Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Hogy lehet kristálycukrot olvasztani? fórum

Hogy lehet kristálycukrot olvasztani? (tudásbázis)


21. bubinana (válaszként erre: 20. - Tejespite)
2012. ápr. 24. 20:37
Nagyon szépen köszönöm a válaszod. Lehet benne valami...mert az én cukrom ukrajnából lett hozatva. Tavaly vettem. Majd megpróbálom magyar termékkel is mert valóban nagyon finom édesség,még így is ,hogy néha ropog a fogunk alatt. Köszönöm az kedvességed.
2012. ápr. 24. 08:03

Én szoktam Karlsbadi ostyát csinálni, nagyon finom és egyszerű. Gondoltam én. Több ismerősömnek is továbbadtam, és az egyik, igen gyakorlott idősebb háziasszony visszaszólt, h nem olvad meg a cukra, már negyed órája kínlódik vele, és csak egy kőszikla az egész. Nem először olvasztott cukrot életében! Próbálta utána a tejet is hozzáadni, de nem lett belőle semmi. Végül arra jutottunk, h neki határon túli cukra volt, amit tavaly behoztak mikor nélunk úgy felment az ára. Más az állaga, nem tudta felolvasztani.

Egyébként lassú tűzön szoktam állandóan kevergetve, persze először egy kicsit csomós, de azt megnyomkodom a fakanállal. Ha már olvadt, akkor mindjárt elkezdem a sűrített tejet hozzáadni, mert ha nagyon megbarnul a cukor, keserűbb lesz. Ha van még gyakorlati tanácsra szükséged, kérdezz nyugodtan.

Mindenki volt kezdő, azért soha senkit nem illene lehurrogni mert tanácsot kér ilyesmiben. Na, ami a foghíjas kérdést illeti - hát azon én is kiakadtam magamban. De nyilván neki ez fontos, viszont ez olyan kérdés amit nem mások véleménye alapján lehet eldönteni. Szerintem legalábbis

19. andi6020 (válaszként erre: 18. - Bubinana)
2012. ápr. 21. 17:14

Köszi, azért kérdeztem, mert tényleg érdekelt.

Azt hittem, kidobtad, vagy ilyesmi.

De a lényeg, hogy így is finom volt :))

18. bubinana (válaszként erre: 17. - Andi6020)
2012. ápr. 21. 17:07
Írjam?? Nem volt kedvem tovább kavargatni mert ragadt is...és hozzáadtam a sűrített tejet és a többi hozzávalót. Rákentem az ostyára..Nagyon fincsi ize van ..csak ropog a fogam alatt.
17. andi6020 (válaszként erre: 15. - Bubinana)
2012. ápr. 21. 16:59
De azt még mindig nem mondtad, és én kíváncsi lennék rá, hogy az olvasztás során bekövetkező csomósodáskor mit csináltál?
16. bubinana (válaszként erre: 12. - Mazsinka)
2012. ápr. 21. 16:58
Sztem nem szép dolog kinevetni,gunyolni. Holtig tanul az ember..
15. bubinana (válaszként erre: 14. - C6973617d3)
2012. ápr. 21. 16:56
Köszönöm..:)
14. c6973617d3 (válaszként erre: 6. - Bubinana)
2012. ápr. 21. 12:33
Szóval melegítsd tovább, miután becsomósodott azután fog kezd el megolvadni, nagyon óvatosan kell vele dolgoznod, mert égési sérülést okozhat, ajánlatos a sűritett tejet is picit megmelegíteni, mert ha hidegen adod hozzá ráfröccsenhet a kezedre! Magas falú edényben dolgoz, hogy ne tudjon kicsapkodni.
13. andi6020 (válaszként erre: 11. - Bubinana)
2012. ápr. 21. 12:33
Elég hát :)
12. Mazsinka (válaszként erre: 11. - Bubinana)
2012. ápr. 21. 12:29

Nekem ennyi is elég. Ja, nem. Volt még egy fórum: járnátok olyan pasival, akinek ki van törve a foga? Na, ez a kettő ma elég volt. :)


Viccet félretéve: addig kell melegíteni, míg a csomók is fel nem olvadnak. Nem két perc. Kevergesd folyamatosan, de vigyázz vele, mert nagyon-nagyon forró lesz!

2012. ápr. 21. 12:22

Örülök,hogy jól szórakoztok!!

Van akinek ennyi kell a jókedvhez???

10. andi6020 (válaszként erre: 7. - Mazsinka)
2012. ápr. 21. 10:47

Ja. Medve anyám...

:D

2012. ápr. 21. 10:15
hát szerintem legegyszerűbb melegítéssel
8. b4c06bc553 (válaszként erre: 6. - Bubinana)
2012. ápr. 21. 10:13
Melegen dolgozol vele, és még langyosan teszed az ostyalapok közé. Nem fog összeállni.
7. Mazsinka (válaszként erre: 3. - Andi6020)
2012. ápr. 21. 08:58
Erre mondanád: medve anyám...
6. bubinana (válaszként erre: 2. - Rozália)
2012. ápr. 21. 08:56

Kaptam egy receptet..

Karlsbaldi ostya..ebben kell 30dkg cukrot olvasztani gázon. Hozzá kis adagokban 1 tubus sűrített tejet adni + 16 dkg margarin. Ezután bele dió 15 dkg a fele darált legyen + 2 vanilia. Hagy ni hűlni és langyosan ostyalapok közzé kenni. Ebbő 3 adag lesz. No és agondom,hogy nem olvad el a cukor hanem becsomósodik..

5. 04be84614c (válaszként erre: 3. - Andi6020)
2012. ápr. 21. 07:19
:) Aminek lennie kellett... :D
2012. ápr. 21. 07:12

A profik így:

[link]

3. andi6020 (válaszként erre: 1. - Bubinana)
2012. ápr. 21. 07:11
És bekristályosodás után mi történt?
2012. ápr. 21. 07:10
A kristályosodás után kezd el olvadni.
2012. ápr. 21. 07:09

Próbáltam már erős és gyenge melegítéssel gáztűzhelyen. Gőz fölött is ... Mindig bekristályosodik..:(

Ki,hogy csinálja???

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook