Gyermekvédelmi juttatást szerintetek Erzsébet utalványba kapjuk!? (tudásbázis)
Én a kettő helyett egyet kaptam. 1 X 5.800.-ft-os utalványt.
Nekem a nagyfiam saját jogán kapja, mert nagykorú. Az önkormányzatnál azt mondták, ezek külön jönnek, majd valamikor december hónapban. De még semmi értesitést, semmit nem tudok erről.
Van valaki ugyanígy ????
Sziasztok!
Én is úgy tudom, hogy már utalványban kapjuk. Nekem 3 gyerekre jár. Most kövezzetek meg, de én úgy gondolom, hogy nem erre a pénzre kell utazni. A tüzelő ebből a pénzből nem oldható meg.Persze, ha valaki elúszik néhány számlával, nagyon jól jön a talált pénz, jelen esetben utalvány, de akkor a bevételből kell kifizetni az adott számlákat és az utalványból ételt venni. Úgy is több a bevétel a havi megszokottól. A községünkben élőknek szerencséjük van, a C.o.o.p elfogadja az utalványt.
pl a spar ban is elfogadják..múltkor előttem fizettek vele, és a pénztáros rakta 2 kupacra, ezt lehet,ezt nem lehet..
de sztem manapság már annak is örülhetünk, h nem törölték még el, és kapjuk.
Oké, na de nyilván ételt vehet belőle, tehát a pénzéből ennyivel kevesebbet költ élelmiszerre. És akkor ugyanott van.
Köszönöm a választ.
"Természetbeni támogatásként Erzsébet-utalványban kapja több mint 600 ezer gyermek a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményt 2012 novemberétől. A természetbeni juttatás célzottan csak készétel, tanszer és ruházat vásárlására használható, a támogatottak így azt kizárólag gyermekükre fordíthatják. A rendszeres gyermekvédelmi kedvezmény igénylési feltételei nem változtak, a kérelmeket továbbra is a szülő lakcíme szerinti polgármesteri hivatalnál kell benyújtani, azokról a jegyző dönt – jelent meg a kormany.hu oldalán.
A rendszeres gyermekvédelmi kedvezmény évente két alkalommal adható, melyet korábban pénzben kaptak a rászorulók. Az 5 800 Ft-os támogatást az arra jogosult családok - mintegy 600 000 gyermek - idén novemberben először már teljes egészében Erzsébet-utalványban kapják.
A támogatás igénylési feltételei nem változtak, a kérelmeket továbbra is a szülő lakcíme szerinti polgármesteri hivatalnál kell benyújtani, azokról a jegyző dönt. Az utalványok igényléséről és a jogosultakhoz juttatásáról szintén a települési önkormányzat jegyzője gondoskodik.
Az utalványok igénylésével kapcsolatos technikai teendőkről a Nemzeti Üdülési Szolgálat (NÜSZ) valamennyi települési önkormányzatnak részletes tájékoztató anyagot küldött a múlt hónapban."
Erre voltál kíváncsi?
További ajánlott fórumok:
- A rendszeres gyermekvédelmi támogatást nyáron mikor kapjuk? Hallott már valaki róla mikor hordja a postás?
- Rendszeres gyermekvédelmi
- A gyermekverő anyukákról mi a véleményetek?
- Ha az ismerősöd rosszul bánik a gyerekeivel, jelentenéd a gyermekvédelemnek?
- Rendszeres gyermekvédelmi támogatást ki kaphat?
- Mi a véleményetek erről? Eladják a gyermekvédelmi Erzsébet utalványt?