Tud valaki Budapesthez közel medvehagyma-lelőhelyet? (tudásbázis kérdés)
Éppen az ilyen emberek nem fognak soha észbe kapni, hogy sürgősen változtatniuk kell a hozzáállásukon. :(
Tegnap egy nagy áruház vevőszolgálatánál ügyintéztem, amikor jött egy nő és kérte a WC kulcsot. Elcsodálkoztam, hogy itt van ilyen lehetőség. Az alkalmazott azt mondta: örüljek, hogy nem vettem még igénybe. Iszonyat, hogy a "kedves" vásárlók mi piszkot hagynak maguk után.
Ez Magyarország. Szánalmas.
Hát ez nagyon rosszul hangzik :(((
Remélem az ilyen emberek nagyon hamar észbekapnak, hogy sürgősen változtatniuk kell a hozzáállásukon...
Talán a szennyezés (kerti hulladék, levitézlett háztartási eszközök) nem károsítja a növényzetet, csak éppen nincs gusztusa az embernek bemenni az erdőbe.
Bár láttam már kiszórva szemmel láthatóan ipari termelésből származó bőrhulladékot is. :(
Sőt! Hetek óta virít az erdőszélen egy rakás gumiabroncs. Rohadna le a keze-lába annak, aki odatette!
Az egyikben 4 volt, a másikban 6.
A múlt héten az a.ldiban is árulták, csak már elfogyott, mire mentünk. De a madarasban állítólag rendszeresen van.
A pestlőrinci Korányi frigyes-erdősor tele volt ezzel a növénnyel. Igaz, nagyon régen, gyerekkoromban volt. Azóta az erdő rendkívül elhanyagolt, tele van szeméttel, nem is nagyon van kedvem kimenni. De kehet, hogy erőt veszek magamon s megnézem: túlélte-e a környezetszennyezést a medvehagyma.
Akkor még nem volt divat a szedése, gyerekként nem is tudtuk, mire való, csak érdekesnek találtuk a virágzó, gumós növényt.
csak óvatosan, nehogy összekeverd a gyöngyvirág levelével, ami mérgező!
Én boltban (zöldséges) vettem eddig, most vettünk viszont cserepeset, beültettük az üvegházba, hogy teremjen!:)
További ajánlott fórumok:
- A medvehagyma a tavasz gyógynövénye
- Hol jó lakni Budapesthez közel?
- Ismeritek a medvehagymát?
- Észak-Magyarországon tud valaki medvehagyma lelőhelyet?
- Homokos tengerpartok Budapesthez közel
- Sürgősen keresek egy megbízható, jó sebész orvost! Ismer valaki saját tapasztalatból Budapesten vagy Budapesthez közel?