Ha valaki allergiás a fémre, a sebészeti acélra is az? Vagy a sebészeti acél jó minőség? (tudásbázis kérdés)
Én az aranyat nem bírom.
Ezüst,bizsu jöhet.
Most fülcim és a karikgyűrűm is orvosi acélból van,semmi bajom :)
Nekem mondta a doki, hogy biztos az allergiám, de lehet igazad van.
A férjemtől kaptam egy titánium órát, jó drága volt. Nem tudtam hordani, még úgy sem, hogy lelakkoztam.
Embere válogatja gondolom. Ismerősöm még fémágyon aludni sem tudott, műanyag az órája.
A fogait sem lehet tömni, aranyat használnak neki SZTK alapon. Ehhez kellett a Bőrgyógyászati Klinika vizsgálata.
Mert pl. fülbevalóból csak aranyat, vagy ezüstöt bírja a bőröm, ami bizsu, begyullad egy nap alatt.
Nyakláncnál szintén, mert kis piros pöttyök lesznek nyakamnál.
Van köldök piercingem, és úgy tűnik , hogy a nemesacél (ez volt írva ebből van), nem gyulladt be. Persze amíg gyógyult akkor be volt gyulladva, reméltem, hogy nem az anyagtól de nem, mert elmúlt. Csak most pár napja megint be volt gyulladva, bekentem Tetran-nal és most úgy néz ki, hogy helyrejött.
Ez is attól függ...
Amikor kanülöm volt, akkor ki kellett szedetnem 2 nap után, mert mér nagyon viszkettem tőle. gondolom ez is orvosi fém.
Milyen sebeszeti acel ? A szike amivel vagnak?
Vagy amit beultetnek pl csavarok?
Mert az utobbi az platina, nem acel.
Miért kérdezed?
Általában arra nem vagyunk allergiásak:)
Fém allergia leggyakoribb: nikkel és króm. Nekem pl. elég ha ilyen színű valami rajtam és attól is kiütéses leszek.
Én az ezüsttől is allergiás vagyok, ha bevonják, ahogy mostanság szokták.
További ajánlott fórumok:
- Aki allergiás a háziporatkára annak milyen gyakran jelentkezhetnek a tünetek{fulladás, stb...}?
- Mire allergiásak az ekcémások? Mitől alakulhat ki az ekcéma?
- Receptek allergiásoknak
- 2, 5 éves fiam valószínűleg allergiás, piros a szeme, fújja az orrát és egész nap ordít miatta!
- Tejfehérje allergiások segítenétek?
- Tápszeres babából allergiás gyerek?!