Hogyan tudnék kötött sapkára flitterekből feliratot készíteni? (tudásbázis)
Én ezt találtam, a linket nem engedi elküldeni, ezért ide másoltam:
A flitterek felvarrása kézzel, saját fantázia szerint történik.
Számtalan formájú, kialakítású és színű flitter közül lehet választani.
Pl.: darabos flitter esetén: tányér-, lapos-, virág-, csillag-, négyzet-, irizáló-, hologramos-, prizmás- világítós-, ragasztható, varrható-, stb. flitter
flitterbortni esetén: 1 soros- tól 16 soros-ig , tányér-, lapos-, elasztikus-, fluoreszkáló-, színátmenős-, stb. flitterbortni
flitterszalag esetén: flittereket, fonalak, alapkelmék, gyöngyök felhasználásával kialakított szalag pl.: csavart-, fonott hatású-, függő-, stb. flitterszalag
A darabos flitterek felvarrása általában gyöngyök felhasználásával történik, illetve gyöngyök és flitterek összefűzésével. A díszítendő modell kialakításától függően átlátszó cérna, vagy gyöngyfűző cérna használható a kellékek rögzítésére.
A flitterezés jól kombinálható különböző díszítési eljárásokkal, pl.: gyöngyözés, festés, textildíszek, stb.
Ez a díszítési forma is alkalmazható a legtöbb anyagtípusnál.
Egyaránt nagyon látványos minták, felületek alakíthatók ki hétköznapi, alkalmi és színpadi viseleteken.
Széles körben kedveltek a flitterekkel díszített ruhadarabok. A gyerekek és a fiatalok a feltűnőbb, díszesebb, míg az idősebb korosztály a szolidabb, finoman díszített modelleket részesíti előnyben. Mindkét esetben nagyon szép eredményt lehet elérni, ha a flitterezést festéssel kombináljuk.
A flitterezés munkadíja minden típus esetén: 600 Ft/óra.
A teljes ár, mely a munkadíjon felül tartalmazza a felhasznált alapanyagok és esetleges kellékek árát, előre nem meghatározható. Minden modell esetében egyedi kiszámításra van szükség. Ez csak a konkrét ruhadarab megtekintése és a minta méretének, jellegének meghatározása után lehetséges. Természetesen minél nagyobb egy minta kiterjedése, illetve minél bonyolultabb a kivitelezése, annál nagyobb költséggel jár.
Remélem ezzel tudtam segíteni:)
További ajánlott fórumok:
- Akik szeretnek sütiket készíteni, gyertek beszélgessünk!
- Csirkefarhátból ki mit szokott készíteni?
- Hogy lehet olyan jó állagú sültkrumplit készíteni, mint a McDonaldsban? (kívül ropogós, belül puha)
- Hogyan kell töltött káposztát készíteni?
- Ha a gyerek nem lakik otthon, és főtt ételt kell neki egy hétre előre készíteni
- Milyen finomságot szoktatok készíteni ha vendéget vártok? Igazán finom receptek ide jöjjetek! Gyors, praktikus, és igazán finom recepteket..