Gyermekek otthongondozási díja (gyod) - kérdések; tapasztalatok (beszélgetés)
Sziasztok a gyod-ot hogy-hol kell megszüntetni? Halisten meggyógyult a gyermekem, csak nem tudom ez hogy működik, merre induljak el.
Sziasztok.azt szeretném kérdezni, hogy nekünk február.9.én járt le a gyod.ma volt kint a szakértő aki azt mondta tovább jár.Akkor most márciusban egész havit kapok vagy csak azt a 9 napot.köszönöm.
Nem korhoz van kötve, hanem állapothoz.
Sziasztok!
Most szeptember 13.án adtam be a GYOD íránti kérelmemet 11 éves fiam után.
Mikor kéne h postán meg kapjam? És mennyi ennek az elbirálási ideje? Köszönöm.
Sziasztok 2026igbkaptam meg a Gyodot viszont 2evente ugye felül vizsgálják az iskola aláhúzta hogy meghaladja kötelező óraszámot és hogy szükségesè teszi a közreműködésem fiam középsúlyos nem járhat egyedül sehova és részben tudja ellátni magát.igy hogy ezt húzta alá iskola elvesztem gyodot? 8tol fel 2ig van autó hozza autó viszi köszönöm valaszokat
Sziasztok 1 hete adtam be a gyod iránti kérelmet nem tudjátok h mennyi lehet az elbiralasi idő? köszönöm a segítséget
Sziasztok pest megyében illetve Budapesten tudtok olyan gyermek pszichiátert aki tartós beteg igazolást állít ki autista gyermekre?Mi a Rókus kórházhoz tartozunk de rendszeresen 1 évre kapjuk meg a papírt és véglegesíteni szeretném,lehet magán is.nagyon köszönöm
Szia! Beadás napjától fogod kapni! Mi is úgy kaptuk meg!
Sziasztok azt szeretném kérdezni hogy visszamenőlegesen meddig állapíthatják meg a gyodot? Az ügyintéző segéd azt mondta hogs beadás napjától max.. Ez nekünk 10.20. De az orvosa a kislánynak 09.22én adta ki hogy visszamenőleg legalább 2 hónapja fent áll. Az emelt családit is ugyanazon a napon adtam be azt meg is állapították 08.01től. Ebbe tudna valaki segíteni hogy melyik dátum amióta megkapjuk?
Üdv!
A gyod hány éves gyermeknek vehető igénybe?
A mienk shont beültetett 2 éves és lejárt a gyed de bölcsi itt falun nincs
Köszönöm!
Sziasztok tagok !
Nekem Nekem az lenne a kérdésem hogy szakértő kirendeléséről 10 én vettem át maga a határozatot Mennyi idő alatt szokott a szakértő kijönni -gyod kapcsolatban
De jár, az én kislányom 23 éves, és kapom. Az orvos esetleg a felülvizsgálatra gondolhat, elvileg két évente megteszik, kiküldenek egy szakértőt 6 éves kor felett (6 éves kor alatt elfogadjak a háziorvos és a kezelőorvos által kiállított szakvéleményt a pontozassal), viszont ha esetleg van egy E minősítésű szakorvosi bizottsági szakvéleményed, akkor nem küldenek szakértőt, elfogadjak az abban leírtakat. (Januári új szabály, ha kell, elkuldom a határozatomat, amit kaptam, abban benne van.)
Szóval szerintem folyósítani fogják tovább, 2 évente felülvizsgálják, és kész. Ne aggódj.
Sziasztok .
Autista gyermekem miatt kapom a gyodot . A gyermekem 17 éves , az orvosunk azt mondta , hogy 18 év felett már nem jár a gyod , hanem csak az ápolási ami ugye bruttó a fele a gyodnak.
Tudok valami pontosat erröl ?
Van itt valaki aki 18 pluszos gyerkőc után kap juttatást ?
Mindenhol úgy van fent , hogy a gyod életkor független , de most már magam sem tudom mi a helyzet.
