Hova forduljak segítségért? (beszélgetés)
Nem hiszem, hogy lett volna egyetlen ember is, aki ilyen részletemelkedést bekalkulált volna, mint ami történt.
Akkor lenne jogod(de nincs) hibáztatni őt, ha még a válság elötti, szerződésben megállapodott részletet nem fizette volna. Akkor igen, de a majd 100%-al megemelkedett részletnél nem.
Ennyit a szövegedről..
Semmi bajom a mai fiatalokkal.
De annyira könnyen osztjátok az észt, szinte nulla élet tapasztalattal.
Inkább egy kicsit gondolkodjatok. Jó?
És jó lenne, ha egy kicsit nagyobb empátia szorulna belétek, akkor talán az ország is másképpen állna.
Én ugy gondolom, bármelyikünk bele eshet ilyen csávába. Nem kell utólag kioktatni senkit.
Igen tudja, most már, hogy nem kellett volna a tartozás.
De mondjátok már meg!
3 gyerek, egyedül nevelve, albérlet, munkanélkül.
Miből bármit is?
Honnan tudjátok, hogy akkor amikor a tartozás keletkezett is ugyanez volt?
Lehet hogy volt biztos (akkor még annak tudható ) állás, volt házastárs vagy élettárs biztos ( akkor még annak tünő )
Honnan tudhatjátok hogyan került valaki ilyen helyzetbe.
Sajnos nagyon sokan vannak.
És igen a bank nem jótékonysági intézmény.
De ha nincs semmije, miből hajtanák be?
Nem lenne célszerübb megállapodást kötni valamilyen módon?
És én is a kormányt szidom. Nem azért mert aladósodtam, hanem azért mert ilyen helyzetet teremt, hogy nincs munkahely.
És ne mondjátok hogy van, mert NINCS.
Van akinek van, de a legtöbb ember hiába próbálkozik. Valami kifogást mindig találnak.
Szia!
Már akkor kellett volna megkeresned a hitelintézetet, amikor sejtetted, h baj lesz...
Igaz, nem ismerem a hitelügyleted, de elméletben a banknak hátralékos tartozás esetén felszólító levelet, majd ezt követően (ha a tartozás nem nyert kiegyenlítést és felmondják a hitelt) felmondólevelet kellett kapnod, majd egy újabb értesítést, h átadták behajtó szervezetnek a hiteled. (Ha egyik levélből sem kaptál, akkor az kapaszkodó lehet Neked!) Ha már a behajtó szervezetnél vagy, akkor Neked az többletköltséggel jár, hiszen a bank megbízott egy külső céget, h az adósságot hajtsa be (ez a banknak is költség). Tehát nem azért nőtt a tartozásod, mert fizettél...
A tulajdoni lap (annak kiváltása kb. 7.000,- Ft) és a munkáltató igazolás a részletfizetéshez szükséges. Ha nincs munkahelyed, akkor a munkanélküli hivataltól kell igazolást kérni.
Meg tudod keresni a PSZÁF-ot, a Banki Hitel Károsultjainak egyesületét, vagy a Hitel-károsultak Szövetségét. De ne mail-t küldj, kizárólag csak levelet, esetleg személyes megkeresés.
hát több dolog történhetett, nem tudom hogy összesen mekkora a tartozásod illetve milyen kamattal, de nagyobb összegnél könnyen lehet, hogy ezzel az 5 ezer forinttal csak a kamatokat tudod fedezni, a tőketartozásod emiatt nem csökken, sőt az is lehet, hogy nő. Ezt ne telefonon és emailben intézgesd hanem menj be és kérd hogy mondják el, amit nem értesz biztosan válaszolnak rá.
Másik az is lehet, hogy késedelmi kamatot számolnak fel és ezért ugrott meg az összeg, ezt megtehetik.
Tehát az teljesen elképzelhető és nagyon gyakori eset, hogy a vki fizet, ennek ellenére nő a tartozása.
Ilyen ügyek miatt ne emailezgess, nem szép hogy nem válaszoltak, de ezt emailben nem lehet elintézni csak személyesen, már csak azért is, mert ha alacsonyabb részletben is állapodtok meg ahhoz kell a személyes jelenlét, vagy ha Te nem tudsz akkor egy meghatalmazottad jelenléte.
Egyet érts meg, a bank vagy behajtó cég számára Te egy ügyfél vagy, és minden ügyfélre azonos szabályok vannak, így ha nem fizetsz bíróság elé kerül az ügy. Ez teljesen normális. Az, hogy megváltozott az életkörülményed és a helyzeted jelenthet eseti elbírálást, de bizony már akkor a bankba kellett volna rohannod és megoldást keresned, amikor elvesztetted a munkádat. És még ilyenkor is bankja válogatja a reakciót.
