Húsvétra füstölt tarja vagy sonka? (tudásbázis kérdés)
mert még addigra elfogy a boltban.
elég drága 3680Ft/kg de nagyon guszta a parasztsonka
Én ezelőtt pár évvel, a sonka mellé szaloncukrot is vettem..árulták,gondoltam jó az 😁
Gyerekek örültek.
Sonka párti vagyok,de idén tarja lesz...
Szaloncukor a férjemé... :)
Na, akkor biztosan lesz húsvétra!
Szaloncukrot mi nem nagyon veszünk, de sonkánál szándékosan trükközök csalás ellen: szombaton főzöm.
Óó, hát ez olyan, mint a karácsony előtti szaloncukor felfalás. Végülis megvan az... csak túl későn van ünnep :)
:)
Mi sem, és a sonkáért sem vagyunk oda.
mi nem tartjuk a hagyományt,lehet,hogy addigra el is fogy a sonka.eszünk rántott húst.
A tarjának semmi köze a Húsvéti hagyományokhoz, azt soha nem eszünk ilyenkor.
Parasztsonkát főzünk ilyenkor, egy egészet, nagy a család.
Csakis házi, piacról. Idén nem én veszem, hanem ismerősökkel harmadoljuk, ők ki is főzik nekünk. :)
azóta h 1x a füstölt főtt tarja annyira sótlan volt , h én is éreztem , azóta megkóstolom a lét amibe átfőzöm és a fűszerezés mellett újra sózom , az is szörnyű ha kiissza a zember a Dunát rá , de sótlanul még szörnyűbb :(
én egy hónapja vettem füstölt csülköt,de borzasztó sótalan volt máskor meg olyan,hogy az ember nem győzi rá inni a vizet.főttet nem szoktam venni.
Meg rántott leveshez, bableveshez, hasonlókhoz is jó lesz az! Egyébként az biztos, hogy ilyenkor a tojást is úgy főzzük, (úgy tanultam) hogy abból szedünk ki, és az is rögtön más ízű lesz. :))
bizonyám..
krumlipürének valóról is érdemes eltenni.
leveshez pótoltuk....
Évek óta nem vettem már ilyesmit, most egy takaros füstölt tarját vettem. Majd átforralom, a felét rögtön teszem a fagyóba, és akkor már eleve nem unok rá.
Jó ötlet, hogy a levét is megmentsük, és később jó lesz erre-arra.
idén veszek 1 csülköt is , ha lesz szép nagy , nem lesz túl zsíros...... azt is utánfőzöm , ha főttet veszünk :)
mi mindig füstölt főtt tarját veszünk és átfőzöm , mert sose olyan igazán puha , sose olyan igazán ízletes , a főzővizébe teszek sót ! anélkül nekünk sótlan ! 1-2 babérlevelet , egész-borst , 1 fej vöröshagymát 2-3 gerezd fokhagymát :) már 1 másfél kilósat felfaltak a fijjjjúk :) / 1x 2x vettem kötözöttet , borzalmas volt :( de a tarja pont eléggé zsíros és nem túl zsíros ! a leve + a káposztához , valamilyen leveshez ....... ízesítésül nagyon fincsi :)
Egyiket sem. Van, amikor csülöksonkát csinálok. Mivel ezek nálunk év közben is az étrendünk részei, most is csak pár szelet kész füstölt, főtt tarját veszünk.
Nem érdekelnek ezek a hagyományok :)
ízlések?ezen nem érdemes vitatkozni.
na,hát az finom lehet.a sírni akarsz,ott a torma.
Mivel nem szeretem,füstöltet nem is ehetek,így ha esetleg kell a családnak vesznek maguknak.De soha nem tudom milyet vagy hova dugják! :D
Évek óta pulykasonkát veszünk,teljesen zsír nélküli!
Disznóölés, házi füstölés után frissiben lefagyasztott, óriási hátsó csülök.
parasztsonkára gondoltam én is
További ajánlott fórumok: