Gyerekbántalmazott nők esetén, mennyire nyomja rá a bélyegét a múlt, a későbbi párkeresésre? (beszélgetés)
Akit durván bántalmaztak gyerekkorában, nagyon kicsi az esélye,hogy igazán jó párkapcsolata legyen felnőttkorában,ehhez egy nagyon jó embert kell találnia.
Sajnos már magával a párválasztással is komoly gondok vannak,az ilyen embereknél.
A Mérgező szülők jó könyv,de a fenti,amit linkeltem,talán jobb.
Illetve a témában Farkas Johannának van egy tanulmánya a neten,úgyszintén nagyon jó.
Bármiféle bántalmazás éri, megmutatkozik felnőttkori kapcsolataiban is, a gyereknevelésben stb. Ilyen, vagy olyan formában.
Most hoztam a könyvtárból a Mérgező szülők c könyvet.
Szerintem már a párkereséssel is gond van,több gond is.
Egy gyerekkorában folyamatosan leszólt, bántalmazott ember,legyen az férfi,vagy nő,felnőttként egy önbizalomhiányos, szeretethiányos felnőtt lesz.
Ez pedig az alapja,hogy alárendelje magát egy kapcsolatban.
Normális párkapcsolatban 2 egyenlő fél van.
No comment.
A gyerekként bántalmazott férfiak sok esetben kifelé élik meg a felgyülemlett agressziót de azért nem ez a jellemző, csak sokkal inkább, mint nők esetében ,míg a nők befelé általában.
Igen a minta,ki mit hoz magával, az is nagyon fontos.
Ki mennyit visel el a másiktól.
A szexuálisan bántalmazott emberek körében nagy százalékban később van probléma a szexel.
Ez sem véletlen nyilván.
A párkereséssel talán nincs akkora gond. A bántalmazott azonban, gyakirta viszi a mintát és válik a későbbiekben maga is bántalmazóvá.
A szexuálisan bántalmazott nők, illetve anno kislányok, gyerekek gyakran számolnak be arról, hogy kapcsolataik nem sikerülnek, gond van a szexuális életükkel.
így van.
Gyerekként bántalmazott.
Elnézést,így pontos.
Sok emberrel beszélgetek,beszélgettem a neten ebben a témában az utóbbi időben.
Járjuk körül kicsit a témát,akár személyes tapasztalatokat megemlítve !
Ezzel segítve a hasonló cipőben járóknak akár.:)