Hogyan küzdjem le a túlérzékenységemet? Könnyen elérzékenyülök, sírva fakadok akár mérgemben is.Ha igazságtalanság ér, sírós lesz a hangom. (tudásbázis kérdés)
Szia Ginike!
Nekem a terhességem alatt kezdődött, és a szoptatás alatt is végig így volt. Egy hónapja hagytam abba a szoptatást, azóta már érezhetően javult, így még reménykedem.
Sok minden oka lehet, ha valaki így reagál, a hormonváltozás csak az egyik, de ha eddig nem voltál 'ilyen', nem így reagáltál ezekre a helyzetekre, akkor érdemes lenne csináltatnod egy vérvizsgálatot, ahol a hormonszintedet ellenőrzik.
Kedves Ginike!
Nem akarlak elkeseríteni,de szerintem ez korral jár!
Mindenkinek megvan az egyéni érzékenysége,ami a korral és a hormonok mennyiségével változik.
Én egy normális érzékenységű ember vagyok,illetve voltam.Mostanában valahogy sokkal hamarabb elsírom magam,minden apróságon képes vagyok pityeregni.Régebben ez nem volt így.
Lombikprogramon vettem részt és telepumpáltak hormonokkal ezidőtájt szintén volt egy sírós időszakom,amikor befejeződött a dolog minden rendeződött.
Anyukámon is észrveszem a jeleket,ami régebben nem is foglalkoztatta most szó szerint sírvafakad miatta!
Hát ez van!
Túlreagálsz, pszihés fejlődési zavar. Sajnos ennek okát a múltban kell keresni.
Önértékelési zavar, ill. félre nevelés.
stressz kezelési technikát kell tanulni.
Üdv!
Magamra ismerek ebben a panaszban, én is le szeretém leküzdeni, vagy kinőni, de szerintem maximum csak érzéketlenebbé lehet válni. A családom, a barátaim így elfogadnak és szeretnek, én már egészen hozzá szoktam, igaz van amikor én magam is túlzásnak tartom az érzékenységemet.
Hidd el ez nem betegség.
Érzékeny vagy.Durva ez a világ sajnos.
Akkor ringasd magad ebben a hitben! De rájössz majd te is, hogy valami nem jó! Csak tanulj meg látni, merj látni!
Én keresztül mentem már ezen, és depresszió volt!
Ezzel, csak át vágja az ember magát!
Ilyenkor inkább át kellene gondolnia az embernek az életét, mi az ami szar!...(bocsi)
Én is voltam ilyen helyzetben! Ha rendben megy az életed, ill. sínre teszed az életed, a kisugárzásod erős lesz és nem találnak az emberek fogást! Így védettséget kapsz!
Ez egy rohadt nehéz dolog! De minden emberben ott az erő!:)
Ez nem depresszió! Az biztos.
Én régebben beszólós voltam, de amióta meglett a 2. gyerek, azóta sokkal érzékenyebb vagyok én is. Ha a tv-ben esetleg olyan jelenet van, könnyen elbőgöm magam én is.
Nagyon szeretném megnézni a tv-ben azt a házalakítós műsort - azért mert jó kis tereket alakítanak ki - amiben bajbajutott embereknek, betegeknek építenek, de nem tudom, mert végigbőgöm. Nem bírom a nyomorék embereket, beteg kisgyerekeket nézni.
További ajánlott fórumok:
- Szerintetek is igazságtalanul kapott egyest a gyerekem, vagy én tévedek?
- Az élet miért igazságtalan?
- Én lennék igazságtalan édesanyámmal szemben?
- Tegnap délután óta szedek Maripen Extrát. Ma éjjel jöttem rá, hogy túlérzékenységi reakciót vált ki. Most épp a gép előtt rettegek.
- Szerintetek nem igazságtalan az élet?
- Olyan igazságtalan egy nővel: Évente egyszer, pár napra nagy nehezen eljutsz nyaralni és pont akkor van a havi lavina ....