Hogyan büntetnéd meg azt a 14-15 évest, aki síremlékekben tesz jelentős kárt? (beszélgetés)
A szüleit büntetném hogy igy nevelte a gyermekét.
DE a mai világban nem is csuda kinyitod a tv-ét és az egyik adón lőnek, a másikon késsel gyilkolnak, a harmadikon szex. Már nem merek meg nézni egy híradót mert az sem más mint kék fény. Nó nem beszélve a gyerek megveri a tanárját.............
Sorolhatnám reggelig.
amit már többen mondtak,éjjel nappal dolgoztatnám a temetőben...és közben próbálnám megérinteni a lelkét, ha még lehet,hogy mit is tett...
amúgy ebben igenis a szülői felelősség hatalmas...mi hetente járunk ki a temetőbe a gyerekek kicsi korától fogva(mert meghalt a nagyi) és nagyon szépen "nőnek" fel ehhez a kérdéshez...ők biztos nem fognak ilyet tenni, még ha a környezet olyan is...ez nem lehet kifogás.
Én sem azt mondtam, hogy mindig, hanem jórészt.
Igaza van alföldi 13-nak: "a környezet, a baráti kör és hasonlók kihozzák egy-két gyerekből" a helytelen magatartást a leggondosabb szülői nevelés ellenére is.
Szerintem sajnos többségben vannak azok a családok, akik azért güriznek, hogy legalább kicsit a létminimum felett éljenek. Ez társadalompolitikai kérdés.
Abban igazad van, hogy sokszor a leggazdagabb szülők porontyai követik el a legnagyobb alávalóságokat. Itt aztán tényleg vastag a család felelőssége.
A végeredmény sajnos ugyanaz: jórészt a szülők miatt - akár felróható nekik az ok, akár nem - bűnöznek az amúgy jobb sorsra érdemes kölykök.
Tisztelet a nem kevés kivételnek, akik a mostoha körülményeik ellenére is tisztességesek maradnak.
3,5 évesen a kezembe adták a szárvágó kapát és mehettem szőlőt nyitni; a fiam 4,5 évesen 10,-Ft-ot kapott egy lépcsőházi előtér felmosásáért...
Megtanultuk!!
Hogy mit csinálnék a fiammal, ha ilyet csinálna, hát az biztos,hogy a haját is leordítanám. Személyesen kellene bocsánatot kérnie a hozzátartozóktól ez a minimum. Biztos összemenne néhány cm-t. Ráébreszteném én mit éreznék, ha a papa sírjával ugyanez történne. A másik biztos bérlete lenne a hétvégéken a temetőben.
Megérdemelné, hogy fagyott talajon kelljen sírt ásnia...stb.
Én mindenképp a munkát preferálnám.
A fiam és unokatesója egyszer összefirkálta a liftet, a bejárati kaput, a szemétledobó ajtaját, stb. Nem tudtam, hogy ők voltak, de véletlenül megláttam egy ugyan olyan ábrát egy füzeten, mint a liften volt. Rákérdeztem és azt mondták ők voltak.
Vasárnap délelőtti programjuk az volt, hogy egy vödör vizzel, súrolóval, szivaccsal le kellett sikálniuk mindet. A szomszédok csak lestek. eszükbe sem jutott volna, hogy az én fiam volt, mondjuk nekem sem. A fiúk nagyon szégyelték magukat. Azóta sem csinálnak ilyet és rosszabbat sem:)
A leghatásosabb biztos az lenne, hogy a munkálatokba rész kellene venniük.
Azért azt nem hinném, hogy az ilyenek miatt le kellene mondani a gyerekről:)
Azért ha a gyereknek meg van a kellő neveltetése és tisztelet a szülei, illetve a többi ember irányában, akkor olyan nagy gond nem lehet vele a környezet hatására. Persze felvesznek rossz szokásokat, de olyat nem, amelyet nem tartanak normálisnak. Most gondolok arra saját példámból, hogy a fiamat nem tudják belevinni verekedésbe, drogozásba, stb. mert ezeket valamiért nagyon rossznak tartja, de pl. nem tanulásba simán:)
Én pedig biztos vagyok abban, hogy a szülők a hibásak nagy részt.
Először.
Másodszor a világ, amiben a szerencsétlen szülők többsége ezerfelé szalad, napi 12-16 órát talpal, hogy egyáltalán normálisan tudjon létezni a család.
S míg ők gályáznak, a gyerek megy a temetőbe sírokat borogatni(, ha ugyan nem osztálytársat ölni).
Igen, feltűnt. Írtam is rá.
Törvényekről meg a kedvencem: Margaret Thatcher szerint jó törvényeket kell hozni és azt be is kell tartatni.
Egyszer talán mi is eljutunk idáig.
Meg, hogy a törvények MINDENKIRE egyformán érvényesek.
És ezt hogyan lehet megvalósítani?
A (valószínűleg nem is kevéssé hibáztatható) szülő kézen fogja a csemetét, és az x tucat károsulthoz bekopogtat bocsánatot kérni?
Helyesbítek: "erre gondoltam".
Feltűnt, hogy sokak első reakciója a drasztikus retorzió volt. Ők nem tudják, hogy az erőszak erőszakot szül?
További ajánlott fórumok:
- Van-e jelentősége a " dinnyére sört?" szólásnak?
- Ki dobna le tényleg jelentős súlyfelesleget 2012-ben?
- Mivel büntetnéd azt az "apát", aki évek óta nem fizet gyermektartást?
- Mivel büntetnéd gyermeked ha megbukik?
- Te hogyan büntetnéd azokat, akik illegálisan szemetelnek? (pályázathoz kellene)
- Dopping!Te, hogy büntetnéd?