Holnaptól nem fogok vásárolni 3 napig. (beszélgetés)
Ez a fórum egy anonim vallomáshoz nyílt.
Én kis boltos vagyok.
A multik nem csak az ár miatt szemetek.
3 hetes példa. Van egy üzem, akinek a termékei Németországban, Ausztriában, Franciaországban szoktak landolni. Tényleg minőségi, magyar boltokban nem találkozni vele pedig itthon is üzletet fenntartó multinak szállít be. Erre férjem nagy boldogan hozza haza a motyót, hogy ezt nézd mit találtam és akciós volt (4500 ft/kg húsáru szóval magyar viszonylatban drága) Vett is 4 kg-t, mert hát ez premium. Tényleg gyönyörű volt... addig amíg ki nem bontottam, a nem látszó oldalon ott volt az hiba, feldolgozási hiba ami optikailag volt csúnya nem minőségileg. Emiatt a magyar piacon terítették szét. A német, osztrák vevőt egy életre elveszítették volna vele, a francia az áruházat is rájuk gyújtotta volna.
Itt nálunk, kisvárosban egyszerűen látszik hogy ide csak a harmadosztály jut nyugati áron. Múltkor is olyan almát árultak, hogy bacca meg a lovaknak különbet hozatunk.
Szóval marad a kisbolt, termelő és amit nem tudunk beszerezni az külföld, pl a marhát Ausztriából hozatjuk, egy dolog hogy olcsóbb, mint itthon de sokkal minőségibb.
Szinte mindig egyetértek Veled.
De,amíg a fizetések ilyenek, amilyenek.
Amíg a hazai boltokban sokkal-sokkal drágább az élelmiszer, addig a multihoz megyek én is, nem vagyok a saját ellenségem.
Az Auchan kútnál tankoltam, amíg volt kocsim, nem a MOL-nál.
Amíg alapvető élelmiszereken, ekkora ÁFA van, hát menjenek a 3 napjukkal .. oda. És tanultam gazdaságtant a mikro és makroökonómia ágát, nagyjából értem a gazdaság hogyan működik.
Nem szeretem ezeket a fellángolásokat, semmi értelme.
Ga előtte, vagy, utána veszem meg ami kell, mi történik? Ha a magas árak miatt nem megy lehet 3 nap múlva még drágább lesz.
De ez már régebben létezik ,a pazarlás ellen volt eredetileg.
Ne vásárolj akció indult a Facebookon.
Február 12 -én.
Az egész "mondj nemet a vásárlásra " a drágulás ellen szól.
Ez nem nagy durranás, ha 3 napig nem is eszel,
nem zuhanyozol,nem húzod le a WC-t, hogy ne szennyezd a környezetet, az már nagyobb kihívás.
Az én háztartásom 3 hónapig meglenne vásárlás nélkül.
De ez akkor sem lenne kihívás, mert felhalmoztam.
Nagy cucc xddd
Nalam 5 napig nem volt viz. 5 liters palacokokakt orzok, es a barataimnal zuhanyoztam.
További ajánlott fórumok:
- Ma vettem be az utolsó szem Clostilbegyt tablettát. Holnaptól már lehet próbálkozni a babával?
- Norbi kezdés holnaptól
- Ti mikor kezdtek karácsonyi lázban égni illetve elkezdeni vásárolni?
- Káposzta diéta! Ki tart Velem egy hétig holnaptól?
- RevAbs edzés holnaptól 90 napig! Ki tart velem?
- E hónapban, olyat fogok vásárolni, ami "gyerekkori álom".