Ha külföldre küldök sms-t, a másik fél is fizet, akinek küldöm? (tudásbázis)
A net-es oldalukon meg ez van:
"Hogyan tudok SMS-t küldeni/fogadni külföldön?
A szolgáltatás a Domino roaming bekapcsolásával automatikusan aktiválódik, kikapcsolásával pedig deaktiválódik. Az SMS-küldés módja megegyezik a belföldi gyakorlattal.
Az SMS fogadásának módja megegyezik az eddig megszokottal. A szolgáltatás díjmentesen vehető igénybe, és a roaming limit túllépése után is működik."
Én is T-m..-os vagyok. Néhány napja voltam külföldön. Ezt az sms-t kaptam:
"EU-ból EU-ba hívásindítás 106,8 Ft/p,fogadás 29,4 Ft/p, SMS 33,1 Ft/db, adat 0,2519 Ft/1 kB, MMS 257 Ft/db. Díjmentes információ: +36303440970, segélyhívó 112."
Azért fizessen, hogy gazdagabbak legyenek a szolgáltatók.
Tegnap különben azt kaptam, hogy az adatforgalomért számolnak fel díjat, vagyis az sms-ért is.
T-Mobile honlapján:
Az SMS-küldés módja megegyezik a belföldi gyakorlattal.
Az SMS fogadásának módja megegyezik az eddig megszokottal. A szolgáltatás díjmentesen vehető igénybe.
Most olvastam:
A rooming szabályozás vonatkozik az SMS üzenetekre is?
Igen, a rendelet szabályozza az üzenet küldés és fogadás árát is. Jelenleg a roaming SMS-ek küldésének maximális ára 9 euró cent lehet, FOGADÁSA PEDIG MINDEN ESETBEN INGYENES.
További ajánlott fórumok:
- Van valakinek olyan ismerőse, akinek gyermeke 8-9 évesen került ki külföldre?
- Gmail levelezésnél látja az első levelet, akinek továbbítva küldöm?
- Ha küldök valakinek egy ilyen pufi levélként valamit, azt neki alá kell írnia, hogy átvette vagy bedobják a postaládájába?
- Miért van az, hogy facebookon, ha üzenetet küldök valakinek az egyebek helyre rakja a gép?
- Akinek felfüggesztett büntetése van, utazhat külföldre?
- Ha külföldre küldök sms-t, az mennyivel drágább?