Hiszti! (beszélgetés)
Olvass utána a kapcsolódó nevelésnek.
Dackorszak.
Ha akaratgyenge vagy a fejedre fog nöni. Következetesség. A nem szó gyakorlása. Nevelni kell.
Ez a dackorszak. Tudom, nehéz átélni, de minden gyerek keresztülmegy rajta.
Próbálj meg kitartani, következetes lenni. Ha hisztizik, ne egyél róla tudomást, ha otthon vagytok menj át egy másik helyiségbe, hagyd magára.
Elmúlik.
És a kamaszkor még nagyobb kihívás.
Húúú, nem tudom mi történik, de szinte minden kicsi ilyen mostanság.
Ahogy Rabankari írta, rossz gyerek nincs, csak rosszul nevelt.
A tesóm unokája hasonló. Ő is kislány, csak fél évvel idősebb.
Simán felpofozza az apját is és mindenkit.
Visít, dobálja magát, és mindig valami huncutságon jár az agya. Ezt azért írom, mert látszik rajta, amikor készül valamire, mert azt nem tudja elrejteni:DDD
És nem valami jó játékra készül, hanem tuti, hogy épp hozzá fog vágni valakihez valamit, vagy jól bokán rúg valakit, stb.
Vicces, de nagyon bosszantó.
Én rá szoktam szólni, de olyankor gyorsan az anyja mögé bújik. Az anyja és apja meg csak mosolyog és nem szól rá. Ezt nem szabad. Igen is kell tudnia, hogy ez nem vicces, nem jópofa és nem ér el vele semmit.
Nem lesz semmi baja attól, ha rászólsz!
A gyereknek határokat kell szabni. Most még nem késő.
Én nem értek azzal egyet, hogy ebben a korban ilyennek kell lennie egy gyereknek...
Ja és ne izgasd magad ki mit szól...
Láttam amikor anyuka azért engedett a gyereknek, mert sír és mit szólnak...inkább csinálja amit szeretne és nincs sírás.
Persze, próbalkozik.
Pont ezért fontos, hogy érezze, hogy határozott vagy.
Az én fiam is próbálkozott, nagyon gyorsan leszokott róla, mert látta nem ér el semmit.
Türelem!
Edesanyukám higgattan. Szépen.
Anyosom, kevésbé
Csak úgy érsz el valamit, hogy határozott vagy és következetes.
Egy ekkora gyerek nem lehet rossz, csak rosszul nevelt.
Érzi rajtad, hogy már elōre rettegsz a reakciójától.
Beszéld meg vele mielōtt elindultok valahová mit vársz el tōle.
Pl. Elmegyünk xy - oz, ott ezt meg azt csináljuk, és amikor anya azt mondja indulunk, akkor indulunk. Ebbōl ne engedj bármit csinál.
Ne szidd, ne kiabálj, csak légy határozott,próbáld megnyugtatni, de ne engedj neki.
Apukájával is ezt csinálja?
Szóval odamész a cibálásért?
Ne engedj a hisztinek, általában nem kell észrevenni.
Tudom, hogy nehéz, de általában nem tart sokáig, míg észreveszi magát.
Ne haragudj de te nem látod élobe a viselkedeset!
Es mindig normalisan oda van figyelve rá!
Csak ha ra szolok, az nem tetszik neki es mint ahogy le irtam, ugy is viselkedik velem.
Koszi a valaszod. Szep estet.
Hogyan tud a hajadba kapni? Lehajolsz hozzá, úgy beszélgetsz vele, pont amikor ellenkezik?
Mert pont olyankor kellene figyelmen kívül hagyni. Ha ordít, ordítson.
2,5 éves és azt írod, hogy nagyon rossz kislány!?
Először is ez ilyen kor, másodszor, rossz gyerek nincs!
Van fáradt, éhes, túlpörgött, elhanyagolt stb. de nem rossz!!!!
Sziasztok anyukak!
Egy kicsit kenyes temat osztok meg veletek, segitseget is szeretnek toletek kerni!
A kislanyom 2,5 éves lesz nagyon rossz kislány! Egyszeruen nem hallgat rám, emellett nagyon nem szepen banik velem. Ha azt mondom,hogy nem szabad akkor sír, aztan volt mar olyan is,hogy a hajamba is bele tépett egy nagyott.. hozzá teszem EZT TOLEM SOHA NEM LATTA!! nem tudok vele sehova sem elindulni, mert lehetetlen abbol jó,soha de soha nemlesz! Hisztizik, sir , kiabal..boltba sem tudom magammal soha sem vinni! Pl: mamaektol sem akar eljonni ami ertheto szeret ott lenni,de ha mondom neki gyerunk most mar legyszives ugyan azt csinalja. Hajamba is bele kap eroszakos.sir, akarhol kepes kitorni a hisztit! Segitsetek ,milyen megoldast talaljak? Hogyan neveljem ki ezt belole?
További ajánlott fórumok:
- Tényleg egy hisztigép lennék, csak mert normális értékrendjeim vannak?
- Segítsetek Helga lányom hisztijét megszüntetnem!Én már mindent bevetettem!Mit csinálok rosszul?
- Tehetetlen vagyok a hisztis gyerekemmel szemben
- 5 éves gyerek hiszti
- Hogyan bünteted a gyermekedet? Mit csinálsz, ha hisztizik?
- Mit reagáltok arra, ha a gyerek nem hagyja abba a hisztit (már 1 órája)?