Hosszabb ideje tartó hőemelkedés. (beszélgetés)
Azt nem próbáltad még, hogy másik lázmérővel is megméred?
Nekem van olyan tapasztalatom, hogy két, elvileg ugyanolyan lázmérő 0.5 fok különbséget mutat állandó jelleggel.
Mondjuk még akkor sem lennél a célban, mert nem tudnád melyik a valós. :) így lett nekem anno 3 lázmérőm, majd a többségre hagyatkoztam.
Akkor nyilván véletlenül szóltál be.
Van ez így. :D
Köszönöm a válaszokat.
Nem szerettem volna vitát generálni.
További szép estét Nektek😊
Nekem ehhez nem kell javasasszony. :D
De a kérdező helyében orvost kérdeznék és nyaggatnék inkább. Ha emiatt képes vagy csúfolódni, az nem az én problémám.
Láz, hőemelkedés esetén általában a szervezet valami ellen védekezik. Leggyakrabban bakteriális vagy vírusos fertőzés ellen. Hőemelkedés esetén újabban az orvosok nem javasolják a lázcsillapítást, mert akkor a szervezet védekezését akadályozod. Viszont tartós hőemelkedés esetén azért nem árt legalább egy labort csináltatni, abból kiderül, ha gyulladás van a szervezetben.
A reggeli torokfájás lehet attól is, ha éjszaka szájon át lélegzel és reggelre kiszárad, de megnyugtatásképpen elmehetsz ezzel is szakrendelésre.
Estére mindig a normál 36,7 a testhőm.
Ülő munkát végzek. Irodában ülők. Reggel és délután van kicsit mozgalmasabb időszak. Az esték viszonylag nyugodtan telnek.
Az normális, ha ingadozik. Általában reggel a legalacsonyabb, délután a legmagasabb, de akár óránként is változhat (aktivitástól, külső hőmérséklettől, hormonszinttől stb.)
A 37.3 viszont a mai állás szerint hőemelkedés, ami hosszú távon jelez valamit.
Olvastam már olyan gyermekorvosi véleményt is, miszerint a 37.2 még nem kóros, de én mindenképpen azt ajánlanám, hogy járj utána.
Sok banális oka is lehet.
Mindenképpen csináltass egy nagylabort.
Fáradékonyság, rossz közérzet, tartós hőemelkedés eléggé indokolja.
Ha tartósan 37,5 fölött van, az már láz.
Napközben egy kis mozgás, megterhelés is felviheti a testhőt.
Ha arra gyanakszol, hogy a torkod gyulladt és ez okozza, akkor menj orvoshoz, kérj kivizsgálást.
Nem tudom, nálatok hogy van, nálunk az orr-fül-gége szakrendelésre nem kell beutaló. Ha már fáj a torkod, megnézetheted, és vagy találnak valamit, vagy tovább vizsgálnak.
Nyilván munkaidő után kellene menned, vagy ha tudszm veszel ki szabit.
Fáradékony vagyok nagyon. A torkom fáj reggelente egy picit.
Dokihoz azért nem megyek, mert ahelyett hogy mondana valamit megkérdi hogy mennyi időre kell táppénz?
Mérni a közérzetem miatt mértem, aztán mivel 37 feletti érték volt igy elkezdtem méregetni. De már idegesit most már azért mérem. 😊
Szia, egyéb tüneted van? Miért méred ilyen gyakran?
Ha idegesít, miért nem mész el a házidokidhoz?
Sziasztok!
Már 1 hónapja ingadozik a testhőmérsékletem. Van hogy 37,3 de egy óra mulva ha mérem már csak 36,8. Naponta többször ingadozik. Ez normális?
Normál esetben a testhőm 36,7.
További ajánlott fórumok:
- Igaz, hogy áprilistól megszűnik a hosszabbított GYES, a tartós beteg gyerek után?
- Mi a furcsa abban, ha valaki hosszabb ideje egyedülálló és nem keres párt?
- A nagyon szép barátnőimnek hosszabb ideje nem alakul ki párkapcsolat
- Szerintetek hosszabb ideje ellaposodott párkapcsolat még menthető?Vagy az újdonság varázsa semmivel nem pótolható?
- Mennyi ideig tartott a leghosszabb kapcsolatod?
- Több napja tartó hőemelkedés