Vagy az összeg marad a gyod összege csak a neve lesz más ?
Köszönöm a segítséget
Boldog pünkösdi napot kivànok mindenkinek.Megtudnà valaki mondani hogy augusztusig kapjuk a gyodot hogy most ki küldik a papírokat hamarabb vagy nekünk kell hívni őket.Vagy augusztusban kell rendezni a papírokat előre is köszönöm
Sziasztok.egy kerdesem lenne.remelem jo helyen irok.nagyobbik fiammal gyodon vagyok.ferjemnek megszunt a munkaja.ha esrtleg en talalnak munkat akkor valyon lehet a ferjem neven a gyod?vagy mindenkepp az en nevemen kell legyen.akkor viszont en nem fogok tudni dolfozni,max 4 orat.
Szép napot kivanok mindenkinek
Tegnap olvastam egy bejelentest Nóvàk Katalintól
Hogy meghosszabitjak a gyod gyes minden szakertői vélemény nélkül
Szerintetek ha megvan a tartós betegségről a nyilatkozat ugy irta h magas ősszegü cs.p kapnak azoknak is
Tavaly decemberbe megszuntettek erdemes e
Vki tud ilyenről
Köszönöm a vàlaszt tovabbi szep napot vigyazzatok magatokra
Milyen ütemezéssel, mikor utalják a járások az ápolási díjat? (tudásbázis kérdés).
Szia,gyere erre a fórumra itt segítenek.
Sziasztok!
Szeretném a segítségeteket kérni.
Autizmus spekteumzavarral diagnosztizálták a kislányom.
A BNO:F84. 0.
A doktornő aki megállította a diagnózist azt mondta, hogy próbáljuk meg igényelni a GYOD-ot.
Szeretnélek titeket megkérdezni, hogy a kérelmet hova kell be adni?
Én a helyi kormányablakban adtam be, de nem rég azt hallottam, hogy a helyi önkormányzathoz kellett volna. Továbbá tudnátok nekem írni az elbírálás menetéről?
Vaszaitokat előre is köszönöm!
Jó reggelt azt nem lehet abból le vonni... gyest lehet csak.... tudatommal... ilye még nem is hallottam.
Jó reggelt. Milyen betegségben szenved gyermeked?
Szia. Alap ápolásihoz is legalább 6 pont kell.
Jo reggelt köszönöm a vàlaszt
0pontot adott a szskertő
Akkor is be lehet adni a kervenyt
Jó reggelt. A Gyod azok betegeknek jár akik nem önellátóak. Wc használat,evés,öltözködés,stb. Kérdésére javasolnám a sima ápolás igénybeadását hogy van e esélye arra legalább azt a helyi járáshivataltol azért kérdezze meg.Szerintem igen az ápolási díj jár.
Valaki tudna segiteni amit most irtam fordulhatok e feljebb vagy még az alacsonyabb osszegu gyodot vagy apolasi az ilyenekre nem jar
Sziasztok
Kerdezni dzetetnek tolletek
Tavaly még kaptam a gyodot
Kijott a szakerto es mondta h nem jar december 31-vel megszuntette
Tartos beteg
3havonta hordom kontroll vizsgalatra
Emelt szintü csaladit azt kapom
Ezt nem ertem
Mikor a betegsege fenn all
Diagnózis:egyéb lymphoid leukémia
Bno 9170
Sziasztok. Miért vonják le a rokkant nyugdíjat a GYOD- bol?
Szia. 1 gyermek után 111 520 Ft jár minden GYOD-ra jogosult szülőnek. Nincs kategória.
Sziasztok!Ma érkezett meg a GYOD a számlámra.( GyMS-megye) 111 520 forint! Ezek szerint megemelték! Ti is ezt az összeget kaptátok? ( nekünk a legmagasabb összeg jár súlyosan fogyatékos fiúnk után)
Sziasztok fórumozó társim nem tudjátok e hónap végén megjön számlára Szabolcsba a gyod OTP vagyok
További ajánlott fórumok: