Hogyan lehetne nőiesebb a hangom? (beszélgetés)
Nekem mély hangom van. Amióta énekelek komolyan 11 éve) azóta lett nőiesebb, de annyira az sem egyébként...mármint hát nem változott meg teljesen, hiszen az képtelenség. Bár sokat javult. :) szóval nekem ez vált be.
mivel gyerekekkel foglalkozom, akkor is figyelek a hangomra. Halkabban beszélek s máris nem olyan mély. De nem is az a bajom hogy mély lenne, mert nem olyan mint amikor egy Basszus hangú hölgyike hörög.... Csak az átlagnál mélyebb, és erősebb a hangom. Ezen tudok magam is variálni,de nem szabad erőltetni, mert tönkremegy a hangszalagod.
Te is tudod, hogy teljesen felborítja a hormonháztartást, ami pedig egy igen kényes egyensúlyban lévő dolog, mivel minden-mindennel összefügg.
Azért, h legyen gyermekem, mert akarok, hajlandó lennék felborítani, de azért, hogy hiúságból szép hangom, hajam, bőröm legyen....soha.
Terhességi hormon.
A méhlepény termeli.
Vajon egy szép hangért mekkora kárt tud vele vki tenni a szervezetében, ha rendszeresen szedi, mivel azt hiszi a szervezete, h terhes.
De a humán chorio-gonadotropin ez?
Mert akkor van véleményem...
Én dohányos vagyok:)
De a pasik szexinek találják a rekedtségemet:) Imádnak telefonon beszélni velem, és ha személyesen találkozunk, akkor felismernek a hangom alapján bemutatkozás nélkül is.
Csak akkor van különbség, ha amúgy sem beszél szépen az illető. Én szépen beszélek, így a hangom is jó. Persze én nem így gondolom, de a visszajelzés ez.
Igen, meg van különbség egy már 100 éve dohányzó és egy alapból, picit rekedtesebb női hang között:)
Nekem meg egyébként Mickey egér hangom van:S Az sem jobb.
Valami ilyesmire gondoltam:)
És ezt egy tanárt meg tudja tanítani szerintem.
Csak azért merem mondani, mert nekem voltak gondjaim a beszéddel egy műtét miatt és újra tanultam beszélni egy foniáternél, aki elmondta, hogy honnan indítsam a hangot, melyik betűt nyomjam meg, hogy vegyek levegőt, mikor fújjam ki, stb.
Nem értek egyet azzal, hogy a hangszínünk adott, és nem lehet rajta változtatni. Én sem vagyok szakembere a témának, de azt tudom, hogy pl. kultúránként eltérő, hogy hogyan képezzük a hangokat - pl. teljesen másképp képzik a hangokat a négerek, és pl. a romák (ők jellegzetesen hasból beszélnek), de ebbe a körbe tartozik pl. az a talán fejhangnak nevezhető hangképzés, ahogyan pl. Sebestyén Márta énekel, vagy pl. a jódlizás, vagy az ehhez hasonló, mostanában annyira divatos, főleg ír énekesek hangfekvés (hangszín?) váltása. Ezt találtam a neten:
Hangfekvés; az énekhangok és hangszerek hangterjedelmének szakaszai, melyek hangképzés vagy hangszín tekintetében különböznek egymástól (mell-, közép- és fej-, illetve alsó, közép-, felsõ, magas regiszter). Az énekmûvészet alapkövetelménye a regiszterek közötti töretlen átmenet. Szélsõségesen jellegzetes példa a mell- és fejregiszter közötti hirtelen, szándékos váltás, ami a jódli alapja, vagy a mellrezonanciával erõsített fejhang, ami a normál hangterjedelmet meghaladó falzettet eredményezi.
Lényeg, hogy szerintem igenis, lehet változtatni, lágyabbá tenni a hangunkat azzal, hogy változtatunk a hangképzés helyén.
Én annak idején gyerekkórusban énekeltem.
A tanár minden szólampróba előtt etetett velünk mustárt, mézet, hogy tisztább legyen a hangunk. Próbáld ki, hátha segít :)
skálázz
lálálálálálááááááá:P
További ajánlott fórumok:
- Hogyan lehetne spórolni?
- Hogyan lehetne kb.15-20 kg-ot lefogyni pár hónap alatt?
- Hogyan lehetne kicsit önállóbbá tenni egy egyke fiút?
- Hogyan lehetne bebeszélni magamnak, hogy örüljek az életnek, mikor csak azt várom, mikor telik már le?
- Hogyan lehetne az önhibájukon kívül szegénnyé váló embereknek ajándékot adni?
- Torokfájás miatt nagyon berekedtem, alig van hangom. Mit lehetne tenni? A torkom már nem fáj, csak hang nincs:(