Ház eladásakor a klíma, riasztóközpont az kié? (beszélgetés)
mi is mondtunk vissza pár éve házat így... megtekintett állapot.. aztán jöttek de az ez meg az meg amaz mégsincs benne.. mi meg mondtuk, ok de a csupasz falak nem érnek annyit.. éppen csak a szigetelést meg a tetőt nem akarták a végén magukkal vinni...mi meg köszöntük nem kértük.
szerintem ami fixen beépített, az a ház tartozéka. ha valamit nem akar valaki otthagyni ilyesmit, azt előre jelezni kell, hogy nem képezi a vételár részét. ennyi erővel tényleg nem jár a zuhany vagy a kád a fürdőbe... vicces lenne.
Ingatlanos mondott olyan példát, hogy igen nagy értékű ház eladása meghiúsult, a szintén nem kis értékű karnisok miatt.
Részleteket nem írom le, csak mondom; a vevő győzött, nem vették meg a házat, de a már odaadott pénzt visszakapták.
Nem kell nekik a kiépítést fizetni?
De hiszen ha leszerelitek, akkor az egész folyamatot kezdhetik elölről. Sőt még a régi klíma nyomait is el kell tüntetniük először.
Arról nem is beszélve, hogy nektek is majd annyiba fog kerülni valahol újra beszereltetni, hiszen jó pár alkatrész nem használható fel újra, a klímagazt is újra kell tölteni.
Az ablakokat, ajtókat is leszerelitek?
szerintem erre nincs szabály. Mindenféleképpen meg kell az eladónak és a vevőnek állapodni, hogy mi marad.
( velem olyan szerződéseket köttettek, azt hiszem 2 alkalommal, hogy marad a klima , mert olyan ingatlanba mentek az eladók, ahol szintén volt)
Megegyezés kérdése.
Én biztos nem kínlódnék vele, hanem beépítettem volna az árba. Szerelgesse a fene, sérül és nagy meló.
Ha meg úgy hirdetted, hogy klímás, risztós, akkor mi a kérdés? Úgy hirdetted?
Nekem meg eszembe sem jutott, hogy a színben pont passzoló szőnyegpadlóra azt mondja, hogy az faltól-falig szőnyeg.
Ráadásul mindkét szobából elvitte, az egyik méretben nem is volt jó neki a másik helyen, ezek után el akarta nekem adni. :D Ez utóbbi volt a legdurvább!
Szia!
Nálam a megtekintett állapot lenne a mérvadó, ha külön nem tértünk ki rá.
A riasztóközpontról nem sokat tudok, de szerintem egy klímát leszerelni és elvinni elég durva. Inkább beszéljétek meg, és írjatok egy kiegészítést ezekről a tárgyakról, hogy kié lesz.
Bár nekem olyan is volt, hogy felgöngyölítették a szőnyegpadlót, mire átvettem a lakást. :(
Köszönöm a válaszokat.
Nem tértünk ki rá egyáltalán.
A beépyített konyha, beépített szekrények sorsát megbeszéltük.
A klíma 80 ezer körül volt, a szerelés 100. Mivel csak a berendezést akarjuk vinni, nekik már nem kell a kiépítést kifizetni, ami eleve drágább, mint a klíma.
A riasztóközpont nem volt drága. A vezetékek, infrák természetesen maradnának.
Persze csak akkor szereljük le ezeket, ha biztosak vagyunk abban, hogy minket illet.
Erről nem állapodtatok meg?? ha úgy árultátok, hogy klímás, riasztós, akkor nem korrekt elvinni, hiszen a vevő úgy vette meg, hogy az a házzal van.
Alapból ilyet amúgy megbeszél az ember.
Sziasztok !
Ház eladásakor a klíma, ill. a riasztóközpont vihető?
Amikor a riasztó központi riasztását mondtam le, akkor homályosítottak fel, hogy a klíma, ill. a központ az nem alkotórésze, hanem tartozéka a háznak. Az adás-vételi szerződésben ez nem került feltüntetésre, ill. szóban sem történt erre vonatkozóan megállapodás.
Kérdésem: vihetjük-e ezeket az új házunkba vagy sem?
Köszönöm előre is a válaszokat.
J.
További ajánlott fórumok:
- Van itt olyan ember akinek nincs klímája és még él?
- Akinek nincs klímája, hogy bírja elviselni el a meleget?
- Lakás eladásakor milyen teendők vannak?
- Ingatlan eladásakor a vevő vagy az eladó hoz ügyvédet, vagy mindkettő?
- Építési telek eladásakor kell adót fizetni?
- Megörökölt ingatlan 1 éven belüli eladásakor az egész vételár után kell SZJA-t fizetni?