Hogyan fogyhatunk szoptatás alatt? (beszélgetés)
Sziasztok!
Én 2.hete járok aerobikra és úgy tűnik nincs tejem, este semmi. Kezdek megijedni, ugyan 8 hónapos a fiam.
Akartam nyitni fórumot erről, de látom,h. több megközelítésből már írogattak róla. Eddig csak azt tudtam,h. az íze megváltozhat. De babafüggő, mint az is,hogy az én fiam a szoptatós teától üvölt másnap, a káposztalevest meg eszem folyamatosa és észre sem veszi.
Most olvastam csak,h. a mennyisége is megváltozhat, ezt eddig egyáltalán nem tudtam.
Én 75ről indultam 100-al mentem szülni és most 85nél tartok. Úgy örültem,h. végre elindultam mozogni, és ez a hála a lelkesedésemnek :(
Sajnos nem figyeltem, annyi a forum...
nagyon ügyes vagy! Akkor ilyesmitol nem kell félni, hogy a tàvozo toxinok a tejbe mennek stb, stb, mert mindenki azt mondja, hogy szoptatàs alatt felejtsem el a fogyast...
legyalàbb ne hiztam, ez is vmi.
Szia!
Kb 3-4 hónapja volt egy ilyen fórum, oda is írtam, az én kislányom 6 hónapos volt, mikor elkezdtem az update-kód szerinti fogyókúrát tornával kombinálva. 25 kilót fogytam le, még 1 éves sem volt a gyerek mire végeztem vele, és 3 éves koráig szoptattam.
Ez meggyőző?:)))
Sziasztok!
Nemrég beszéltem egy dietetikussal, ő azt javasolta, hogy napi 20 perc mozgást próbáljak beiktatni és többször egyek keveset, így megindulhatnak a kilók lefele és a tejcsinek se lesz semmi baja. Hát ezt választottam, bár a mozgást még nem tudtam elkezdeni, mert bringázni szeretnék a legénnyel, de folyton esik az elhatározás óta. :)
Szia! Szerintem ha még sokáig szeretnél szoptatni, akkor ne fogyózz! Kicsit oda lehet figyelni mit eszel, de nem szabad drasztikus fogyókúrába kezdeni! Először csak arra menj rá, hogy ne hízzál! Lesz még időd fogyni! Első a baba!
Én azt olvastam, hogy a tej tápértéke attól is függ mennyi szénhidrátot eszünk, szóval kenyérféléket, tésztát egyél továbbra is, mert ha csak sokat iszol, akkor igaz, hogy sok lesz a tejed, de nagyon "híg"!
Sziasztok!
Veronika 5 hónapos lesz,még szopizik,de szeretnék egy kicsit leadni a ,,feleslegből,,!
Tippeket várok!
Szia!
Próbálkozom a Norbi módszerrel, de sajnos még nem igazán tudtam azonosulni vele, még nem tiszta, hogy mikor és mit lehet enni; na meg a legény mellett nem is nagyon sikerül tartani az időkeretet. Te hogy boldogulták ezzel?
Köszönöm szépen!
Gondolom itt a hoxán is találhatok erről pontos felvilágosítást!
Szia!
Én most vagyok túl a fogyókúrámon. A hat hónapos kort vártam meg a szopi miatt, mert nem tudtam, hogy ha elkezdem, tudom-e tovább szoptatni a kislányomat, s az első hat hónapban csak anyatejet kapott. 74 kg-ról kezdtem, most 57 vagyok, még talán 1-2 kg kell, de ez sem fontos. A kislányom 15 hónapos, változatlanul szopizik, tejem a mai napig rengeteg van.
Én a Norbi Update Életmódprogrammal szabadultam meg 17 kg-tól kb. 4 hónap alatt. Arra figyeltem, hogy minden nap egyek tejterméket, gyümölcsöt, zöldséget és húst is. Nagyon könnyen betartható, édességeket is lehet enni (voltak napok, amikor 5 Norbi rudi és hasonló pohár puding csúszott le, de mivel édesítőszeresek, másnapra szintén kevesebbet mutatott a mérleg). Ígí aztán én ezt a módszert bátran ajánlom minden anyukának, akár szoptatás alatt is.
Kitartást Neked!
Sziasztok!
Tanácsokat kérnék, hogy szoptatás alatt milyen fogyiba lehetne kezdeni; már a terhesség előtt is túlsúlyosvoltam (96 kg), most 8 hónappal a szülés után úgy érzem, hogy nagyon sok feljött rám ez idő alatt.
Szeretnék valamibe belefogni, de a tejcsi miatt nem merek saját fejem után menni, még egy pár hónapig kellene a szopi!
Előre is köszi!
Én 22 kg híztam terhesség alatt és még mindíg van rajtam 17 kg, igaz 3 hónapos a kicsikém, de inkább hízom megint, pedig szopiztatok és nagyokat sétálok a kicsivel.
Csak a kimamanacik mennek még rám, lassan levágandó súlyban leszek.:))))
Mit tegyek?
Én 3 fiamat szoptattam elég sokáig. AZ első 22 hónapos koráig szopizott, és kb 15 kilót fogytam ez alatt. A második 26 hónapig, és 20 kiló ment le rólam. A legkisebb most 16 hónapos, és eddig 10 kilót híztam. Pedig ugyanolyan volt mindhárom időszak. Ugyanúgy ettem, sem nem többet, sem nem kevesebbet.
Egyszer valahol azt olvastam, hogy hosszúszoptatás alatt azért lehet lefogyni, mert a szervezet több zsírt csoportosít az anyatejbe, hogy minél táplálóbb legyen. Hát nem bántam volna, ha a harmadiknál is bejött volna...
További ajánlott fórumok:
- H1N1 oltás - terhesség vagy szoptatás alatt
- Lehet szoptatás alatt együtt szedni az Elevitet és a Dr. Lenkei féle kálcium-magnézium-c-vitamin italport?
- Pelenkázás, szoptatás kirándulás alatt - Te hogyan oldod meg?
- Szoptatás alatt fogyózhatok? Ha igen, hogyan? Kb.20kiló súlyfeleslegem van!
- Inzulinrezisztenciában szenvedő anyukák, hogyan alakult az inzulinotok szoptatás alatt?
- Ki hogyan küzd/dött/ meg székrekedéses problémájával szoptatás alatt?