Hogyan változtatta meg a covid időszaka az életeteket, gondolkodásotokat? (beszélgetés)
Hétvégén családi összejövetelünk volt végre (unokatesók, nagymama, nagynéni, kb. 15-en. Érdekes tapasztalás votl, hogy az egyik 50-es rokon nem engedte a puszit.
Egyben volt számomra szomorú és döbbenetes, hogy egy régi természetes cselekedet milyen szinten változott meg a mindennapokban a gyakoriságát tekintve.
Oké, én sem adtam szinte senkinek eddig, és lehet felelőtlennek mondani, de az oltások óta a közelebbi családtagoknak adok, főleg, ha tudom, hogy nem minden helyet jártak be és be vannak oltva.
Pusztán az egész vírus hatása érdekes számomra ilyen téren.
A tömegközlekedésről nem is beszélve, milyen szinten nehézséget okoz az emberek közeledése, míg ezelőtt a reggel nyolcas induláskor a 3-as metró és a 4/6 heringpartijai sem zavartak kifejezetten.
Úgy ugrottam neki bő egy éve, hogy na mit mind észhez térünk! Sorsközösség, karma ... miegymás. Kicsit elengedjük a materiálus dolgokat, észrevesszük a valódi értéket..
Szerintem, aki tudatos, a vírus miatt nem változott, mert amúgy is úton van époen, aki ostoba.. nos, hát azon nem segít semmi... Hadházy szerint van gyorsabb a fénynél, a f..szság. (bocsi)
Semmi spirituálus fejlődést nem tapasztalok, rengeteg a frusztrált ember, a fegyelmezetlen (nem a szabályokra gondolok első sorban, hanem az érzelmek kezelésére), mentálisan gyenge a lakosság.
Ilyen formán inkább elkeseredtem, nincs min ömlengeni.
Én is szerencsésnek érzem magam, de a hálaadás jó ideje az életem része.
Kontrasztanyagnak hívom a covidot. Rávilágít, életed melyik területén van dolgod. Ha rettegsz az egészséged miatt, akkor azzal kell foglalkozni. Ha magányos lettél, az emberi kapcsolataidon kell javítani, ha a megélhetés rezgett, akkor ott érdemes valamin változtatni, hogy ne legyél kiszolgáltatott... stbstbstb..
Az emberi kapcsolataimban ment végbe tisztulás, ami nem kellemes, de szükségszerű volt.
A férjednek igaza van!
Valami hasonlót látok én is.
Mint tudod, én tökéletes vagyok:DDDDD
Tehát, ahogy szoktam mondani. Sokan mondják, hogy szép a szemem, van aki azt mondta szép a szám, szépnek mondják a hajamat, stb., de valahogy így együtt ez a sok szépség:DDD nem igazán szép, max nem ronda.
A maszkból, csak a szemem látszik ki és ha az szép, ahogy mondják (én egyébként nem látom szépnek), akkor jobban nézek ki már arcra. Az alkatom pedig sosem volt rossz;)
Több időm maradt a nyelvtanulásra. Az utazás mindig fontos szerepet játszott az életemben, okozott/okoz bosszúságot, hogy nehezebb megoldani, de megoldom, ahogy a barátokkal való találkozás sem ritkult meg soha. Azt, hogy sokáig nem tudtunk beülni étterembe, most pedig csak teraszra... nem érzem negatívnak, ennyi baj legyen.
A családomra is több időm maradt, nagyon sokat voltunk együtt. Ez különösen jól jött, mert hamarosan egy másik országba költözöm és meg fognak ritkulni a találkozások.
De szerinted miért?
Én nem jövök rá. Nem mondanám csúnyának a képem, de maszkban még a 20 éves fiúkák is rám vannak gerjedve, pedig amúgy nem és simán a fiaim lehetnének.
Férjem szerint a maszk kihangsúlyozza a szemem az alkatom meg bakfis alkat és szerinte azért.
Sokkal de sokkal közelebb kerültem a családtagjaimhoz és a barátainkhoz. Közvetlenebb lettem. Valahogy optimistább is, pl rájöttem - ismét - hogy mekkora egy mázlista vagyok (jó azért tenni se felejtek).
És igen, mint ahogy Channa írta, nekem is azt kell leszűrnöm, hogy sokkal jobban nézek ki maszkban, legalábbis a külvilág visszajelzése szerint.
Hát pedig igaz.
Én nem is igazán veszem észre, de a fiúk kérdései miatt gondolom, hogy így van.
Sokszor megkérdezik, hogy van e valami bajom, mert nem szólaltam meg órák óta?
Én is kimondottan jól nézek ki benne😂
Vettem mindenféle menő maszkot, nagyon tutin öltöztet
De jót nevettem, köszi!:D
"És ugyan ez miatt, képes vagyok akár órákig is szótlan lenni;)"
Bár ez kissé hihetetlen, de hiszek neked:)
Nekem néhány dologban megváltoztatta a gondolkodásomat, de nem annyira gyökeres változások ezek, ahogy az ezovalamik, akarják belediktálni az emberbe.
Tehát, rájöttem, hogy jobban nézek ki maszkban, mint anélkül;)
A büdös emberektől is csak 1,5 méter távolságot tartok, mert nem érzem a szagukat;)
A ho miatt, megtanultam egy helyben ülni, így már akár 1 órán keresztül is képes vagyok erre;)
A súlyom is változott az előző pontban írtak miatt, +5 kg;)
És ugyan ez miatt, képes vagyok akár órákig is szótlan lenni;)
És a komoly rész: azt hittem, hogy csak én gondolom, hogy sok önző ember van, de rájöttem, hogy sajnos ez a valóság...
Nagyon sok mindenre megtanított a vírus, vagyis inkább felnyitotta a szememet/szemünket.
Megmutatta, hogy az ovónénik mennyire embertelenül tudnak viselkedni, rámutatott, hogy a tanár már nem tanít csak leadja az órát, megmutatatta emberek igazi viselkedését/arcát, le kellett mondani sok mindenről, aminek 1-2 év múlva nagyobb hátrányai lesznek, mint most azt gondolnánk.
Nem a civid tanított meg sokakat, hanem egy külső helyzet, amit már nem az ember irányít, így kiderült sokaknál, hogy a covid előtt nagyon magas volt az a bizonyos ló.
Nekem csak jól jött, hogy nem volt ajánlott összejönni, van néhány rokon, ahová csak muszájból mentünk.
Gyerekek ugyanúgy jöttek, és ha néha kellett menni a kicsire vigyázni, mentem.
Szóval nálunk bejött amit mondasz, hogy a távolság még nagyobb lett.:))
Nem tanultam meg kenyeret sütni, viszont felerősödött, amit tudtunk, hogy nehezen tudok meglenni a férjem nélkül. 12 nap kórház, rettenetes volt.:((
További ajánlott fórumok:
- Írj egy három betűs értelmes szót, úgy hogy az előző szó egy betűjét változtatod meg
- Írj egy 4 betűs értelmes szót, úgy hogy az előző szó egy betűjét változtatod meg...
- 4-betűs értelmes szavakat írj csak egy betűt lehet meg változtatni
- SZÓ-kígyó:Egy 3 betűs értelmes szóból jussunk el egy megadott 3 betűs szóig, úgy hogy minden lépésben csak egy betűt változtatunk meg!
- 666666 hatbetűs - egy betűt kell változtatni, a helyük marad :)
- Szólánc nevekből (írók, költők, tudósok, gondolkodók, történelmi személyek; magyar vagy egyetemes, teljes v. vezeték név)