Határozott idejű munkaszerződésem van (köztisztviselő), ami szeptember végén lejár. Ha megtudják, hogy terhes vagyok, vége ott a melónak? (tudásbázis)
Voltam dokinál elszámoltam magam egy hónappal csak 5 hetes vagyok, úgyhogy így már szinte végig tudom dolgozni az időt, úgyhogy aláírom és majd szólok ha 3 hónapos lesz. Köszi mindenkinek a bíztatást!
Ritka az ilyen humánus fönök/munkahely, szerencséd volt. Nem értem én ezt... az USA-ban nem hogy vissza kell hogy vegyenek de vissza is kell menni. Mit követ el egy nö azzal, hogy gyereket szül? A köztörvényes bünözökkel jobban bánnak a börtönben, felháborító.
Én a saját érdekemet nézném!!!
Nekünk sajnos még nem jött össze :(
Nem szóltam a munkahelyemen, nem kötelező bejelenteni, hogy próbálkozunk.
Gratulálok, hányadik hétben vagy. mi nem terveztük csak összejött és nincs szívem elvetettni, igen a gyes az elég kevés lenne, bár tudom a munkáltatóval kiszúrás
3-dik hónap végéig én sem tervezem majd bejelenteni.
Addig bármi történhet.
Figyelj, ez elég gáz, de neked is biztos szükséged van a gyedre. Most a saját érdekeid tartsd szem előtt.
nem tudják ez itt a baj! próbaidő az a szokások 90 nap.
Én aláírnám. Tudják, hogy babát vársz? Próbaidő van?
áprilisig a baba már februárba meglenne
Mennyi időre kötnek szerződést?
A szülés időpontjában is biztosítottnak kell lenned.
Ha nem vállalom el akkor nem kapok gyedet?
Sziasztok. Ti mit csinálnátok?
most vagyok 9 hetes terhes, és most kötnének velem határozott szerződést áprilisig, 2,5 év volt a lányom amikor elmentem ide dolgozni, akkor is határozott szerződéssel 3 hónap, most munkanélküli és folytatódna a projekt most.
Igen.
És ha nem titkolod el,hanem elmondod,akkor nem fogsz gyedet kapni csak a 25.000-es gyest :(
Bocsi, most látom, hogy szeptemberben hosszabbítanak.
Te ismered a körülményeket. Ha nem vagy ott túl régóta, szerintem ne mondd meg, csak a szerződés után.
Úgy is most szabadságolások lesznek.
Főnököm majdnem 4 hónapos terhes volt, mikor bejelentette.
Nem akarta előbb elmondani, mert több babát is elvesztett.
Január 1-ig nem 4 hónap van vissza, és a 3 hetes terhességet sem értem. Ilyenkor még a tesztek se nagyon mutatják ki.
Alkat kérdése... Nálam 7,5 hónaposan is alig akarták elhinni. :) Pedig nem volt kicsi a baba odabenn. :)
Elvileg január 1-től kaptam volna határozatlan szerződést, egy alkalmazott elmegye nyugdíjba. De ha megtudják, hogy terhes vagyok, nem vagyok benne biztos, hogy azt a helyet megkapom. Titkolni nem akarom, most három hetes terhes vagyok. Addigra majdnem négy hónapos leszek, gondolom, az már látszik rendesen...
Én pont az ellentábort erősítem. Ugyanis mikor kisfiammal terhes lettem, azév jún. 30-án lejárt volna a határozott szerződésem (augusztusra voltam kiírva). Volt olyan rendes a főnököm és dec. 31-ig meghosszabította, mondván, hogy nem akar kicseszni velem. Azóta vissza is vettek (pontosabban újra felvettek) a GYED lejártával... Szóval ez teljesen munkahely függő.
Mondjuk kérdés, hogy a határozott idejű szerződés lejártakor látszik-e már rajtad.
Ha elmondod nekik, valószínűleg nem kötnek veled szerződést.
Ha nem mondod és kötnek szerződést, később derül ki... Nos, az sem jó...
A határozott idejű szerződés így is, úgy is lejár a határidő végén. Persze lehet, hogy kötnének veled új vagy határozatlan idejű szerződés, de ez se biztos. (Te ismered a körülményeket.) Nyilván egyik munkáltatónak se olyan munkaerő kell, aki elmegy táppénzre, gyesre, gyedre és belátható időn belül nem lehet számítani a munkájára. Sajnálom! :(
Nyilván nem fogják meghosszabbítani.
Szerintem igen. Nem valószínű, hogy meghosszabbítják.
Határozott idejű munkaszerződésem van (köztisztviselő), ami szeptember végén lejár. Ha megtudják, hogy terhes vagyok, vége ott a melónak?
További ajánlott fórumok: