Gyógynövények, amik segítenek nekünk.Hisztek benne?Segítettek már neked? (beszélgetés)
collodial silver,feher fagyongy meg ezek is eszembe jutottak.
Én zöld teát,kamillát,cickafarkot,palástfüvet és csipkebogyót szoktam inni.
kombutcha tea betegsegek megelozesere,kava es siberian ginseng stresszre.gotu kola magas vernyomasra
Menta, Kamilla, körömvirág , zöld tea.
Sziasztok
Nekem a homeopátia vált be.
Szia! Ártani biztos nem fog. Én a cickafark teát 34 napig szoktam inni reggel este,van mikor palástfű teát is teszek mellé.
Sziasztok. Nem tudom, él e még ez fórum. Már elég régen nem írt senki. Én most kezdtem el inni cickafarkfű teát (bár egyenlőre nem sikerült rendszeresen, minden nap). Én jövőre már szeretnék babát és a gyógynövényboltba azt ajánlották, hogy a menstruációs ciklus első felében a cickafarkfüvet igyam, a másik felébe a palástfű teát. Szerintetek ez használ, hogy előkészítse a szervezetet?
Én alatta ittam a palástfű és cicka keveréket ,nagyon jó.
Erős mensire próbáltatok már gyógyteát?Állítólag a pásztortáska, palástfű,cickafark jó rá...Csak azt nem tudom, előtte,vagy alatta kell inni,és mennyit,
Sziasztok!
A naplómba van némi ismeret a csalánról!
Menta,kakukkfű,hársfa,kamilla.NAPI 3-4* 2 dl.
Kamillás- körömvirágos gargalizálás esetleg?
Sziasztok!
Gennyes torokra van valami gyógytea tippetek?
Megszívlelendő
Fontos, ha teakúrát szándékozunk végezni, előtte kérjük ki az orvos vagy fitoterapeuta segítségét. A nem megfelelően alkalmazott gyógytea akár káros is lehet. A gyógyteák csak bizonyos ideig tartják meg "erejüket", ami növényenként más és más, de általában két év a szavatossági idejük. Ezt követően azonban még felhasználhatjuk őket gyógynövényfürdők készítéséhez. Ha gyógytea-kúrát tartunk, a tünetmentesség után még egy héttel fogyasszuk a teát, így megelőzhető a betegség újbóli kiújulása. A kúra során nem szabad váltogatni a teát, mert az káros is lehet egészségünkre nézve!
Tipp
Reggel készítsük üdítő friss teát, tegyük termoszba, és azt igyuk napközben. Ízlés szerint ízesítsük mézzel, citrommal.
"Egy csésze tea felfrissíti a testet, kettő pedig a szellemet"
Én 1-2 hétig ittam más teával,napi 2-3 pohárralal.Nem szabad túlzásba vinni.
Okés! :) mert azt tudom, hogy azok között is van olyan, amiket egymással nem szabad használni, mert keresztreakciót válthatnak ki. Azért, milyen szakszavak jutnak már az eszembe... :D
Ezt nem tudom, de engem is érdekel...hopp, eszembe jutott azért valami, van egy oldal a Nők Lapja cafén, gyógynövényszakértő válaszol rovat. Kérdezd meg!
Kúraszerűen 2 hétig napi másfél litert!
Most vettem csalánteát, méregtelenítésre,és ált. közérzrt javításra. Aki használta már, mennyit ivott belőle?
Azt nem tudja vki, hol tudnék utánaézni annak, mely növényeket nem szabad együtt használni?
Ajánlom figyelmetekbe!
Szép napot!
Mindezzel kapcsolatban irodáinkban kaphatnak bővebb felvilágosítást. (Bükkszentkereszt, Gyógynövényház, Kossuth u. 33., Tel.: (46) 390-278 és Budapest, Bank utca 6., Tel.: (1) 269-3359).
Nagyon sokáig nagyon gyakran begyulladt,és begennyesedett a vesém.Akármikor csináltattunk labor leletet,a vizeletem biztosan +++-es volt,ami tudomásunk szerint,azt jelenti,hogy nagyon gennyes.Édesanyám elmesélte ezt egy kolléganőjének.(EZ KB 15 ÉVE TÖRTÉNT)aki teakeveréket ajánlott,mely tejoltó galajból,árvacsalánból,és aranyvesszőből állt.Mi szinte azonnal megvettük ezeket a teafüveket,és elkezdtem inni a teát.Ugyan 3x kellett volna naponta,de én csak egyszer ittam.3 hónap múlva,mikor ismét mentünk ellenőrzésre,édesanyám azt mondta,hogy még az életembe soha nem volt ilyen leletem.(én akkor még nem értettem a leletekhez,még ennyit sem mint most,pedig most sem sokat értek hozzájuk)TEHÁT ENGEM GYAKORLATILAG MEGGYÓGYÍTOTTAK A GYÓGYNÖVÉNYEK.
Nagyon jó gyógymód!
Én már próbáltam..
Mindenhez kell hit!
Még a gyógyszerhez is!
Van olyan ismerősöm,nem hisz a teákban ezért nem is használ neki....
De a gyógyteák is árthatnak ha nem megfelelően használjuk..
Verosz! Hogy ittad? hogy volt a kúra? köszi
Szerintem nem hit kérdése, bizonyítottan vannak bennük különböző vegyületek, amik hatnak :)
Én a hársfa teát szeretem,köhögéses hideg estéken kiváló. Meg aztán van még sok, sok, mindenféle formában, nem győznék felsorolni(levendula fürdéshez és párnában,no meg molyirtónak sem utolsó, aztán a kamilla, a csipkebogyó, a csalán, a citromfű...)
fokhagyma méz hagyma torokfájást elmulasztja
:DDDDDDDDDDDDDDDDDD Hehhe, ez nagyon jó!!! :)))))
További ajánlott fórumok: