Gyermeketek szülinapjára ki készít/vesz tortát? (beszélgetés)
Én a fiamnak sütöttem először tortát!Nagyon jó lett,és azóta már 2 őt csináltam,nemsokára csinálom anyumnak,és húgomnak!Nekem nagyon megtettszett:):):)De nem állítom,hogy soha nem fogok rendelni:):)
Én emeletes pudingtortát szoktam főzni. Egyszerű, olcsó, de imádják a gyerekeim. A lényeg pedig ez.
Nálunk anyukámat nem lehet eltéríteni, de nem is akarom. Mindig ő csináltat szép tortát. Azt találtam ki, hogy névnapjára meg én, csak azon nem lesz gyertya. Vagy felénk divat, hogy oviba is visznek, vagy ha nagyobb ,gyerekzsúrt lehet rendezni. A hagyományos tortát vigye a nagymama, te meg rendelj más időpontban az oviba, vagy gyerekbarátoknak, és nem lesz probléma.
Hááát, nem biztos, h minden esetben szebb a cukrászdai /KÉPESLAPOK, ENNIVALÓK, ITALOK KAT.pár napja tettem fel, a lányom 26. szülinapjára csináltam, oroszkrém/. Viszont egyetértek az előttem szólókkal, ha tutit akarok csinálni, bizony nem egyszer előfordult, h csak második nekifutásra sikeredett, mert a piskóta biztos h akkor gondolta úgy, h "megeszi" önmagát, úgy esett össze ahogy kell. De mivel a torta kell, csinálok másikat gyorsan, az "önevőből" pedig somlói lett.
Rendelem.
Párszor sütöttem tortát szülinapra/névnapra. rengeteget dolgoztam vele, és ha nem lett olyan, amilyennek szerettem volna, hát... Mindemellet dögfáradt voltam, és utálom a sok krémes/tésztás edényt. Ráadásul drága is volt, mert a csokitortát csak szerencsi csokiból csináltam, az oroszkrémet főzött krémmel, stb.
Ha rendelem, legalább olyan, amilyet szeretnék.
Már 17 éve ugyanonnan rendelem a tortát.Mivel saját elképzelése volt s van a Kisasszonynak,így leadja a rendelést,amit sajnos nem tudok elkészíteni :-)
Nálunk többnyire rendelt torta szokott lenni. Eddig egyet leszámítva, mindig nagyon finomak voltak. Azt az egyet viszont nem én rendeltem.:D
Elvárás, hogy sk. legyen a szülinapi torta... és már előre jókat mosolyognak azon, hogy bármilyen sütit, tortát megcsinálok ünnep nélkül, de a szülinapi torták harmadszorra sikerülnek, az első kettő kukapozitív általában...hm... mindig. :D ... hát hiába, a stressz! :D
sziasztok én csinéloma tortákat agyerköceimnek a marcipán tis én csinálom készitem el hozá
az egész családnak én csinálom mindig a tortákat
Én a nagyobbik kisfiam első tortáját magam sütöttem és nagyon finom lett. Gondoltam, így lesz ez majd mindig ezentúl. Aha... Azóta van még egy kisfiam, akinek pl. most lesz az első születésnapja 21-én, de neki úgy rendeljük. Illetve a nagyobbiknak is a további tortákat már rendeltük. Kedvem lenne sütögetni, de kevés rá az időm. Ha hívunk vendégeket, akkor főzni is ügy kell, hogy több emberre. Mire megfőzök, kitakarítok, közben a gyerekek ugyanúgy éhesek, szomjasak, peluscsere, miegymás... Áááá... Délutánra már halott vagyok és a vendégségtől is elmegy szinte a kedvem. Na, ezt az egészet a tortával lerövidítem. ;) Most is a szülinap előtti nap a férjem szolgálatban lesz, reggel jön csak haza, így előző nap sem tudok nagyon készülni segítség híjján. A lényeg, hogy akartam én a saját kezeimmel, szívből és lélekkel tortázgatni, de szerencsére találtunk egy cukrászdát, ahol mennyi finomak a sütik és torták. ;) A krémes, tömény, ehetetlen dolgokat mi sem szeretjük, ahogy mások sem, de itt valóban habkönnyűek a torták és tuti elfogy, mert nehéz abbahagyni is az evést. :)
Az igazság az, h a cukrászdai az szebb , de az itthoni sokkal finomabb.Nincs belőle kispórolva az anyag, és garantáltan friss.
Sziasztok! Én nagyon finom sütiket csinálok szinte minden héten.De nem értem,hogy ha a szeretteimnek kellenne sütnöm sosincs rá időm így majdnem mindig cukrászdában veszem részükre.:((
Pedig mindig eltervezem előre.hogy milyen tortát csinálok.Legközelebb januárban kellenne kettőt is sütnöm.
Mi rendeljük - formatortákat. A lányomnak tegnap éppen Diddl egér volt - kép a naplómban.
Én a mai napig -pedig bár már 26-27 .évesek :) - Sőt : Apának is :)))
És nagyon örülnek - édesszájúak :))
én készítek!legutóbb egy autó tortát,kép az adatlapomon.Egyáltalán nem nehéz,pedig azt hittem!
Nálunk is volt már olyan, h hoztak, de én mindig készítek nekik, és így egyszerre kettő volt, és örült mindkettőnek.Esetleg meg lehet kérni a kedves rokont, h csak kicsi tortát hozzon/ha már mindenáron hozni akar/, és így jobban elfogy.Vagy ha olyan sok szét lehet osztogatni, a családban, vagy én van mikor viszek át a szomszédba is, mikor kapunk, és nem szeretjük, mert már únják a gyerekek is, h mindig ugyanazt süti a mama.
Nálunk hasonló a helyzet , a cukrászdai torták csak szépek , de gyakorlatilag ehetetlenek.
A családom csak azt hajlandó megenni amit én készíteket
A kislányomnak Dora a felfedező tortát csináltattam,gesztenye krémeset,kapott még tejszínes málnatortát is a mamájáéktól.Nincs az a torta mennyiség ami nálunk ne fogyna el...
Nálunk mindig sk készült torta van, nem hajlandók a cukrászdait megenni. Hogy milyen lesz, az mindig a kívánságtól függ.
Tudom, a tortát nem nekem szánják, mégis minden évben hoz az apai nagymama is a gyereknek, pedig tudja hogy kap. A vége mindig az, hogy megromlik a hűtőben. A páromnak is hoz, de az Édesanyja, Ő vette Neki x éven keresztül. Persze tőlünk is kap, amit szintén képtelenség elfogyasztani (fagyasztónk panelos, kicsi). Hogy lehetne megmondani Neki, hogy jobb lenne, ha sütit sütne, ami nem olyan romlandó, vagy mást hozna helyette?
Vagy hagyjam, örüljünk Neki, hogy örül a gyerek a duplának?
Mindenkinek szép vasárnapot!
Nálunk épp tegnap volt egy buli. Meghívottként meglepinek vittem a LEGO tortát, amit én készítettem. Nagoyn tetszett az ünnepeltnek és gyerekeknek is.
én minden évben sk csinálom meg neki! tavaly pl egy nagy rerülőt csináltam! tök jó lett ...
Gyermeketek szülinapjára ki készít/vesz tortát?
További ajánlott fórumok: