Honnan tudhatom, mennyit ér egy földterület? (tudásbázis)
De mégis milyen föld? Mi a művelési ága? Mekkora?
Ha település szélén szántóföldek szomszédságában van, akkor az aki műveli a szántót és a te földed van akkora amin traktorral el lehet közlekedni aprópénzért kibérli vagy akár meg is veszi.
Ha viszont egy házakkal övezett kertről beszélünk akkor nem igazán fog az kelleni senkinek. Felénk a nagy kert ingatlannál inkább árcsökkentő tényező, kivéve ha társasház építésre veszik, de ahhoz meg megfelelő infrastruktúra kell, nem igazán alkalmas rá egy magánház hátsó kertje.
Még annyit... ha sikerülne bérbe adnia, akkor már az idén lenne valami jövedelme belőle. Tavasszal már vethetnének bele.
A telekmegosztás meg eltarthat egy darabig.
Szerintem itt nem számolhatunk aranykorona értékkel, ha mint ingatlant vásárolta. Feltehetően ez nem szántó művelésű terület, hanem belterületi ingatlan.
Ha eladásra szánja, akkor fel kell venni külön hrsz-on. Gondoskodni kell a megközelíthetőségről. Mennyire ellátott vagy milyen közel vannak a közművek, ha esetleg építési telekként akarja eladni? Szóval jól körbe kell ezt rágni...
Ezért is gondoltam, ha van a településen gazdálkodó annak fel kéne ajánlati művelésre bérleti díj ellenében.
A föld adásvételi szerződések nyilvánosak, elektronikus úton elérhetőek. Iránymutatásnak jó.
De sok minden befolyásolja az árát, méret, aranykorona, művelhetőség, öntözhetőség, megközelíthetőség, adott üzemközpontokhoz való távolság stbstb.
További ajánlott fórumok:
- Honnan tudhatom, ha a barátom eljegyzésre készül?
- Honnan tudhatom meg, hogy rajta vagyok-e a BAR listán?
- Honnan tudhatom meg, hogy az iskolakezdési támogatást igényelték-e a nevemben?
- Honnan tudhatom, hogy egy kozmetikumban vannak-e kőolajszármazékok? Hogyan jelölik ezeket?
- Honnan tudhatom meg, hogy valójában mágus vagyok-e vagy sem?
- Honnan tudhatom, hogy jó apa lenne a férjem?