Hízni szeretnék, de nem kívánok enni. Mit tanácsoltok? (beszélgetős fórum)
Egyél rostos ételeket, mert azok eltelítenek.
Rágcsálj zöldségeket, vannak korpás és zabos kekszek is, amik kimondottan finomak (csak ne legyenek túl cukrozottak). Sok folyadék! Legtöbbször amikor úgy érzed éhes vagy, igazából szomjas vagy. Próbáld ki, hogy olyankor iszol egy pohár vizet vagy zöldség-, esetleg gyümölcslevet. Ha negyed óra múlva is éhes vagy, akkor valóban éhes vagy.
B12 vitamin elvileg meghozza az étvágyat, bár én diéta mellet is szedem, és megvagyok kaja nélkül is szóval ez sem csodaszer.
Szerintem kezdj el egy hízókúrát. Egyél egy kicsit többet, mint eddig. Lehet eleinte egy kicsit nehéz lesz letolni az adagokat, de próbáld meg. 2-3 hét múlva már simán le fog menni az adag, utána emelhetsz megint. És így tovább. Egyébként nekem is volt hasonló problémám ( teljesen más okból kifolyólag, de ez most lényegtelen ), és pár hónap alatt eljutottam oda, hogy már kétszer annyit tudtam enni, mint az elején. Szépen lassan kitágult a gyomrom meg minden. Sok sikert!
A vitaminok, főleg a B12 hat az étvágyra. Fontos, hogy ne édességek által akarjatok hízni, mert a hirtelen nagy mennyiségű szénhidráttól betegek lesztek ( akár cukorbetegséget is okozhat a túlzott cukorbevitel).
Ha nincs kedvetek enni, akkor legalább folyadékot ( zöldség- és gyümölcslevek) fogyasszatok eleget. Készen is kaphatóak és legalább némi vitamint és ásványi anyagot visztek be a szervezetbe.
Gyógyszertárban kapható a Nutridrink, amit leginkább betegeknek adnak, de nagyon jó fehérjeforrás ( én is ezt ittam, amikor feltették a fogszabályzómat, és nem tudtam enni)Többféle ízben kapható.
Szia! Ez nálam is téma egy ideje...egész nap nincs kedvem enni, igaz én anya vagyok és néha csak azon veszem magam észre, hogy kilyukad a gyomrom az éhségtől..Egész nap a gyerkőc után rohanok:)
A lényeg: én is szeretnék hízni pár kg-t mert szörnyen sovány vok, de nekem sincs kedvem enni...
Postázunk neked itt egy páran a sajátunkból:-))
Nincs vashiányod?
Valami étrend kiegészítőre gondoltam, de abból sem tudom, hogy melyik.
Tudtok valami ötletet adni?
További ajánlott fórumok:
- 2 éves kisfiam két napja hány! Mit tanácsoltok?
- Nagyon akaratos a gyermekem, mit tanácsoltok?
- Ti milyen ránctalanító krémet tanácsoltátok egy 30 évesnek, ami tényleg beválna?
- Száraz kézbőrre mit tanácsoltok?
- Az ember tűr és elnéz egy darabig, de ez már normális? Mit tanácsoltok?
- Vashiány esetén mit tanácsoltok