Házvásárlás utáni teendők (beszélgetős fórum)
Nekünk alá kellett írnia a régi tulajnak is. Volt is gubanc belőle.
Ráadásul mivel hitelt is vettünk fel a házhoz, a bank kötelezővé akarta tenni, hogy bejelentkezzünk az új lakcímre. De minek, ha egyelőre nem ott lakunk (azóta igen)? Sok a hülyeség.
Itt helyben kell kitölteni a lakcím bejelentőt,nincs kirakva..
Birtokbavétel most lesz vasárnap,tehát nem vagyunk lemaradva:)
Akkor hétfőtől lehet intézkedni.
Köszönöm a válaszokat!
Birtokbaadáskor kellett átadás-átvételit kitölteni, rögzíteni a mérőóra állásokat. Ez plusz az adásvételi szerződés kell hozzá. Ahogy Channa írta e-mailben is lehet megkeresést indítani. A megfelelő régiónak intézve az említett papírokat csatolva. Arra érdemes figyelni, hogy elvileg 15 napod van bejelenteni.(lagalábbis a legnagyobb gázszolgáltatónál).
A bejelentkezéshez pedig vinni kell a kitöltött lakcímbejelentő nyomtatványt plusz adásvételi szerződést. Önkormányzatnál szokott kirakva lenni vagy kormányablakban.
Évente egyszer lefotózzák az órákat adás-vételtől függetlenül.
Ebben az esetben lehet neked kell majd a fotó.
Hát persze, hogy be.
7 éve vettük meg a lakást és én még mindig nem jelentkeztem be:DDDD
De bármikor megtehetem.
Kommunális adónak hívják lakás esetén :)
Érdemes megtudni, hogy milyen kedvezményeket lehet igénybe venni esetleg.
Sok helyen a garázs után is kell külön fizetni.
A kukásokkal is kell szerződést kötni.
Ez is lakatlan,de karbantartott ház,semmi nincs kikötve,alapdíjak fizetve vannak,semmi gond nincs.:)
Jövőhéten ezeket akkor intézni kell,bár első a lakcím kártya.
Amit mi vettünk házat most áprilisban az 6 éve lakatlan volt, de karban tartott.
Fogyasztás egyáltalán nem volt, a gáz órát pedig a rokonok leszedették, hogy még véletlenül se keljen azt a minimális összeget fizetni, se attól tartva, hogy elfagy amiért nincs használva. Szóval nekem egyedül a vizet és a villanyt kellett átíratni.
A víz ráadásul nem az örökölt tulajok nevén ( 3 örökös volt) hanem még a halott édesanyjuk nevén volt, a biztonság kedvéért vittük a hölgy halotti bizonyítványát is a rokonok unszolására, de ez nem kellett. Elég volt a személyi lakcím kártya, tulajdoni lap,és a fotó az óráról az aktuális óra állásról és az óra számáról. Kifizettük azt a pár 100 ft kezelési díjat ami elmaradt és ennyi. A villanynál szintén ugyan ez volt. A gázzal egyenlőre nem foglalkozom mert a házat átépítjük még nem lakjuk addig felesleges vissza rakatni az órát.
Erre nem fotot olvastam,hanem átadási,átvételi jegyzőkönyvet az órák állásáról.
Olyan kusza az egész...
Nálunk a gázt, villanyt kijönnek megnézik. Ha az adott óra-számon van nyilvántartott tartozás, akkor addig nem írják át a nevedre. Ha azt mondod, hogy helyben kifizeted, akkor szóba állnak veled.
A vizeseket nem tudom, akkor még nem volt a panelben külön minden lakásban óra.
Adás-vételi biztosan kell, és a szem.ig. A lakcímkártya esetleg csak azért, hogy az adásvételiben szereplő adatokkal összevetik.
Nincs tartozás a szolgáltatók felé.
Fotozást nem értem...
Nem kötnek bele.
Az óra állásokat fotózd le menj be az adott szolgáltatóhoz vidd az adásvételit vagy a tulajdonlapot, ha van elmaradás helyben kifizeted vagy csekken kiküldik a volt tulajnak.
Ilyen óra átadás átvétel jegyzőkönyv vagy mi se kell?
Kiborit ez a sok papirmelo..
Ez hogy megy?.
Bevisszük és át is írják?Régi tulaj is kell?
Tartozás sehol nincs.
Én is így gondolom,hisz egy adásvételi megírasától számítva,ha nem kp-s vásárló vagy,több mint 30 nap is rámegy mire azt mondhatod sikerült házat venni.
Ez így megnyugtató azért,de akkor jöv.héten ezt megoldjuk!