Horvátország - Opatia vagy Krk szigetek (beszélgetés)
Szia!
Kérdés,mik a fő szempontok?
Opatia az egy 19. századból, gyönyörű üdülőhely (mondjuk mint Balatonfüred), van éjszaki élet, kaszinó... Szerintem kicsit drrágább,mint Krk város.
Krk város egy sok száz éves település, csodavarázslatos óvárossal, hangulatos, vannak nagyon jó helyek éjszakai élte ...
Mindkét helyen voltam. Nekem személy szerint Krk milliószor jobban tetszik (amit más sem bizonyít jobban, hogy ma már apartmanjainkat adjuk ki ott :-) )
Nos az nem Krk szigetek, hanem csak sziget mert ugye egy van belőle.Tavaly kábé harminc kuna volt hídpénz.Én a Soline öböl mellett voltam,vittem árut mert egy (hazai) horvát haverom csinálta az egyik krimót.A sziget nagyon klassz és nem csak tenger van, hanem mindenféle más látnivaló.Az emberek kedvesek és nagyon sokan beszélnek magyarul is.
Ha választani kell, akkor Krk - űbereli Opatiját.
Kukk ide:
A Krk szigeten Krk-ul beszelnek?
Lehet ahhoz szotart kapni?
Nekem Krk jobban tetszett, Omisaljban volt a szálláunk, de bejáruk az egész szigetet, van homokos része is Dobrinjtól északabbra (Soline), ott olyan mint pl a Balatonnál, be lehet sétálni, egyébként dagonyázni is lehet:)
Itt vannak képek róla:
Opatija, nagyobb gyárváros, a sziget szebb, de a bulizáshoz nem tudok hozzászólni.
Én bizti nem mennék Opatijába.
További ajánlott fórumok:
- Ti bevállalnátok egy nyaralást Horvátországba 3-4 hónapos csecsemővel?
- A Balaton és Horvátország között milyen árkülönbség van?
- Nemsokára Horvátországba utazunk 3 éves kislányunkkal. Mit javasoltok mikor utazzunk éjjel vagy nappal?
- Melyik helyet tudnátok ajánlani Horvátországban nyaralásra 1 éves gyerekkel? Inkább Észak-Közép Dalmácia érdekelne, esetleg szigetek...
- Gyerekbarát szállást, tengerpartot tudtok ajánlani Horvátországban vagy Olaszországban?
- Tippek utazáshoz, avagy mire figyeljünk Horvátországban?