Hogy tudom elkészíteni az adatlapomon található vörösrózsacsokrok közül bármelyiket? (tudásbázis kérdés)
rózsacsokor megköttetett?
:)
nézd, azt te tudod magadról, hogy úgy általánosságban mennyire jó a kézügyességed, egyéb más dolgokban mennyire vagy jártas.
ha általában ügyes vagy, akkor nagy eséllyel a virágkötés is egész jól fog sikerülni első próbálkozásra is.
viszont ha még nem foglalkoztál hasonló dolgokkal, és fontos, hogy szép legyen a csokor, akkor szerintem inkább ne most kísérletezz.
(aztán ha a későbbiekben is szeretnél virágcsokrokat kötni, akkor előbb vehetnél magadnak olcsóbb virágokat, és azon kísérletezhetsz, rájössz a trükkökre, fortélyokra, és azután már drágább virágokból is bátran köthetsz csokrot:)))
azért nem lennék abban olyan biztos, hogy sokkal olcsóbb lenne :))
ha a virágüzletben veszed a virágot és a kellékeket is, szerintem nagyjából ugyanott leszel, mintha velük megköttetnéd a csokrot. (és olyankor kizárt a rizikó, hogy esetleg nem sikerül tökéletesre)
dehát igazad van, próba - cseresznye:)))
Én mondjuk max 9 vagy 11 szál virágra gondoltam. Inkább 9, hogy 10 alatt maradjuk, és különleges alkalomra szánom!
Viszont egyszerűt szeretnék, rózsák egy kis zöldet hozzá és tényleg annyit (kis dekorkő még feldobhatja), hogy megkötni szalaggal, miután szorosan összekötöttem. A virágosok olyan sokat elkérnek. Ha csak a virágokat venném meg meg a szalagot, szerintem sok munkadíjat megspórolhatnék.
ha én lennék te, elmennék egy nagykereskedésbe, bekunyerálnám magam a vásárlók közé - ha ez nem lehetséges, virágboltban kell rendelni frissem szállítottat - majd a hűtőházba, kiválasztanám a nekem tetsző rózsákat - aprófejű, rövidszárú az én kedvencem - elkérném a rózsatövis leszedő herkentyűt, lehántanám a töviseket, vennék zöld virágkötöző ragszalagot, a szárakat szorosan összefogva több soron leszorítva leragasztanám, majd a kellő dekorációval díszíteném, amiket szintén a nagykereskedés kegyelméből ott helyben vásárolnék...ezt eddig így csináltam,máskor is így fogom.. magamnak, másoknak bármilyen virágdekorációt elkészítve...akinek ez nem inge, praktikus egy megbízhatón jó kezű virágkötőt keresni, a segítségét kérni, a fotók alapján....
:)
További ajánlott fórumok:
- Nem tudom felrakni a látogató számlálót az adatlapomra! Le tudná írni nekem valaki, hogy kell?
- Kormányfők, miniszterek, köztársasági elnökök - bárhol a világon, bármelyik korban
- Használt-e valakinek az alábbiak közül bármelyik?:barátcserje, cickafarkfű, palástfű? Hogyan szedtétek, mikor?
- Egytől hétig bármelyik számot írhatod (egyszerre csak egyet)
- Sportolók /bárhol, bármelyik korban/
- Az adatlapomon lévő képről mit gondoltok?