Hogyan lehet a mate tea torokmaró utóízét elvenni, hogy iható legyen? (tudásbázis)
Én a TARAGÜI Yerba Mate szálas teát ajánlom. Uruguay-i rokon ismertette meg velünk ezt a teát. Neki mindig ezt veszem ajándékba is. Egy kis szűrő kanállal isszák. Nálunk is kapható már. Mivel ezt a teát nem szokták leszűrni, hanem ezen a kanálon keresztül isszák. Bombilla a neve.
Alvaro családjában nem ritka a 90 feletti életkor, ehhez ez a tea is hozzájárul.
Filteres vackot nem szabad venni, a szálas tea az igazán hatásos.
Ezt a teát, és sok másik fajtát is, nem szabad lobogó vízzel leforrázni. Ennél a teánál az ideális hőmérséklet, (mármint a vízé, amivel nyakon öntjük)60-80 celsius fok.
igen,de ha picike falucskában laksz,akkor lehet hogy csak rendelésre kapsz.Velünk már előfordult ilyen.
Édesanyámmal néhány hónapja isszuk.Mivel mindketten elég "súlyos egyéniségek"vagyunk,nekünk is magas a vérnyomásunk.Édesanyámnak,ma délután 15:15 körül 155/88 volt a vérnyomása 190/115 ről.Az igazsághoz hozzátartozik viszont,hogy ő szedi a Q10 TABLETTÁT is.Ez a fajta 50 mg-os.Az étvágyat tényleg elveszi.
Sziasztok! Én is ittam és tényleg elveszi az étvágyat. Én narancsos, citromos izesitésűt fogyasztottam. Ennek nem volt kellemetlen az ize, finom volt :-))
Ajánlom mindenkinek!!
Sziasztok.és a fogyás miatt szeretnék mate teát venni.Valoban el veszi az étvágyat a keserü íze? Mert az lenne a jó. Magas vérnyomás mellett lehet inni? Mert ugy hallottam hogy koffeint is tartalmaz.
Szia! Nem rég kezdtem el inni a mate teát. Én a filtereset iszom, mégpedig úgy, hogy hagyom kicsit kihűlni, és fél literbe beledobok 2 db pezsgőtablettát ( ezt lehet variálni ), így mindig más ízű italt kapsz, és nem unod meg az ízét. Hidegen olyan, mintha jegesteát innál. Próbáld ki!!
Nyugodtan idd meg, csak minőségibb a másik, és csináld hígabbra... mézzel nekem ízlett :-)
Köszi a tanácsot, mindenképp kipróbálom, ha benyomtam a mostani maradékot... sajnos még van 4-6 filterem, és elég drága ahhoz, hogy csak úgy félretegyem....
Bármelyik boltban ahol teát árulnak... próbáld ki a citromfüveset is:-)
:D gyógyszertárban beszerezhető a szálas?
Sziasztok! Én most egy teázóban dolgoztam... sajnos ez a legtöbb zöld teánál előfordul. Viszont a szálas tényleg előnyösebb, mint a filteres, mert sajnos a filteresben nagyon apróra törik...
de fél litert ír a doboza
igazad lehet a filterrel kapcsolatban... tényleg logikusan hangzik :)
próbálok majd beszerezni szálasat is :D
Szia, én is csak szálasat ittam még mateból. Ezt teaházban lehet beszerezni. Tudnod kell, hogy azt a teát szokták filterezni, ami az összetört levelekből megmarad, hogy az utolsó szemig hasznosítsanak mindent ;-) szóval sokszor nem a legjobb minőség. Egyébként én 1 filtertvagy 1 lapos evőkanálnyit bármilyen teából 1 literben áztatok.
az alapíze nekem is ok, ezzel az aljával van gondom, lehet, hogy azonnal meg kellene innom mindet, amit elkészítek, hogy ne ülepedjen le a tea az aljára?
Mert ha kiöntöm az alját, akkor a "hatóanyag" nagy részét öntöm ki, nem?
Én is ezt iszom, de még nem tapasztaltam ilyesmit,pedig én szálasat iszok és csak akkor szűröm le mielőtt elfogyasztanám.Jó tömény de hatásos étvégycsökkentő és frissítő.
de ez filteres, és azt írja, hogy fél liter vízzel kell leforrázni, és 5 percig benne hagyni... hogy érdemes akkor elkészíteni?
Nagyon töményre főzöd. Tegyél bele kevesebbet, a végét pedig öntsd ki, ha nagyon rossz - ne sajnáld :)
Nagyon megszerettem ezt a teát, finom, azonban leszáll az aljára egy csomó tea, ami nagyon rossz ízű töményen, de kiönteni sem akarom. Mit lehet ezzel tenni? Más teáknál nem éreztem ilyet...
Hogyan lehet a mate tea torokmaró utóízét elvenni, hogy iható legyen?
További ajánlott fórumok: