannak a tüdején, egy komoly tüdőgyulladás következményeként?