Háziorvosi beutaló érvényessége (tudásbázis kérdés)
Nálunk a laborban számítógép sincs. Pontosabban a külső vérvételi helyeken nincs. Történt kísérlet a központosításra, mondjuk ráköltésre nem, forradalmat szült. Rtg, uh leletet papíron már nem adnak, megy felhőbe, ha betegnek kell, háziorvossal kinyontattatja, különben csak megnézik.
Csak kardiológiára van online foglalási lehetőség, az sem a betegek részére. Pl. most július töltődik, ha betelik, augusztust akkor nyitják, amikor akarják, addig lista kockás füzetben, nehogy elfelejtődjön..
Az a baj, hogy a beutaló még mindig papír. Hiába van eeszt akkor is eredeti pecsétes papír kell ha megjelensz időpontra... Hiába van fent a rendszerben, papír kell, nem kinyomtatva, nem lefénymásolva eredeti pecséttel. Agyrém.
Az eeszt szerintem egész jó találmány, de negyed funkcióját se használják ki.
Pl ez a telefonálás időpontért totál felesleges Van olyan orvosom aki rögtön úgy ad beutalót, hogy le is foglalja nekem az időpontot a rendszerben, van aki csak a kezembe nyomja a papírt azt Krisztus legyen veled vagy lesz vizsgálat a következő találkozásunkig vagy nem... telefonálgathatok napokig. Aztán dolgom végezetlen mehetek vissza szakrendelésre, új időpontérr, hogy értelme is legyen a találkozásnak.
Ugyanaz a kórház mindkét eset csak más orvos.
Háziorvosokat is be lehetne ebbe az időpont foglalási rendszerbe kapcsolni, tovább megyek, még otthon én magam is meg tudnám csinálni, ahogy intézem az egyéb ügyintézési dolgaimat vagy a magánrendeléses dolgokat.
Nálunk is így van.
Telefonos bejelentkezésnél (ha sikerül), kérik a beutaló számát.
Ha személyesen jelentkezel, akkor a beutalót.
Tavaly elött augusztusban kértem volna UH beutalót, de csak novemberre volt időpont. Elmentem magánba, egy hét és megvolt.
Az egész gasztro procedúra tavaly augusztusban ért véget, tehát egy év tellett el mire belémnéztek
És közben a háromból egy gasztro doktornő kilépett
Igen, a 1818 is tiszta forrás, csak kérdés hogy jól értelmezed-e
Az irott szó, hitelesebb
Mifelénk csak akkor ad beutalót a körzeti, ha van időpontom szakrendelésre, hogy beleférjen a 90 napba a beutaló határideje
De tégy ahogy gondolod
Végül is mindegy, de nem értelek.
Semmi olyat nem írt, amiből az jött volna le, hogy ő sok id múlva kért volna időpontot.
Ez már nem jelent semmit.
A 90 nap még a boldog békeidőkben élt, amikor ennyi idő alatt bőven bekerültél egy szakrendelésre.
Nekem tavaly július elején (akkor kaptam a beutalót) november közepére adtak időpontot ultrahangra.
Így van.
Új beutalónak nem fognak örülni, ugyanis a HO havonta küld jelentéseket a NEAK-hoz, ez úgy mutatkozik, mintha kétszer küldte volna. Átjavítani a dátumát sem, mert a naplószámmal nem stimmel.
De mi?
Január 20.-án kapta a beutalót, január 29.-én kért időpontot, és most kedden megy a vizsgálatra.
További ajánlott fórumok:
- Mit tudok tenni, ha a háziorvosom nem hajlandó szakrendelésre beutalót adni?
- Miért nem lehet egy éven belül kétszer kérni a háziorvostól beutalót teljes vérkép laborra?
- A vastagbél tükrözéshez a háziorvosnak kell beutalót adnia?
- Felirhat-e háziorvos pszichológushoz beutalót?
- Miért nem adhat beutalót szanatóriumba a háziorvos egy szívműtöttnek?
- Magánorvos adhat beutalót sztk-s vizsgálatra is, vagy ezt csak háziorvos adhat?