Ha nem fogadom el a közmunkát, megbüntethetnek? (tudásbázis)
Jah! Van egy un. Virtuális Munkaerőpiac Portál [link] , ahol nem túl piaci áron foglalkoztatnának, mint regisztrált munkanélkülit - ha mégis szeretnél valami jövedelemhez jutni a keresés alatt.
Ehhez a munkaügyi központban kérhetsz hozzáférést, regisztrációt.
Szerintem érdemes a támogatás lejárta után is bentmaradni és az együttműködést, de az önálló álláskeresést választani.
A közmunkára igyekeznek a képesítésnek megfelelőt kínálni. Elsősorban azok lesznek közmunkások, akiknek az elhelyezkedési esélyük csekély. Képzetlenek és más jövedelemforrásuk nincs. Összesen kb. két évig voltam munkanélküli, de közmunkára egyszer sem hívtak.
Kaptam viszont ingyen tanfolyamot, ami mai áron olyan 700 ezer az oktatási piacon.
Álláskeresésben nekem a profession jött be. Azt tanácsolom, hogy ne te keress, hanem tedd a cégek számára kereshetővé magad! Egy jó önéletrajz, ahol fontos a végzettség, de még fontosabbak az eddigi tapasztalatok kiemelése és jönnek majd a megkeresések. Egy beszélgetést mindegyik megér, hogy az elképzeléseket egyeztessétek.
Így van. Egy ismerősöm a Vízügynél dolgozott 10 évig irodában, közmunkásként. (Csak azért nem vették fel, mert nem engedélyezett a város új pozíciót ...)
A másik, amin én 1 pillanatig se gondolkodnék: most indítanak támogatott nyelvtanfolyamokat munkanélkülieknek. Ráadásul a tanfolyam ideje alatt pénzt is kapnak.
Bár már 3 éve voltam munkanélküli,de szerintem azóta nem nagyon változtak a szabályok.
Akkor még úgy volt, amikor letelt a munkanélküli(álláskeresési) ugye be kellett menni a munkaügyi központba.Ott nem ajánlottak semmilyen közmunkát,hanem azt mondták a papírok aláírása után,hogy van 2hetem eldönteni,hogy igénybe veszem e azt a 28000 ezer forintos segélyt,amit egyébként a járási hivatalban kell igényelni.Ha úgy adódik,akkor ők közvetítik a nevet az önkorihoz és vagy behívnak vagy nem közmunkára.
Viszont a tb-t azt fizetni kell vagy szintén a járási hivatalban kérvényezni,hogy fizesse az állam a szociális helyzetre tekintettel.
Sziasztok! Próbáltam a Google-on is keresni a témában, de csak 1000 éves cikkek jönnek szembe.
A helyzetem a következő: lassan 2 hónapja keresek munkát, vagy 20 helyre beadtam az önéletrajzot de vagy meg se keresnek, vagy felszívódnak az interjú után, arra se méltatva, hogy bocs, nem... Tehát valószínűleg még bő 1 hónap és lejár az álláskeresési. Ilyenkor egyből felajánl a munkaügyi központ egy közmunkát? Nem szeretném elfogadni mert szerencsére vannak tartalékaim és nem fogom feladni a munkakeresést (bár lassan belebolondulok) akkor sem, ha a "kedves" volt főnököm megmondta, hogy én tőle ajánlást nem fogok kapni, sőt...
Tehát ha nem fogadom el a közmunkát, milyen büntetésre számíthatok? Elsősorban olyanoktól kérdeznék, akik a közelmúltban voltak ilyen helyzetben. Köszi előre is !
További ajánlott fórumok:
- Ha hatan utazunk (4gyerek) 5 személyes autóban megbüntetnek?
- Nem volt a gyermekemnél a bérlete, ezért megbüntette a kalauz, van-e lehetősége utólag bemutatni, hogy kevesebb legyen a büntetés?
- Már megint kaptam egy számomra ismeretlen alapítványtól csekket+névreszóló matricákat, hogy fizessek nekik. Ha nem fizetek, megbüntethetnek?
- Igaz, hogy a Xenon fényszórók miatt megbüntethetnek a rendőrök?
- Rendőr megbüntet és meghazudtolja az embert!!!!
- Mennyi idő múlva küldik a csekket, ha gyorshajtás miatt megbüntettek?