Házi száraztészta (beszélgetés)
Mindent le írt Vili a veréb. :)
Mást nem is tudok hozzá fűzni. :)
3 marék liszt, 1-2 tojás, csipetnyi só, pici víz. Jól összegyúrod gömböc alakúra, meghinted liszttel és letakarod pihenni. 2-3- perc múlva nyújtás, lisztezés, nyújtás, liszt...
Amikor olyan vékony, amennyire szeretnéd, picit hagyod száradni. Ezután úgy vágod, ahogy szeretnéd. a felvágott tésztát hagyd a gyúródeszkán 1-2 napot száradni. Utána mehet az üvegbe (vászonzacskóba) és a spájzba. Szellôs helyen tartsd.
Mi egyenlőre csak azt csinálunk amihez gép nem kell.
Miket szeretnél tudni?
További ajánlott fórumok:
- Mitől lett rongy állagú a 4 tojásos száraztészta főzés után?
- Mit főzzek ma az alábbiakból? Csirkemell, száraztészta, tejföl, esetleg borsó meg vannak fűszerek...
- Járt már valaki száraztészta készítő tanfolyamra?
- Gyúrt száraztészta házilag - meddig kell szárítani bedobozolás előtt?
- Friss tésztát kevesebb vagy több ideig főzzem mint a száraztésztát?
- Mitől van, hogy pöttyös a száraztészta? Már magában a csomagolásban ilyen a tészta, és a bolt polcán mindben ilyen van.