Hihetetlen gyógyulás reikivel?:-) (tudásbázis)
Nem gyógyítható reikivel. Csak segíthet.
A gyakori autoimmun betegségek közé tartozik a cöliákia (lisztérzékenység), a graves-basedow-kór, az I. típusú cukorbetegség, a sclerosis multiplex (SM), a gyulladásos bélbetegség és a reumás ízületi gyulladás. Sok esetben ezeket a betegségeket folyamatos orvosi kezeléssel kell kezelni.
Egészségesebb immunrendszer. A reiki kezelés immunrendszerre gyakorolt hatására vonatkozó kutatások jelenleg hiányosak. Azonban sok autoimmun betegségben szenvedő beteg a reiki kezelés hatására a tünetek csökkenését érzékeli. Mivel a reiki kezelés biztonságos, mellékhatásoktól mentes terápiás módszer, így ideális lehet azok számára akik ilyen típusú természetes kezeléseket preferálnak.
Fontos felhívni azonban a figyelmet arra, hogy a reiki kezelés nem helyettesíti a hagyományos orvosi kezelést és jogi szempontból közérzetjavító tevékenységnek minősül. Azonban az autoimmun betegségben szenvedő betegek számára számos előnyt jelenthet, ha rendszeres reiki terápiában részesülnek vagy a reiki tanfolyamot követően önmaguknak adnak ilyen kezeléseket.
„ a listán szereplő több étellel kapcsolatban is jelentek már meg kutatási eredmények, és ezek alapján valószínűsíthető, hogy a gyulladáscsökkentő étrend az SM betegeknek is hasznára válhat.”
Nem tudom, olvassa-e még bárki is ezt a fórumot, de hátha valakit érdekel:
Igazat adok azoknak, akik azt mondják, a sok pénzéhes csaló tönkretette ezeknek a gyógymódoknak a hitelét. DE: a Reikit is bárki megtanulhatja! Akkor magát és a családtagjait is kezelheti.
Az alapok mindenkiben ott vannak: gondoljatok csak arra, milyen jól esik egy betegnek, ha csak fogjuk a kezét, vagy a homlokára tesszük a kezünket! A különbség az, hogy ilyenkor a saját energiánkat adjuk, a Reikebe "beavatottak" a kozmikus energiát közvetítik. Minél többet "gyakorolnak" annál erősebben.
A másik: a Reikevel kezelt ember általában először még rosszabbul lesz, ilyenkor abbahagyja az egészet és elkönyveli, hogy becsapták (az ezzel járó negatív érzések/energiák tovább rontják az állapotát. Pedig ez az állapot romlás természetes: az addig nyugvó-lappangó állapotok ellen elkezd a szervezet küzdeni és a harc felerősödik. Ilyenkor folytatni kell a kezelést és hamarosan jön a jobbulás.
Sziasztok
Én is reiki vel foglalkozok és azóta teljesen meg változott életem sok mindent megértetem, miért történik az emberel amiben épen van. Ajánlom mindenkinek
Minden betegségnek van egy stádiuma, s van egy gazdateste (aki a beteg), ezek kombinációjától függ a gyógyulás lehetősége. Általánosítani nem mernék, de elvileg amit a test önmaga optimális állapotban(!) meg tud gyógyítani, azt ezzel is, és ez gyakorlatlag azt jelenti, hogy 70-80% biztosan gyógyítható - de ez tényleg csak tájékoztatásul.
Hinni nem kell benne, hiszen álomban is lehet gyógyítani, van távgyógyítás is, sőt. Az energiaáramlás ugy "fel van pörgetve" ilyenkor, hogy csak ha annyira hisz benne valaki, hogy "ártani nem árthat" a kezelés, az már megfelelő.
Travels
Szerintem abszolút számít! :)
Gyerekkoromban voltam egy nőnél. Már nem emlékszem, hogy reikis volt vagy nem de játszott velem egyet. Az volt a lényeg, hogy a két tenyeremet közel tettem egymáshoz ő meg közrefogta az ő két tenyerével és mondta, hogy nyomjam össze a két tenyeremet (mintha tapsolnék). Na az olyan volt, mintha valami meleg szivacs vagy valami lett volna a kezem között. Én azóta hiszek ezekben az energiákban.
Magyarázat /tudományos/ nincs rá,de működik.
13 évvel ezelőtt végeztem el a tanfolyamot.Mi a férjemmel nagyon jól vagyunk.
Szia!
Az egyik barátom anyukája műveli ezt a reikit és pont most akarok menni hozzá mert el volt régen törve a csipőm és most megint nagyon fáj a szülés óta. Állítólag csodát tesz vele.
Ismerőseim vizsga előtt szoktak menni hozzá mert szerintük "erőt ad". :)
Na kíváncsi vagyok...
Sziasztok,
A reikivel történő gyógyítás lényege az, hogy a gyógyító csakráin - főként a koronacsakrán - beáramló és a tényereken kiáramló kozmikus energia (életenergia, csí, stb.) sokszorosa az átlag emberének, ezért energetizálni tudja a testet, ill. energia blokkokat oldhat fel. (Durva hasonlat, de nagyon szemléletes: ha egy lefolyó eldugul, s azt erős vízsugárral megnyomatjuk, akkor általában a lefolyóban lévő szennyeződést tovább tudjuk lökni, s az ismét átjárható lesz.)
Ez a megsokszorozott energia gyógyít, mert az öngyógyító mechanizmusnak erős lökést ad.
Én a harmadik fokozatát is elvégeztem a Reikinek, s a családban rendszeresen használom.
Kézzelfogható dolog: A lányom 9 éves most, néhányszor már volt magas láza, de 10-15 perc alatt mindig le tudtam hozni 38 C fok alá. (Az alá pedig nem szabad, a gyógyulás érdekében.)
Üdv: Travels
Meséld el miből gyógyultál meg?
Vagy te gyógyítasz?
További ajánlott fórumok:
- Hipofízis adenóma-tapasztalatok, gyógyulások
- 52 évesen babát vár valaki. Hihetetlen!!!
- Bűn lenne egy elképesztően, hihetetlenül gazdag és sármos férfi szeretőjének lenni? Megtarthatja az ember (a nő) a méltóságát?
- Náthából "gyors" gyógyulást, de hogyan?
- Csomót a mellben műteni kell? Más módon hogyan gyógyítható, teljes gyógyulás van-e?
- Milyen emlékeid vannak kicsi gyermekkorodból, amire szinte hihetetlen, mégis emlékszel?