Hol helyezkedik el az ember tüdeje? (tudásbázis)
Igen, valószínű, hogy a szorongás miatt van a nehézlégzésed, illetve a fájdalmaid is, hiszen a szorongástól görcsösen tartod magad, ami miatt a fájdalom állandósulhat.
Ha hirtelen jött a hát fájás, akkor lehet elfeküdted.
Én nem voltam lázas a tüdőgyulladással, és a hasam sem fájt, és nem is hánytam....
Nekem fájt a hátam tompán, és mélyről jövő volt a köhögésem. A mellkasom is fájt.
A lányomnál fordult elő hasonló légszomj kb.18 éves korában. Kivizsgálták, de semmi. Arra jutott az orvos, hogy elfelejt levegőt venni. Talán fél évig tartott ez az állapot és elmúlt, ahogy jött.
Nálam egy szorongásos állapot váltotta ki, hogy csak ásítással tudtam elégséges levegőt venni. Ezt a testvérem halála váltotta ki, mert nem tudtam feldolgozni a halálát. Tartanom kellett magam édesanyám miatt és ezért nem volt szabad sírnom. Anyukámat vigasztaltam. Hiába mentem egy külön helyiségbe, nem segített.
Ez a légszomj is eltartott legalább fél évig.
Azért ne ijedj meg ennyire. A tüdőgyulladással más tünetek is vannak:
"tüdőgyulladások jellegzetes tünetei: a hirtelen kialakuló, magas láz, gyakran hidegrázás, köhögés, rossz általános közérzet, Sápadtság, hányás és hát- és hasi fájdalom "
Ha ezeket nem tapasztalod, akkor csak szimplán masszíroztasd meg, vagy vegyél meleg fürdőt és egy darabig ne használd a ventit.
Hogy egészen pontos legyen:
A tüdő kitölti az egész mellkast. A szívet is körbeöleli, ahogy már írták.
Tehát a tüdőgyulladás miatt fájhat elöl is, hátul is. Tényleg fordulj orvoshoz.
Simán lehet idegbecsípődés pl. egy rossz mozdulattól. Vagy epe probléma, akkor is, ha eddig sose volt.
És még egy csomó minden. Nem mindig ott a baj, ahol fáj.
Érdemes rákeresned a neten egy anatómiai ábrára, hogy "lásd", hol is van a tüdő.
További ajánlott fórumok:
- Felfüggesztett büntetés szerepel-e az erkölcsi bizonyítványban, és el lehet-e így helyezkedni valahol?
- Szerintetek kamionos jogsival el lehet manapság helyezkedni?
- Mi a végzettségetek és el tudtatok-e a végzettségetek szerint helyezkedni?
- Milyen szakmát érdemes tanulni? Milyen szakra érdemes menni, amivel el is lehet helyezkedni?
- Ha én elvégzek egy rendőr, tűzoltó, esetleg katonai képzést, akkor csak azokban helyezkedhetek el? Mi van, ha meggondolom magam?
- Szerintetek el lehet helyezkedni OKJ-s bolti eladó képesítéssel?