Hogy kell házilag szemöldököt festeni? (tudásbázis)
Nem baj, ha felbontod. Nekem legalábbis nem volt/van vele semmi bajom, hogy felbontottam, nem romlott meg vagy ilyesmi.
Nem akarlak rábeszélni, nekem a hajfesték jön be mert a refectocil és társai nem fogják be sem a szemöldököm sem a szempillám, illetve nagyon hamar lekoptak.
Hibátlan használati utasítás :)
Én a 3-as, natural brown árnyalatot használom.
hát gondold át, mert ha rossz színnel fested, akkor viszont a házból sem akarsz majd kimozdulni, nehogy meglássanak :) próbálj akkor neten összeolvasni mindent hozzáértőktől, nehogy nagyon melléfogjál :)
de én a helyedben leszerveznék akkora egy kozmetikust, amikor valahová úgyis kell menned, és tőle kérnék tanácsot, lehet, festéket is ad legközelebbre
Évek óta házilag festem a szemöldökömet és a szempillámat is.
Én hajfestéket használok. A megfelelő színt kiválasztod + oxigenta hozzá, kikevered és felkened a szemöldöködre. Persze kell hozzá annyi kézügyesség, hogy ne kend össze-vissza, szépen a szemöldököd ívét fesd, ami mellé megy fültisztító pálcikával le kell törölni.
Rajtahagyod negyed órát és vizes vattával letörlöd a festéket.
Festés előtt én kiszedem a szemöldököm.
Anyu ugyanezt használja és ugyanígy csinálja.
Szerintem nem lehet elrontani,mert a szemöldök íve adott és pofon egyszerűen fel lehet kenni rá.Az idővel meg lehet játszadozni,hogy meddig hagyod fent,mennyire legyen sötét.Ha hamar lemossa az ember,akkor előfordulhat,hogy nem fogja be rendesen.
A otthoni szemöldökfestés nem nagy kunszt,a szempilla az igen.Az már nehezebb.
A kérdező nézzen utána a színeknek a neten és eldöntheti melyikkel szeretné.A Refectocil több színben kapható,a barnának is vannak árnyalatai.
Én ezt használom: [link]
Dm ben és fodrászcikk üzletben lehet venni. Picike kis tégelyben ami a kanalas orvossághoz volt, mint egy nagyobb műanyag kupak olyan, egy nagyobb csepp 3% os oxit öntök abba nyomom a kb 1 cm festéket, alaposan elkeverem és fa pálcikával (vagy hosszú gyufaszállal aminek letöröd a végét)formára felkenek. Kb 10 percig hagyom fent és utána nedves vattakoronggal többször letörlöm. Már van benne gyakorlatom.
én rászánnám az időt, mert ha csúnyán sikerül, iszonyú rondán fogsz kinézni, és nem tudsz majd mit tenni ellene :)
gondolod, annyi időt spórolnál? mennyi egy szemöldökfestés, 10 perc?
Szerintem inkább menj el a kozmetikushoz.
Nem az anyagi része miatt, hanem, ha elrontod akkor csak magadat hibáztathatod.
További ajánlott fórumok:
- Még anno nagyon rosszul szedtem ki a szemöldököm, tudtok valamit amivel megoldhatnám, hogy ne kelljen mindig újrarajzolni?
- Lehet-e házilag feketére festeni ruhát?
- Ezt a szemöldököt hogyan kellene kiszedni?
- Krémet, fondantot mivel lehet házilag zöldre festeni?
- Kozmetikusok, hogyan lehet otthon szempillát, szemöldököt festeni? Segítenétek?
- Az Isana szemöldök- és szempillafestéket hogyan kell használni?