Gyermekülés vagy ülésmagasító? (beszélgetés)
Elnézést kérek, ha a hozzászólásaimmal bekevertelek volna!!! Nem állt szándékomban! Csak már nem bírtam követni, hogy akkor most mi van. De egy a vége akkor: mind a kettő jó és biztonságos, csak a saját öves még biztonságosabb.
Köszönöm szépen a segítségedet és hogy megosztottad, amit írtak neked!!
na, beírtam a fórumra és ezt a választ kaptam:
"Pető Attila írta:
2015-01-10 at 17:49
A KRESZ-ben ez áll:
“Nem integrált gyermekbiztonsági rendszer: részleges biztonsági rendszer, amely a felnőttek számára szolgáló biztonsági övvel együtt használva – amely körbeveszi a gyermek testét, vagy biztonságosan rögzíti azt a szerkezetet, amelyben a gyermeket elhelyezik – teljes gyermekbiztonsági rendszert képez.”
Tehát ez alapján, ha a gyerek testét körbeveszi, azaz háttámlával rendelkezik, akkor a felnőtt öv rögzítése is elegendő.
Más kérdés, hogy a saját öv biztonságosabb!"
Akkor ezek szerint azaz ülésemelő ami fej és háttámlás az kressz szerint szabályos. csak kevesbé biztonságos mint amit mondtál (én annó nem találtam) de most megnyugodtam, még a gyerekeket is lecentiztem az előbb hogy biztos jól tudom-e a magasságukat :)
Az én véleményem mondjuk az, hogy ez amiben most utaznak biztonságos, csak a lehetséges bírság miatt kezdtem aggódni...
Most akkor azt mondják magasítónak, aminek nincs háttámlája?
Na asszem olyat fogok venni, aminek van saját öve is, de az autó övével is lehet használni. Szétszerelhető, tehát később magasítónak is jó. Meg lehessen állítani a magasságot is.Rendes gyerekülést. Azzal talán nem lőhetünk mellé.
Én most néztem egy olyat az olx-en, ami 36 kg-ig jó. Van saját öve, de lehet az autó övével is használni. Meg állítható a fejtámla magassága meg ilyenek.
A nővéremékkel is beszéltem. Nekik kicsivel nagyobb a kisebbik lányuk, mint az én fiam. Ők úgy mondták, hogy magasítót vettek neki, de végül is az is ülés. Olyan, mint amit korábban belinkeltek nekem olx-es. Az is az autó övét használja, de van rendes háttámlája is, meg oldalt is védi a gyereket rendesen. Tehát ugyan olyan, mint egy "rendes" gyerekülés, csak az autó övével.
Szia!
Már én is belekavarodtam ezekbe, hogy mi szabályos és mi nem. Na meg mi a biztonságos. Most egyáltalán ami támlás hátul és oldalt is védi a gyerkőcöt (nem csak lapos a támla), de az autó övét kell használni, mert nincs sajátja az most magasító vagy ülés? Mert így is és úgy is láttam már hírdetve.
Találtam egy oldalt. Belinkelem ide, hátha még valakinek segíthet. Most már egyértelmű, hogy 135 centi alatt gyerekülés kell. Úgy hogy mi is veszünk nagyobbat.
Szia! Nekem 2 gyermekem van, 5 és 6 évesek. Mindkettőnek 15-36 kg-ig használható STM ülést vettem, amint elérték az alsó súlyhatárt, mert megbízható és használtan az áruk sem vészes. Mindkettő támlája leszedhető, bár megmondom őszintén a biztonságuk érdekében amíg csak lehet, így fogom használni. A 6 éves lányom 135 centi és még simán jó neki, a fejtámlát még lehet ettől is magasabbra állítani, így tuti végig kitart, amíg ülés kell neki. Téli cuccban is beéri az öv Suzukiban is, Seatban is.
Ilyen egyébként az ülés:
(nem én árulom, csak ezt a képet találtam :) )
Remélem tudtam egy kicsit segíteni.
Üdv: V.
További ajánlott fórumok:
- Autópályán kivennél e egy babát a gyermekülésből, ha álmából felriadt és háromnegyed órája ordít a sötét autóban, de a párod ellenzi?
- Hogy lehet rávenni egy 5éves kislányt, hogy utazás közben ne szálljon ki a gyermekülésből?
- 116 cm-es, 6 éves lányunknak gyermekülést vagy ülésmagasítót kell venni a törvény szerint?
- 4 éves, 110 cm-es, 18 kg-os gyereknél elég az ülésmagasító az autóban, vagy még kötelező a komplett gyerekülés?
- 140 vagy 150 cm magas gyerek lehet ülésmagasító nélkül az autóban?
- Elromlott a biztonági gyermekülés őv- csatja. Hol lehet kapni hozzá alkatrészt, vagy másik csatot?