Hányszor lehet nekifutni az államvizsgának, van-e elévülési idő? (tudásbázis kérdés)
"Ráadásul államvizsgán a szakmai tudásodból és védésedből számolsz be, és az elég ciki ha az nem megy :( "
ez azért nem mindehol így van, nálunk külön volt a szakdolgozatvédés és ezt követte még 5 db államvizsga tárgy, amit ha jobban összeszámolunk az 5 éves egyetem cirka 4 éves tananyagát fogta át, rendesen fel kellett kötni azt a bizonyos bugyit az emberlányának. És kellett oda oltári szerencse is, mert embert nem ismerek aki 8-21 nap alatt (már az is a szerencsén múlott, hogy mennyi időd volt) mind a 80-140 tételt készség szinten bevágta alkalmanként és ugye elég ha 3ból csak egyszer rosszul húz az ember. Az "előéletet" nálunk nem nézték, pl UV-n is simán lehetett 5öst kapni minden előítélet nélkül, természetesen meg is lehetett bukni
Én ezzel azért vigyáznék,mert szerintem a 2.-nál már úgy néznek az emberre,mint a véres késre,és maga alatt vágja a fát... :(
Ráadásul államvizsgán a szakmai tudásodból és védésedből számolsz be, és az elég ciki ha az nem megy :(
Nálunk speciel már a második 10 rugó, a harmadiktól 50 rugó a jelentkezés.De hogy hányszor lehet azt nem tudom.
én úgy tudom, hogy 7 év alatt -vagyis 14 félév alatt- kell teljesíteni, ez nagyon régről rémlik, bár lehet hogy 6 év az a 7, de tuti hogy meglepően sok idő
Egyébként a Tanulmányi és vizsga szabályzat biztos rendelkezik erről
2szer....talán...mondjuk nekem nem volt erre szükségem...
ha nem sikerül következő évben újra.
További ajánlott fórumok:
- Milyen ésszerű, elfogadható magyarázat lehet arra, ha valaki úgy bukik meg államvizsgán, hogy minden tételt megtanult?
- Tippek a sikeres államvizsgához és szakdolgozatvédéshez
- Tanulási tippek államvizsgára
- Tartozás elévülési idő létezik?
- Ki milyen agyserkentőt ajánlana államvizsga előttre? Én most a Ginkoprim felé hajlok, de csak mert azt látom a tv-ben.
- Segítség, 5 nap múlva államvizsga!