Hogy kezeljem, ha félek emberekkel lenni? (beszélgetős fórum)
Szia! Nézd meg ezt a videót, választ ad a problémádra. És utána javaslom, hogy olvasd el a könyveit, és/vagy nézd meg a többi videót, sok van magyarul is. Nekem a kiutat jelentette a helyzetemből a meditációval együtt...
Minél hamarabb kérjetek időpontot,mert ez a szociális fóbia ,szorongàsos tünetekkel előbb -utóbb testi tüneteket is produkálhat.
Én régen "csak" szorongtam ,de ez is megkeserítette az életemet.
Nekem segített ,hogy beleálltam helyzetekbe.
Mára már huss ,elmúlt az erős szorongás.
Szorítok ,hogy sikerüljön teljes életet élned.
Van egy családtag, akivel beszélnél erről, kérne időpontot, elkísérne az elején?
Aztán már tudnál nélküle is menni, a szakemberhez.
Mindig is velem volt ez a dolog de mostanában valamiért nagyon rám jön a pánik és tudom, hogy a fejemben 1000x rosszabb mint a valóságban de megnehezíti a minden napjaimat is.
Sokszor van az, hogy ugye le kell vinnem a szemetet és ezt sokáig halasztom, de nem lustaságból hanem néha összefutok lakókkal és ilyenkor utána még ha köszönni is tudok utána ezerrel ver a szivem és a torkomban érzem. Majd végig gondolom, mit gondolhatott hogy mondtam a jó estétet vagy milyen hangnemmel...ilyen fölösleges dolgokon rugózók. Most is estig vártam vele de levittem. Néha boltba félek menni mert általában olyan 4-5 fele délután jönnek mennek sokan a lakásban és az utcákon erre fele, és ha közel jönnek hozzám egyből el kell néznem vagy lehajtott fejjel megyek nehogy nézzenek.
Jelenleg egy nehéz időszakom van munkákban, mert rég dolgoztam viszont most olyan munkát ahol egy helységben kell lenni 30 emberrel 8 órában valamiért nem tudok vállalni mert túl gondolok mindent. 2 napig eltudtam vállalni valami kinti udvari munkát de bepánikoltam és ott hagytam pedig büszke voltam magamra hogy végre ismét elkezdtem valamit. Itt azért is volt könnyű mert kb 3-4 en voltunk és szabad téren.
Úgy gondoltam ilyen részmunkaidős állást eltudnék vállalni most is találtam 2-3 órásat de hát ezzel nem lehet megélni sokáig de arra jó hogy legyen kis pénzem és újra hozzá szokjak a munkához.
Mikor vásárolni akarok, előtte fél óráig tervezem hogy ugye tisztálkodok, öltözöm majd fél óráig ülök a székemben és azon agyalok hogy érhetném el hogy minimális kapcsolatom legyen a külvilággal..gondolok itt köszönésre vagy mikor kérdezik hogy van e szuperszhop kártyája...
amúgy a valóságban nem ilyen szörnyű csak mégis kerülöm az embereket még ha kedvesek is.
Pszichológushoz el akarok menni de félek, mivel itt beszélgetni kell és már az időpont kérés leizzaszt..pedig korábban elintéztem sok orvosi dolgot de ez nem megy.
További ajánlott fórumok:
- Egyedűl vagyok itthon és félek. Normális ez? Más is van igy? Én félek egyedűl lenni.
- Istenben hívő emberekkel szeretnék beszélgetni
- Alapvetően pozitív beállítottságú emberekkel beszélgetnék csak úgy, mindenféléről:)
- Más is van úgy, hogy nemtud beszélgetni az emberekkel?
- Annyira félek, 2 napja a vérnyomásom 80/40. Szokott másnak is ennyi lenni?
- Gyűlölöm magamat, de félek öngyi lenni