Hogyan boldogulsz kamasz gyermekeddel a mindennapokban? (tudásbázis)
Tökéletesen!Most lesz 16 éves,10.-es gimis.Jó tanuló,mellette dolgozik és sportol.Nagyon-nagyon büszke vagyok rá!! Mindenkinek ilyen kamasz fiút kívánok! :)
(kisebb vita maximum abból van,hogy még nem engedjük el éjszakára szombaton bulizni,de eddig még sikerült kompromisszumos megoldást találnunk)
A húgom volt ilyen,most 21 éves,és informatikus:-(!
A pasija ugyanez,nem eljárnak otthonról,hanem 2 gépen játszanak-együtt! Botrány!!!
Általános probléma, főleg a 16-17 éves kis kamasz pasiknál.
Többen úgy állnak hozzá, még mindig jobb mintha csavarogna, inna és "rossz" társaságban lenne.
A baj az hogy ilyenkor nem használ a jó szó, az ész érv, a kamaszok eleve ellenkezésre vannak "beállítva". Mondjuk a lányok is ebben a korban.
Szigorkodni' vagy keménykedni nem tudom mennyire éri meg, mert vagy belevigyorog a képedve vagy valami marhaságot mantráz... és pont tojik re te mit akarsz.
A "jobb érzésű" nagyra nőtt gyerkőcök ha elvonul a "dili-tini roham" esetleg bocsánatot kérnek, vagy eleresztenek egy "ne haragudj"-ot. Nehéz na...
Ezzel együtt az ember imádja őket, ha sokszor még égnek áll a haja tőlük..akkor is...
szvsz
:)
Az én nagyfiam is ilyen - sőt, a kicsi is már kezd nagyon rászokni a gépre. Szerintem ez a mai fiataloknál megszokott. Ha pedig nagy nehezen eljön a géptől, a mobilját babrálja. Nem lehet mit kezdeni velük, max. megszabom, hogy egyszerre 2 óránál többet ne üljenek egyhuzamban a gépnél.
Hiába! Náluk már nem az van, mint nálunk, hogy minden szabadidőnkben olvastunk - ők a tankönyveken kívül más könyvet már nem vesznek a kezükbe. A nagyfiam még a kötelezőt is számítógépen olvassa.
Egyébként ehhez még a tanárok is hozzájárulnak azzal, hogy a házit is sz.gépen kell elkészíteni.
Uh,remek kilátások! :-(
Sajnos nem tudok tippeket adni,de olvagatlak titeket!
Sosem volt elvárás a rend,vagy kicsiként csinálta,csak mára szokott le róla?
Nincs kamaszom,csak titeket olvasva aggódom!
Egyenlőre megy a takarítás,pakolás,főzésben segítés,szennyest a tartóba,ami még jó,kifordít,összehajt,de mi van,ha leszoknak róla?
Amúgy 2,5 és 4 évesek...
A takarításról lemondtam, annak is örülök, ha nem dobálja szét a cuccait.
Nálunk ami bevált: pozitív megerősítés.
Pld. ha jó jegyet hozott, jutalmat kapott (a netes játékba feltöltöttem neki pénzt-kb 1500Ftot-mielőtt vki többre gondolna).
Sajnos csak a sz.gép motiválta tavaly.
Az én.fiam 15,5 éves. Sokszor flegmázik (pedig tudja, hogy erre ugrok), a rendről totál más az elképzelése (tejesen jó helyen van a nadrág a földön, félig kifordítva-ott tutira megtalálja), nem lusta, csak a számítógépes játékot nem hagyhatja abba, mert nem lehet elmenteni a küldit, stb.
Amúgy nincs vele gond.
Ja, hogy utálja a sulit? Hát istenem...hülyék a tanárok. :-D
Az én fiam 14 éves múlt, most kezdte a gimit. Igazából nem panaszkodhatom rá, fiú létére egész normális.
Keléssel nálunk nincs gond, talán a tanulással sem lesz, viszont a rendrakás nálunk is gondot jelent, de ennél nagyobb bajunk ne legyen. Szóval ha így marad, akkor örülni fogok. Flegmázás nálunk is van, de úgy vettem észre, kezd kicsit visszavenni.
Egyébként egy édes, nagy kamasz - már magasabb nálam - és imádom! :)