Hová kerül a férjem lelke a halála után? (beszélgetés)
A köveknek, növényeknek éteritásuk (energiájuk) van.
Az állatoknak már lelkük is, de öntudatuk még nincs.
Az ember az az "állat", aminek a lelke mellett fejlődőképes öntudata is van, tehát az evolúciónak egy még magasabb foka.
Azért mondjuk a kegyetlen, kíméletlen, gonosz emberekre, hogy "lelketlen" vagyis olyan, mintha nem is lenne lelke.
Amikor a boltban sokat kér a pénztáros, szoktam mondani: de drága lélek! Értse ahogy akarja, persze tudják, hogy mire gondolok, jót mosolyognak rajta.
Láttál te már szelet???
Nem, nem a szelet láttad, csak azt, hogy a szél nyomán mozognak a falevelek, száll a füst, amerre a szél fújja, ... de önmagát a szelet, sohasem látod!
Neked is van lelked! Gondolj olyan kifejezésekre: örül a lelke, vagy pl. a lelkifurdalás... lelke mindenkinek van!
A lélek örök!
A test elfárad, porba kerül, elporlad. A test csak egy jármű, amiben végig utazzuk ezt a földi életünket, ha a test elfárad, a lélek kiszáll a járműből. Elszállt belőle a lélek!
Bármikor gondolunk is elhunyt szeretteinkre, bármikor hívjuk őket, hogy segítsenek, mindig velünk vannak, mindig érezhetjük a jelenlétüket. Sohasem hagynak magunkra minket.
A legerősebb hit, amikor nem más valakiben, valamiben hiszünk, hanem önmagunkban. Nem mástól várjuk a segítséget, a dolgok elintézését, hanem mi magunk nekiveselkedünk, megküzdünk vele, és megcsináljuk! Ezzel erősödünk hitben, lélekben, önbizalomban, és ezáltal lesz erőnk segíteni másoknak is. És ha valami mégsem úgy alakul, ahogy terveztük, nem azt a másikat, nem rajtunk kívülálló akárkit okolunk miatta, és nem mondjuk, hogy ez egy büntetés. Tudomásul vesszük, hogy mi csesztük el,...
A Bibliában ez valahogy úgy szerepel: ha hitetek egy mustármagnyi volna, hegyeket tudnátok megmozgatni!
Nem teszem idézőjelbe, mert nem biztos, hogy szó szerinti idézet.
Ha hiszed, hogy képes vagy rá, akkor megmozgatod a hegyeket is! :)
A lélekvilágba, azaz a "köztes létbe" vagy "asztrális síkra". (szinonimái egymásnak)
A halál nem más, mint a finomabb testek végleges eloldódása a durva fizikai testtől.
Az anyag "anyaggá" olvad, a lélek pedig "lélekké"! Mindegyik a saját közegébe tér vissza az elválás után!
A lélek egy finomabb szubsztancia, amit csak az arra érzékenyek képesek érzékelni! (többnyire az 5 érzékszerven túl)
A lélekvilágnak 7 síkja van és mindenki a saját fejlettségi szintjének megfelelő helyre kerül, a vele azonosakkal!
Olyan mint egy "lépcső"! A 4. síktól már komoly lelki érettségről beszélhetünk! (De ennek ÁRA van!)
Ezzel magyarázhatók a született tehetségek, akik születésüktől kezdve "tudnak" valamit! (Hozzák magukkal a lélekvilágból!)
Minden egyes "lépcső" közelebb áll az Isteni Fényhez, ami a lelket egyre jobban áthatja!
Általában az érettség nem könnyíti meg a földi létet, az ilyen lelkek nagyon sokszor komoly feladatot vállalnak magukra! (szenvedés, áldozat, próbák)
"A legrövidebb út a szenvedés, az áldozatok, a kiszolgáltatottság útja, amely átvezet a mulandó lét szakadékán." /Szepes Mária/
Ha figyelembe vesszük a reinkarnáció tényét (földi világ > lélekvilág > földi világ > lélekvilág...), akkor mindenki oda megy és onnan jön, ahová a fejlettségi szintjének megfelelően tartozik!
Dante elég jól ábrázolta ezt, még ha nem is olyan tökéletesen!
Véleményem szerint ez a szám pedig pont a reinkarnációról szól! (Szamszára)
Nagyon sok olyan rezgés van a dalban, ami átsejlik a másik világból, de nem szóltam! 😉
Mindenki abban hisz amiben akar, én minden este beszélek a barátnőmhöz, aki 26 éve az angyalok közt van, ő az egyik fiam ,,tündérkeresztanyja,,,
És ez nekem jó,hogy úgy alszom,hogy beszéltem hozzá.