Gyerekvédő rács álló kályha köré! (beszélgetés)
Itt nem arról van szó, hogy értelmes e egy gyerek vagy sem. Tudod, alföldi, a gyerekek néha játszani is szoktak, néha lökdösik egymást, de még a felnőttekkel is történhet baleset.
Nem az volt a kérdés, mit csináljak a gyerekkel/gyerekekkel, hanem, hogy hol lehet védőrácsot venni!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Az értelmes válaszadóknak köszönöm a hozzászólást, és a linkeket!:-)
Hát persze... Pár éve karácsonykor az egyik rokonom véletlenül túl közel állt a kályhához és majdnem ráégett a selyemszoknyája. Na én akkor leszereltettem az egészet, úgysincs sok értelme. A kályha közelében mindig marha meleg volt, az emeleten meg hideg...
Késöbb se tartom biztonságosnak, egyik gyerek nekilökheti a másikat stb-stb... Jobb félni mint megijedni!
Én nem bíznám a véletlenre, hogy a gyerek vagy megtanulta, vagy nem, hogy ne nyúljon a kályhához. Mert lehet, hogy szándékosan nem piszkálja de bármikor nekifuthat, nekieshet véletlenül...
Én lányom 15 hónapos lesz hónap végén, és igazi rosszcsont. Mindig olyat csinál, amit nem szabad, feszegeti a kis határait. Általában a saját hibáiból sem tanul, ha beveri a kezét a székbe, mert csapkod, akkor a szék a hibás:-)))
Ezért inkább úgy döntöttünk, kéne valami, ami megvédi őt és majdan érkező kis tesóját is.
amúgy mi is akartunk, de szerencsére nem lett rá szükség, mert a kislányunk nagyon óvatos, többször elmondtuk, mi baja lehet, ha hozzányúl (másfél év körüli volt akkor) és nem is nagyon érdekelte. de amúgy sem egy rosszcsont típus.
az ismerősömé viszont az volt, ott muszáj volt a védelem...
Nálunk nem kellett sem rács, sem semmi.(nem az én babám, csak a keresztlányom)
Mindegyik szobában kályha van, féltünk is, hogy neki fog menni. A nap 24 órájába volt vele valaki, így nem lehetett rá sok esély, hogy baja legyen.Ma már nagylány(3éves) és megtanulta, hogy a kályhát nem piszkáljuk:)
További ajánlott fórumok:
- Szerintetek a mai világban ciki kályhával fűteni?
- Mikor jár a rendszeres gyerekvédelmi kedvezmény?
- Miért füstöl a kályhám?
- Kis hétvégi ház gyors melegítésére, amíg a kályha nem fűti fel, mit használtok?
- Kandallóval, kályhával fűtőktől kérdeznék....
- Mennyibe kerül most egy abortusz, ha anyaságin van az illető, és kap rendszeres gyerekvédelmit is?