Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Ha bemegyek bankba, tudok számlaszámot, arra utaltatok pénzt, kötelező megmondani a nevem? fórum

Ha bemegyek bankba, tudok számlaszámot, arra utaltatok pénzt, kötelező megmondani a nevem? (tudásbázis)

16. simple (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
ma 21:24
A nevedet fogja látni, az akinek a számlájára befizetsz, és a közleményt, amit megadsz. A banki ügyintéző a személyidet fogja kérni, a pénzmosás elleni törvény miatt ez kötelező.
ma 20:52

A legjobb ha beméssz egy bankfiókba és ott megkérdezed,hogy lehet e név nélkül utalni.

Vagy postán rózsaszínű csekken tudsz küldeni pénzt. Ott nem kérnek igazolványt úgy tudom és a csekkre olyan nevet írsz amit akarsz.

ma 20:50

Utalás vagy bankszámlára befizetés?Nem mindegy!Utalni a saját bankszámládról tudsz, bárhová.

De ha teszem azt,Neked nincs bankszámlád, és pl.egy OTP-s számlára kell pénzt küldened,azt bármelyik OTP fiókban megteheted, közvetlenül a számlára történő befizetéssel.Ehhez tudnod kell a számlaszámot és a tulajdonos nevét.

A személyi igazolványra, lakcímkártyára szükség lesz,mert a neved és lakcímed be kell rögzíteni a befizetéshez.

ma 19:25
Lehet, hogy névtelenül akar adományozni?
12. Channa* (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
ma 19:23

Valószínű, hogy felvisznek alkalmi ügyfélként és végeznek egy egyszerű átvilágítás.

Alkalmi ügyfélnél kötelező néhány adatot megadni.

Név, születési hely és idő, anyja neve, lakcím.

A pénztárbizonylaton pedig a neved látszik csak elvileg.

Mi az amit nem tudhat meg rólad valaki. Gondolom az zavar, hogy az megtud valami adatodat, akinek befizetsz.

Ott helyben a bankban kérdezd meg az ügyintézőt, hogy milyen adataidat látja majd az ügyfél, pl. a kivonaton, mert ott lehet, hogy a neveden kívül más adatod is szerepelni fog.

11. andi6020 (válaszként erre: 4. - Fórumnyitó (anonim))
ma 18:07
Mindent
ma 18:01
Minden. Amit eneljeul rogzitetek, jogtalan.
9. Lady Lavender (válaszként erre: 8. - Lady Lavender)
ma 18:00
Begbantattak a szemelyisegi jolaimat. En nem beszelek ugyved nelkul.
ma 17:57

A neved meg kell mondan, meg nehany svajci banknalnis.

Olvasdd el!

ma 17:53
E never es a bankszamla szamod, amivel nem lehet mit kezdeni.
6. Tai (válaszként erre: 4. - Fórumnyitó (anonim))
ma 17:52
Csak a nevedet illetve a közlemény rovatba amit írsz, mást nem tud meg rólad, nyugi :)
5. Archer84 (válaszként erre: 4. - Fórumnyitó (anonim))
ma 17:34
A nevedet mindenképpen. Gondolj arra, amikor te kapsz egy utalást, ott milyen infók szerepelnek attól, akitől kapod.

Értem,

Ha elkérik a Személyit az oké,

Mit tud meg rólam a személy akinek utaltaztam,

Ő Milyen infót kap?

Mit tud meg rólam?

3. Tai (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
ma 17:18
Igen, kötelező! Személyi igazolványt is kérnek az utaláshoz!
ma 17:08
A személyidet elkérik úgy tudom
Készpénzt adok a "pénztárosnak" és a személy számlaszámát, hogy utaljon rá, akinek utalt a Bank, mit tudhat meg, milyen információ jelenik meg nála?

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook