Honnan jön a hideg? (beszélgetés)
Most rendeltem termo függönyöket. Idáig csak dísz függöny volt fent és a szobában vám csak sima függöny. Holnap megérkeznek. Remélem érni fog valamit.
Ablakokat ellenőríztem, elvileg jól vannak beállítva.
Hungarocell benti helyiségben bepenészedik, de albérletet nem szigetelnék, az nem vihető.
Attól hogy új az ablak, be kell állítani hogy jól zárjon, nálunk ez volt a gond. Szerelő utólag beállította.
Hiába új az ablak, ha olcsóbb fajta. Húzd be a sötétítő függönyt, az valamennyit lefog. Nézd meg, hogy nincs-e résszellőző az ablakkeretben, mert azon átfúj a szél.
Nekem nagyon sokat dob a hőérzetemen egy jó meleg mamusz.
Én is ilyen lakásban lakom, ráadásul nincs szomszéd, minden falam külső. Első évben nagyon hideg volt. Akkor radiátort cseréltünk, jó vasragot plusz az átkötést. Ezt esetleg meg lehet beszélni a tulajjal.
Vagy a szigetelést. Ha nem túl vastag hungarocell lapokat vesz, akkor egész jó áron megúszható. Csak ugye munkás.
Tegyél hőtükröt a radiátor mögé, az segít kicsit a helyzeten. A falra nem tudom mit célszerű tenni. Szerintem onnan jön a hideg, de azt kéne érezned a fel mentén. Új ablakok esetén inkább pont az szokott a probléma lenne, hogy túl jól zár, így azt kizárnám, de ott is szintén érezni lehetne a huzatot.
Nálunk a radiátor alatt a falból jön úgy a hideg, mintha szél fújna. Lefedtük hőtükörrel, meg az egész radiátor mögött, azóta sokkal melegebb van itthon.
A fűtőtest mérete mekkora? Megvan az also és felső cső között az átkötés?
Ha ebből a szempontból monden oke, akkor: nem kis beruházás, de le kell szigetelni a falakat belülről hungarocell lapokkal.
Ablak új , költözés előtt cserélték. Enyhe szellőt érzek valahonnan. Fal hideg. Kőből van , azt tudom , mert alig lehetett fúrni. Körülöttem nem laknak, az is lehet gond? Több lakásos ház ez. Mit csináljak , hogy a fűtés fel van tekerve és fázom? Addig nem volt gond , amíg nem jött ez a hidegebb idő.
Van 2 helyen kevés dísz tapéta a falon. Az melegebb , mint maga a fal. Vegyek azt vagy termo falfestéket? Vagy termo függönyt? Vagy az egész lakás szőnyegből álljon ?
További ajánlott fórumok:
- Kezdő cicásnak mit ajánlanál. Honnan vegyen cicát? Menhely, tenyésztő? Milyen kezdő csomag kell a cicákhoz?
- Randevúk... honnan kapcsolat?
- Szerintetek a férfiak honnan számítják egy kapcsolat kezdetét?
- Taposó gép honnan fogyaszt, mit formál?
- Öltözködés - Ki honnan vásárol?
- Honnan rendeljek tengeri hidegtálat? (Budapest)