Hagymás-őszibarackos karaj recept
A Hagymás-őszibarackos karaj hozzávalói:2 evőkanál mangalicazsír
6 szelet sertéskaraj
1 db közepes kápia paprika
2 db őszibarack
1 fej hagyma
só
bors
pirospaprika
5 dkg reszelt sajt
A Hagymás-őszibarackos karaj elkészítési módja:
A sütőt előmelegítem 200 fokra. Egy közepes (25x35 cm-es) tepsit kikenek mangalicazsírral. Beleteszem - egymás mellé - a megmosott, és kissé kiklopfolt hússzeleteket. Sózom, borsozom, meghintem pirospaprikával. A vékonyra csíkozott kápia paprikát a húsokra halmozom, erre jön a karikákra vágott hagyma, a cikkekre vágott őszibarack (héjastól), és legvégül a reszelt sajt. 2 dl vízzel felöntöm a tepsit, alufóliával lefedem, és irány az előmelegített sütő. 30 percig sül, majd leveszem róla a fóliát, és további 30 percig sütöm. Amíg a hús elkészült, petrezselymes krumplit főztem köretnek.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Fanoli, 2014. szept. 13. 20:31
A hagymás-őszibarackos karaj elkészítési módja és hozzávalói.