Hosszúra sikerültem de a lényeg, semmiféle joghatósághoz nem kell fordulni, mivel semmi jogsértés nem történt. Be kell menned a behajtó irodába és ott megpróbálni megoldást keresni, de már lehet, hogy késő lesz. Bízz benne, hogy nem.
És még arra is készülj fel, hogy mivel ez a Te hibádból történik a járulékos költségeket is rád fogják hárítani.. De ha belegondolsz ez mind teljesen rendben van, senki nincs aki más helyett fizetne.
Szerintem a helyi karitatív szerveknél próbálj segítséget kérni.Ha őszintén elmondod a problémád, nem kell ahhoz vallásosnak lenned, hogy segítsenek. És lehet, hogy másban is kaphatsz támogatást, ha nehéz helyzetben lévő egyedülálló vagy. Ha a szándékot, a tenniakarást látják, hidd el segíteni fognak.
És legyen tanulság, hogy az e-mailt sajnos nagyon kevés helyen kezelik hivatalos levélként, nem lehet rá számítani. Sok helyen meg sem nézik.
Ott kezdődik, hogy a bankok, és mindenféle hitelt folyósító cég iszonyat sz*mét:S:S:S Én is tapasztaltam, onnan tudom:(
Ha nincs se ingó se ingatlan vagyonod akkor nem tudnak mit végrehajtani. Ha be vagy jelentve az albérletbe, nagy valószínűséggel a tulaj tudomást fog szerezni a dologról, de mivel a lakás és a benne található tárgyak sem a tieid, így nem lesz mit végrehajtaniuk. Emiatt ne aggódj. Ilyet se hallottam még, hogy 40ezer ft kezdőrészletet kérnek csak azért hogy megköthessetek egy részletfizetési megállapodást:O:O:O Valami nem kerek, nincs jogász vagy ügyvéd ismerősöd???
Ők ezeket biztosan jobban tudják, és tudnának neked segíteni.
Én még olyat nem hallottam, hogy ha valaki fizet
egy bizonyos törlesztőrészletet, az nemhogy csök-
kentené tartozását, hanem még növeli.
Így jártam!
Sajnálatos módon odajutottam, hogy behajtó cégnél
van hitelügyem. Felvettem velük a kapcsolatot, h
amíg nincs munkahelyem 5.000 Ft-jával tudnám fizet-
ni tartozásomat.
Többször is írtam nekik email-t, de még csak nem
is válaszoltak.
Tegnap kaptam egy levelet tőlük, h fizessem meg
tartozásaimat, ellenkező esetben bírósághoz kerül
az ügyem. Ami a legjobban ledöbbentett, hogy a
befizetett márciusi 5.000 Ft-om nem csökkentette
az összeget, hanem még rátettek 14.000 Ft-ot
Felhívtam őket telefonon, ahol közölték, hogy az
az 5.000 Ft csak arra elég, hogy látják együtt-
működöm.
Három lehetőség közül választhatok:
1. Vagy viszek tulajdoni lapot
2. Vagy munkáltatói igazolást
3. Vagy 40.000 Ft kezdőrészletet
ahhoz, hogy megköthessük a részletfizetést.
És után havonta 15.000 Ft-ot kell fizessek.
Vagyonom nincs, albérletben lakom, 3 kiskorú
gyermekemmel.
Január óra álláskereső vagyok.
40.000 Ft-om meg végképp nincs.
Ja, és még e hónap 22-éig adjak fel 10.000 Ft-ot,
hogy ne kerüljek kényszerintézkedés alá.
Úristen, én még ilyet nem hallottam.
Fogalmam sincs, mit tehetnék?
Hova, kihez fordulhatnék segítségért. Vagy legalább azt szeretném megtudni jogos-e ez az
eljárás.
Félek attól is nagyon, hogy lefoglalásra kerülhet
a sor. Az itteni bútorok a tulajdonosé, nem is
a mienk. Szégyenlem magam az egész miatt, de
akkor meg el is süllyednék szégyenemben, ha a tu-
lajt is be kellene ebbe vonni, ha ő is tudomást
szerezne erről.
Kérlek benneteket, ha van valakinek valami jó
ötlete, írja meg, nagyon várom!
További ajánlott fórumok:
- Hova forduljak, ha a párom exe tönkre akar tenni minket, gátol a pici sétáltatásában?
- Bírósági ítélet ellenére az apa egyáltalán nem fizet gyermektartásdíjat. Hova forduljak?
- Leégett a házam, most hova forduljak?
- Átszökős szomszéd-kutya - Hová fordulhatok segítségért? Mit lehetne tenni?
- Közgyógyom 6000 Ft havonta, a gyógyszereim 21600 Ft, ki tud segíteni, hova forduljak? Rokkantnyugdíjam 56000, özvegyivel együtt.
- Hová forduljak Candidával?