Ha bemegyek bankba, tudok számlaszámot, arra utaltatok pénzt, kötelező megmondani a nevem? (tudásbázis)
A legjobb ha beméssz egy bankfiókba és ott megkérdezed,hogy lehet e név nélkül utalni.
Vagy postán rózsaszínű csekken tudsz küldeni pénzt. Ott nem kérnek igazolványt úgy tudom és a csekkre olyan nevet írsz amit akarsz.
Utalás vagy bankszámlára befizetés?Nem mindegy!Utalni a saját bankszámládról tudsz, bárhová.
De ha teszem azt,Neked nincs bankszámlád, és pl.egy OTP-s számlára kell pénzt küldened,azt bármelyik OTP fiókban megteheted, közvetlenül a számlára történő befizetéssel.Ehhez tudnod kell a számlaszámot és a tulajdonos nevét.
A személyi igazolványra, lakcímkártyára szükség lesz,mert a neved és lakcímed be kell rögzíteni a befizetéshez.
Valószínű, hogy felvisznek alkalmi ügyfélként és végeznek egy egyszerű átvilágítás.
Alkalmi ügyfélnél kötelező néhány adatot megadni.
Név, születési hely és idő, anyja neve, lakcím.
A pénztárbizonylaton pedig a neved látszik csak elvileg.
Mi az amit nem tudhat meg rólad valaki. Gondolom az zavar, hogy az megtud valami adatodat, akinek befizetsz.
Ott helyben a bankban kérdezd meg az ügyintézőt, hogy milyen adataidat látja majd az ügyfél, pl. a kivonaton, mert ott lehet, hogy a neveden kívül más adatod is szerepelni fog.
A neved meg kell mondan, meg nehany svajci banknalnis.
Olvasdd el!
Értem,
Ha elkérik a Személyit az oké,
Mit tud meg rólam a személy akinek utaltaztam,
Ő Milyen infót kap?
Mit tud meg rólam?
További ajánlott fórumok:
- Hogyan lehet neki megmondani, hogy utálod!!!
- Ti megmondanátok egy ismerősnek ha a 3 éves fián az autizmus több tünetét észlelnétek?
- Mikor kell megmondanom a főnökömnek, hogy terhes vagyok...?
- Ki tudja megmondani milyen betegségben szenved GYőzike?
- Rendeltem Forma1-re jegyeket, Ausztriába kell utalni nem tudom melyik a számlaszám, plusz olyan teloszám van ami kinti, tud valaki segíteni?
- Ha bemegyek az OTP-be és készpénzes befizetéssel befizethetek egy Citibankos számlaszámra?