Hogyan tartsam távol a kandúrokat? (tudásbázis)
Rémes! Ma reggel az ajtót és környékét pisilte le valami idegen macska. Undorító amit művelnek. :(( Mi meg már a sajátunkat akartuk meggyanúsítani, hogy az előszobába pisilt.
A narancshéjat mi is megpróbáljuk, hát...
nálunk nagyon bevált módszer a narancs illat! a héját el kell helyezni arra a területre ahova nem akarod,hogy menjen a macsek.
nálunk és anyukámnál is bevált.
míg volt macskánk érdekes módon nem jöttek a szomszédék macskái de mióta elpusztult szegény azóta a szomszéd macskák ide járnak. azt nem viselem el. ha az enyémről van szó nincs baj de a másé ne tanyázzon itt.
Elolvastam mindenkit, hát én kicsit morbít amit alkalmazok, de rettenetes így a kényszer nagy úr.
Bekenek egérragasztóval egy nagyobb darab kemény papírt,(barna csomagolódobozból) teszek rá egy karika kolbászt, azt kiteszem az ajtó elé, gangra, a macskák útjába, a ragacs ráragad a szőrükre azt nem szeretik elijeszti őket!
Egyébként egész évben gond ez, vagy csak ilyenkor tavasszal? Ivarzáskor vagy hogy hívják szaknyelven.
Nálunk a kutyák nem tűrnek meg macskát (csak a miénket aki ivartalanított lány-öregasszony már .D ), így ez nem gond.
Nálunk is ugyanez a probléma. Ráadásul a kutyánk sem tesz sok mindent ellenük.
Lepisilnek mindent, még a cipőket is. A mi macskánk meg lapít valahol egésznap. :)
Érdekelnének a módszerek engem is.
A macska a pisiléssel jelöli ki a területét.Mindegy az a kandúrnak,hogy a te macskád ivartalanított,ő a másik macskával harcol a területért,és ehhez semmi köze annak hogy egy macska ivartalanított vagy nem.
Neki macska macska,harcol,jelöl.
Undorító bűzős a macska húgy,de elárulom neked a nőstény is jelöl.Nekem volt ivartalanított nőstényem,és jelölt.Kevésbé bűzöset,de jelölt.
Nekem semmilyen spray nem vált be. Lepisiltek mindent a teraszon.Széket,asztalt,ami kint volt.Papucsot,cipőt.
Azóta undorodom a macskáktól.
slavia 631
+
hegyes lőszer
A borsmenta illóolajat utálják a macskák. Ettől a kandúrok nagy valószínűséggel eltűnnek, csak az a kérdés, hogy a saját macskád hogy fog hazamenni?
Nálam benti cicáknál bevált, ha olyan helyre löttyintettem, ahol nekik semmi keresnivalójuk. De a használatánál vigyázz, húzzál kesztyűt, mert ha megérzi a cicád a kezeden, akkor egy-két napig simogatni sem fogod tudni.
Sajnos nekem nem csak az ajtót,hanem a falat is,a lábazatot!:(
Nagyon büdi!
Nem lehet ablakot nyitni!
De ezt a borsos módszert kipróbálom!:)
További ajánlott fórumok:
- Hogyan tartsam magamtól távol addig míg elválunk?
- Hogyan tartsam kordában a túlzott aggódásomat?
- A X.-en lakom, állandó viszatérő "vendégeim"a denevérek.Hogyan tartsam őket lakáson kívül?
- Hogyan tartsam tisztám a (fa) vágódeszkát?
- Hogyan tartsam hidegen az italokat kiránduláskor, hűtőtáska nélkül?
- Két hónappal ezelőtt ivartalaníttattam a lány cicánkat. De most újra csavarog és úgy tünik "szerelmes"..csalogatja a kandúrokat.Ez normális?