Hogy néz ki a medvehagyma, én azt kaptam vajon? Megehetem? (tudásbázis)
Köszi! :)
Már kóstoltam olyan házi szalámit, amibe tettek. Nagyon finom!
Nem lehet a gyöngyvirággal összekeverni, mivel a medvehagyma már virágzik, a gyöngyvirág pedig még csak most "hegyesedik" ki a földből. Ha leveles, akkor nem gyöngyvirág. A gyöngyvirágnak erőteljesebb és sötétebb a levele. A medvehagymának pont olyan a virága, mint a hagymáé, csak kisebb.
Ilyenkor már nem szoktuk szedni, én azt tanultam az anyukámtól, hogy virágzásig érdemes, utána nem szabad.
Ami már otthon van, azt lehet szárítani is, vagy betenni a mélyhűtőbe, s később felhasználni.
Pontosan ezt tettem, de a válasz még nem érkezett meg. A virága alapján majd kiderül, hogy mi volt az. Fényképezni nem tudom, a gépünk nem ért haza.
Amíg nem tudom pontosan, addig nem eszem meg. Ha ehető, akkor majd szedünk legközelebb. Egy pár szál zöldség miatt nincs kedvem mérgezésben kinyúlni....
Köszönöm mindenkinek a segítséget :).
Raktam fel képeket róla (az adatlapomra).
Úgy emlékszem a gyöngyvirágnak eleve sötétebb a színe.
Oké! Nehogy összekeverd a gyöngyvirággal, mert az mérgező!
Bár szerintem a szaga mindent elárul. ;)
Nézd meg a Knofit(Ibolyás csillaghagyma)és a Medvehagymát a linken amit küldtem,lehet Te a Knofit kaptad,mert annak tényleg keskeny a levele a metélő hagymáéra hasonlít.Nekem mindkettő van,mindkettő ehető.A knofit inkább fokhagyma pótlásra használjuk s szintén nem lesz az ember büdös tőle.
Helló!
Én amit szoktam venni medvehagymát,annak olyan a levele mint a gyöngyvirágé,a színe pedig sötétebb.Az íze a fokhagymához hasonlít,de nem lesz tőle haagyma szagod.salátának,levesnek is jó.pogácsába sütve stb
Az a gond, hogy ő látott már képet róla és az amit kapott nem úgy néz ki...azért kéne, hogy ő fényképezze le, amit kapott.
Nekem is van, de itt is sötét van.....nahát! :DDDDDDDDD
További ajánlott fórumok:
- A medvehagyma a tavasz gyógynövénye
- Romlott a hús vagy megehetem?
- Ismeritek a medvehagymát?
- Tud valaki Budapesthez közel medvehagyma-lelőhelyet?
- Üzenetet kaptam a futárszolgálattól, vajon vírus ez?
- A vaterán ellenőrzött felhasználó vagyok, már vásároltam is és ma ezt a figyelmeztető üzenetet kaptam? Vajon miért?