Gyökérkezelt fog gyulladásban (beszélgetős fórum)
Sajnálom a fogfájást, de most végül jobban van?
Én életemben annyit orvosnál, mint fogorvosnál.. sehol se jártam.. 2 éves koromban kezdtem.. jó pár gyökérkezeléssel a hátam mögött.
Sokféleképp csinálták és csinálják ezt. Régen valami helyettes orvos csinált valamit.. mire a másik megállapította, hogy sikerült 1 csatornát meg sem nyitni.
Vagy 30 éve kinlódtam.. akkor az orvos nem értette mi lehet a baj.. és igen.. resectió lett a vége.
És most hogy csinálják újabban (amióta endonaciás orvoshoz járok...) leülök a székbe és kész foggal szállok ki.. Fogalmam sincs hogy csinálja, igaz nem olcsó. Gyógyulást kívánok!
Csinált röntgent? Nem lehet, hogy ciszta van a fogad alatt?
Nekem is most gyökérkezelnek egyet, az egyik gyökércsatorna mindig fáj, mikor piszkálja, de azonkívűl tünetmentes.
..foggyökérnél,az ínynél egy kis duzzanat..:(..az tályog lehet,amit gyorsan orvosolni kellene...gyulladást okoz.Valami a kezelés során nem sikerülhetett..igyekezni kellene megoldani,mert egy góc,ami rettenetesen tud fájni..
Jobbulást kívánok!:)
Sziasztok!
Tavaly Novemberben fogfájással mentem körzeti orvoshoz. Több-leginkább- őrlő fogam érzékeny volt, fájt. Az egyiket azóta kihúzták, a másikkal viszont még nem tudtunk mit kezdeni. Azóta gyökérkezeli, de egyre erősebb a fájdalom. Én már kihúzattam volna, hiszen a fél arcom, a torkom, fülem is fáj, mindenem lüktet. November óta többször volt nyitva (hogy tisztuljon). Tegnap este szívogatás és öblögetés után valami kijött belőle. Véres, hosszúkás, nyúlványszerű “valami”. Elképzelhető, hogy ideg? A foggyökérnél az ínyemen van egy kis duzzanat.
Előre is köszönöm, ha megosztjátok a véleményeteket és a tapasztalataitokat!
További ajánlott fórumok:
- Fiatalkori izületi gyulladás
- Volt már valakinek Bartholin mirigy gyulladása?Milyen tünetei voltak?
- Verejtékmirigy gyulladás-hidradenitis supporativa
- Szűnni nem akaró nőgyógyászati megbetegedések/kórosan bő folyás, gyulladások, stb./ Mit lehet tenni, mikor már semmi nem segít?
- Foghúzás esetén mit lehet tenni, hogy ne legyen gyulladás és minél hamarabb gyógyuljon a foghely?
- Hogyan enyhítsem a gyökérkezelésre váró fogam gyulladását?