Hogyan lehet tökéletesen szálkás (izmos) testet kidolgozni? (beszélgetés)
Szia neten halásztam neked, növekvő sorrendbe raktam. Este szénhidrátban szegény kaja domináljon, gyümölcsöt inkább reggel vagy nap közben egyél, akkor meg mehet szinte bármilyen. A borsóról gyanús volt, hogy sok benne, de a répa nem tűnik vésznek.
Nyersanyagok Szénhidrát (g) Energia (Kcal)
Retek (fekete) 1 10
Uborka 2 10
Cikória 2 15
Kínai kel 2 15
Retek (piros) 2 15
Spárga 2 15
Paraj 2 20
Brokkoli 2 25
Sóska 2 25
Rebarbara 3 15
Zöldpaprika 3 20
Mangold 3 25
Paradicsom 4 20
Csicsóka 4 30
Karfiol 4 30
Kelkáposzta 4 35
Padlizsán 5 25
Cukkíni 5 30
Zeller 5 30
Cékla 6 30
Pauszon 6 30
Petrezselyemgyökér 6 30
Tök 6 30
Káposzta (fejes, vörös) 6 35
Póréhagyma 6 35
Bimbós kel 6 50
Karalábé 7 40
Zöldbab 7 40
Sárgarépa 8 35
Vöröshagyma 8 40
Articsóka 10 50
Petrezselyemzöld 10 60
Zöldborsó 14 90
Sütőtök 16 75
Torma 16 75
Burgonya 20 90
Kukorica (főzni való) 24 125
Fokhagyma 26 135
Sárgaborsó 53 330
Lencse 53 335
Szárazbab 54 15
Kukorica (pattogatni való) 62 405
Eből én is annyit tudok kivitelezni, hogy alkalmanként eszem csirkemellet, halat többet tudok, ahhoz olcsón jutok.
Az már gáz, hogy iktassam ki a répát, borsót.
Én eddig pároltan ezeket ettem hal mellé. Mivel pótoljam akkor? A brokkolit, karfiolt még nagyon szeretem.
Valakia, aki jártas ebben, leírná melyek azok a gyümölgyök, zöldségek, amiket nem kell kerülni? Amit mondjuk nyugodtan fogyaszthatok este is.
60% kaja, 20% edzés, 30% edzés! Ez természetesen így néz ki:
60% kaja, 20% edzés, 30% pihenés!
:)
Ezt én valahogy így olvastam:
Kaja(60%)+Pihenés(30%)+Edzés(20%)=110% , ugye nem gondoltad, hogy 100% elég lesz ?! :)
ezt a bejegyzést beteszem a kedvencek közé, és lájkolom!! eddig azt hittem, ha sokat edzek,futok akkor bármit ehetek (húsevő vagyok, nem édességfanatikus) de látom, figyelnem kell...bár még nem értem el a kívánt méreteim se, talán éppen ezért....
a poron pont a héten gondolkodtam, legalább nem ennék össze-vissza mindenféle vicik vacak kolbászokat:) a halat nem szeretem, a csirkemell/pulyka drága, marha kéthetente van, és sajnos ténlyeg röfög a hűtő...:)
Annyival egészíteném ki a dolgot, hogy a húsnál nem a hús súlya számít hanem a fehérjetartalma. Mondjuk 400 gramm csirkemell az kb 100 gram fehérje. Ennek kb 1,5xese (testsúlyfüggő) kell és gondolom nem akartok minden nap 4 szelet csirkemellet enni, ekkor jöhet a fehérjepor.
Az edzéses dologhoz is még valami, egy valamit amúgy kihagytál. Valahol olvastam egy jót:
60% kaja, 20% edzés, 30% edzés! Ja hogy nem jön ki? Ne gondold, hog 100% elég lesz..:D
Nem kell egész nap az edzőteremben ülni, nem attól fogsz jól kinézni, hogy egy héten 5x, 6x lemész a konditerembe.
A kis súllyal szálkásítani lehet, nagy súllyal meg csak a tömeg nő elv egy baromság. Ezt így szakirodalomban soha de soha nem fogod leírva megtalálni. Ezt idióta emberkék terjesztik a teremben egymás között, ennyiről van szó csupán.
Szálkás, viszonylag zsírmentes tested csak nagyon kemény edzéssel, és az étkezés betartásával lehet. Upsz bocsánat. Rossz a sorrend. Az étkezést kellett volna először írnom, ugyanis az sokkal de sokkal fontosabb, mint az edzés. Ha százalékokban kéne kifejeznem, akkor 70% a kaja, és csak 30% az edzés.
