Gyümölcsös házi jégkása recept
A Gyümölcsös házi jégkása hozzávalói:bő 2 maroknyi fagyasztott piros gyümölcs (eper, málna, áfonya)
mindig ugyanannyi jég, mint gyümölcs
2 dl tej – ha krémes italt szeretnénk
A Gyümölcsös házi jégkása elkészítési módja:
A jeges gyümölcsöt beletesszük a turmixgépbe. Utána rátesszük a jeget, majd bekapcsoljuk a gépet. Aki krémes italt szeretne, öntse hozzá a tejet is. Nem kell teljesen széttörni a jeget és a gyümölcsöt, épp csak annyira, hogy nagyjából homogének legyenek. Így legalább hosszabb ideig lesz hűsítő.
Kategória: Italok, koktélok receptjei
A receptet beküldte: MRG1, 2013. aug. 17. 17:10
A gyümölcsös házi jégkása elkészítési módja és hozzávalói.