Hármas élvezet receptjét nem tudja valaki? (piskóta, keksz, tejszín...) (tudásbázis)
Én sajnos most fogyózok,de nagyon megkívántam...:)
Jól kiszúrtál velem,mert ha nem dobod fel a témát eszembe sem jutott volna.;DD
Azért jó sütkérezést és jó étvágyat! :))
köszönöm a válaszokat :)
múltkor ettem, nagyon finom volt. aki élvezkedni akar, mindenképp kóstolja meg :))))
7 tojásfehérje
25 dkg cukorral felverem
15 dkg darált dió
4 evőkanál liszt
1 sütőpor, megsütöm
a krémbe:
7 tojássárgája
2 vaniliás puding
1 evőkanál liszt
1 vanília cukor
7 dl tej
20 dkg cukor ezeket felfőzöm
Ha kihűlt 1 RÁMA-t belekeverek. A krémet ketté veszem, egyik felébe fél tábla olvasztott étcsokit kerek.
Tészta+sárga krém+ 1 sor háztartási keksz (kávéba és rumaromába áztatva) + csokis krém + tetejére reszelt csoki
Erre gondoltok?
8 tojásfehérjét 27 dkg cukorral jó keményre felverni
26 dkg daráltdiót, 4 dkg liszttel (nem írtam félre ennyi :)), 3 dkg darált keksszel 1 sütőporral elkeverni, bele a habba. Kizsírozott-lisztezett tepsiben megsütni közepes lángon.
KRÉM:
8 tojássárgát 24 dkg cukorral, 2 cs vanillinnal, 2 cs vaníliás pudinggal, 8 dl tejjel kikeverni, sűrű, de még kenhető állapotúra főzni
Tűzről levéve egy Rámát elkeverni benne még melegen. Várni míg kihül a tészta is, krém is (közben kevergetni néha, hogy ne legyen hártyás a teteje, langyosan már kenhető rá az egyik fele)
Fele sárga krémet, amit így kaptál kend rá, arra jön háztartási keksz (egészben), amit tejbe kell áztatni. A krém másik felébe 3 ek kakaópor, az jön a kekszes réteg után.
A tetejét vagy darált dióval, vagy darált keksszel szórhatod. Én most kekszet tettem, a dióm elfogyott a tésztához :)
Nagyon krémes.
Én szoktam egy napig állni hagyni a hűtőben, vagy d.e. készítem és estére vágjuk meg. ha eléggé eláztatom a kekszet, akkor végü lis lehet szeletelni, de sztem másnapra az igazi. Akkor lesznek szépen láthatóak a színes csíkok. :)
További ajánlott fórumok:
- Keresem a legtutibb palacsintatészta receptjét!!
- Ismeri valaki a HERŐKE nevű "süti" receptjét? Segítsetek.
- Tudja valaki annak a palacsintának a receptjét, amit a strandokon lehet kapni?
- Egyszerű banánkrém recepteket keresek. Amihez esetleg nem kell tejszín, de jó sűrű lesz. Kakaós piskótára kenném. Köszi!
- Babapiskóta receptjét keresem, tud valaki segíteni?
- Tudja valaki a piskóta tekercs pontos receptjét?