Kezdésnek szerintem dobj ki mindent a kukába ami cukrot, meg lisztet tartalmaz. Ezekre egy darabig nem lesz szükséged, ilyeneket nem igazán ehetsz. Amiket ehetsz: Szinte mindenféle vékony hús ( legtöbb hal, csirkemell, pulyka, marha stb ) kb. napi 400gr-ot meg kéne enned belőlük, de vehetsz egy fehérjeport is és akkor abból megeszel 2 adagot, és mellé eszel 200gr húst MINDEN NAP. Fontos a sok zöldség, ezekből szinte minden mehet minden mennyiségben, viszont a répa, kukorica, borsó nem ajánlott. Szénhidrátforrások elsősorban a krumpli, rizs, durumtészta. Folyadékbevitel napi 3-4l. A kaját napi 5, de még inkább 6 adagra kell elosztani, utolsó étkezés lefekvés előtt 2 órával legyen. Tehát ha éjfélkor fekszel, akkor fél 10, vagy 10-kor még simán lehet kajálni mondjuk egy kevés túrót fehérjével, vagy csirkemellet brokkolival. Az is egy tévhit a fogyókúrázók körében, hogy 6 után már nem lehet enni. Ez egy baromság.
Edzés:
Súlyzós edzés heti 3x
Bicikli, gyors séta/séta emelkedőn heti 3-4x
( idővel ezeket lehet emelni, a súlyzósat viszont felesleges )
De még rengeteg dolog van amire figyelned kéne :D Sok? Lehet! Viszont rengeteg ember követi ezt a fajta életmódot sikerrel! Írd a googleba, hogy testépítés, vagy bodybuilder és ki fog dobni egy halom magyar oldalt, ahol részletesebben le van írva, hogy mit hogyan. Azokat tanulmányozd, és utána meg hajrá!
Ezért is mondom, hogy nem olyat akarok. Nekem se időm, se pénzem arra, hogy egész nap az edzőteremben üljek.
Csak feszes ,szép karcsú combokat akarok stb. Feszes , szép popsit.
Ismerős probléma. Én is így voltam a munkahelyemen, nem igazán hagyhattam el a helyem, csak 5 óránként, így gáz volt pár falaton elvegetálni.
Ami egészséges és laktat, tudom javasolni:
Főtt csirke husi, főtt tojás, hozzá egy kis párolt zöldség. Így már töpményebb és laktat a tojás miatt.
Nem tudom melyik Béres videóra tornázol, de nekem megvan az Új kihívás, nagyon jó. Én amikor csináltam, 1 hét után anya megjegyezte, hogy te fogytál...
Sajna a költözésben elkallódott, azóta sem láttam sehol, megvenném újra.
Ebben amúgy megosztottak a vélemények, de azért alapvetően több ember mondja, hogy a nagy súlyuk inkább tömegelnek a kisebbek meg inkább szálkásítanak. Mások azt mondják, hogy a szálkásodás és az izmosodás között csak a kaja a különbség.
Láttam már kétajtós szekrény embereket is pöttöm mennyiségekkel dolgozni. Nőknél szerintem viszont biztos szükségtelenek a hatalmas súlyok.
Amit ők csinálnak, az már beteges. Nem bírnám ki, hogy napokig ne igyak, én, akinapi 2-3 liter folyadékot visz be. :)
Én az egészségemet soha nem cserélném a gyönyörű testre. Nem drasztikus dolgokra gondoltam, csak szeretnék szép, feszes, izmos testet. :)
Megnéztem. Eléggé határeset.:)
Máshol már írtam ezt. Ezek a fitness modellek sem tudják ezt a zsírszintet (ami konvergál a 0-hoz:)) fenntartani hosszú távon és nem egészséges. Az ilyen fotózás meg versenyek előtt nem isznak elegendő folyadékot, zsírt semennyit nem esznek, hogy így nézzenek ki, de azért ez nem feltétlen követendő..
Pont ebbe a hibába estem.
Elkezdtem a súlyzózást nagy súllyal, amit csak bírtam. Közben felvilágosítottak, hogy ettől csak "nőni" fogok. Ha erősödni és szálkásodni akarok, kis súllyal kell több szériát emelni.
További ajánlott fórumok:
- Mi az ideális gyermekvállalás ideje, avagy örök harc a tökéletes élet után?
- Létezik olyan, hogy tökéletes nő?
- Ti nem unjátok a tökéletes test kultuszt?
- Tényleg olyan sok házasság tökéletes? És csak én vagyok ilyen béna?
- Hogyan NE legyünk tökéletes anyák
- Egy tökéletes kapcsolatból hirtelen kilép a párod...