Hogy lehet kristálycukrot olvasztani? (tudásbázis)
Én szoktam Karlsbadi ostyát csinálni, nagyon finom és egyszerű. Gondoltam én. Több ismerősömnek is továbbadtam, és az egyik, igen gyakorlott idősebb háziasszony visszaszólt, h nem olvad meg a cukra, már negyed órája kínlódik vele, és csak egy kőszikla az egész. Nem először olvasztott cukrot életében! Próbálta utána a tejet is hozzáadni, de nem lett belőle semmi. Végül arra jutottunk, h neki határon túli cukra volt, amit tavaly behoztak mikor nélunk úgy felment az ára. Más az állaga, nem tudta felolvasztani.
Egyébként lassú tűzön szoktam állandóan kevergetve, persze először egy kicsit csomós, de azt megnyomkodom a fakanállal. Ha már olvadt, akkor mindjárt elkezdem a sűrített tejet hozzáadni, mert ha nagyon megbarnul a cukor, keserűbb lesz. Ha van még gyakorlati tanácsra szükséged, kérdezz nyugodtan.
Mindenki volt kezdő, azért soha senkit nem illene lehurrogni mert tanácsot kér ilyesmiben. Na, ami a foghíjas kérdést illeti - hát azon én is kiakadtam magamban. De nyilván neki ez fontos, viszont ez olyan kérdés amit nem mások véleménye alapján lehet eldönteni. Szerintem legalábbis
Köszi, azért kérdeztem, mert tényleg érdekelt.
Azt hittem, kidobtad, vagy ilyesmi.
De a lényeg, hogy így is finom volt :))
Nekem ennyi is elég. Ja, nem. Volt még egy fórum: járnátok olyan pasival, akinek ki van törve a foga? Na, ez a kettő ma elég volt. :)
Viccet félretéve: addig kell melegíteni, míg a csomók is fel nem olvadnak. Nem két perc. Kevergesd folyamatosan, de vigyázz vele, mert nagyon-nagyon forró lesz!
Örülök,hogy jól szórakoztok!!
Van akinek ennyi kell a jókedvhez???
Ja. Medve anyám...
:D
Kaptam egy receptet..
Karlsbaldi ostya..ebben kell 30dkg cukrot olvasztani gázon. Hozzá kis adagokban 1 tubus sűrített tejet adni + 16 dkg margarin. Ezután bele dió 15 dkg a fele darált legyen + 2 vanilia. Hagy ni hűlni és langyosan ostyalapok közzé kenni. Ebbő 3 adag lesz. No és agondom,hogy nem olvad el a cukor hanem becsomósodik..
A profik így:
Próbáltam már erős és gyenge melegítéssel gáztűzhelyen. Gőz fölött is ... Mindig bekristályosodik..:(
Ki,hogy csinálja???
További ajánlott fórumok:
- Két boltban sem kaptam kristálycukrot. Így kénytelen voltam...
- Mi a véleményetek a gyümölcscukorról?Valaki azt mondja jobban hízlal mint a kristálycukor.Igaz?
- A piskóta keverésénél porcukrot vagy kristálycukrot kell használni?
- Diéta alatt nagy bűn egy evőkanál kristálycukor?
- A piskóta tésztába rakhatok kristálycukor helyett porcukrot, ugyanannyi kell belöle?Mármint 1 kanál cukor helyett 1 kanál porcukor kell?
- Hűtőt le lehet olvasztani bekapcsolt állapotban?